Ei av dei gamle "Straumsbruene" sett frå den nye Skodjebrua.
Bildet inngår i albumet Utsikter frå Skodjebrua -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-03-24 19:37:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Tamron 28-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger332
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_385891} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .
Per Harald er tilbake med gode takter er min mening,
vakkert, spennende, god dybde, tåkete hemmeligheter, speilingen upåklagelig, gråtoner likeså.
Mvh. Wind 8~))
Avsluttet .
Har sett på det flere ganger Per Harald. Er ikke så sikkert hva jeg skal si om det.

Likte dette i vært fall veldig godt. Eivind er inne på en del av det. Bra utsnitt. Et bilde som jeg kunne ha i stort format.

Har ikke noe mer å tilføre.

Mvh Wilko
Per Harald G.
Takk til Wilko og Eivind for tilbakemeldingane!
Avsluttet .
Du har vært savnet, det skal du vite.
Et absolutt severdig bilde. Med brua som et godt og ikke minst fint element i bildet, ligger også fint i bildeflaten.
Ellers er det tåka, disen som gir idyllen. Fint utsnitt av et fint stykke norsk natur.
Liker at du har kuttet fint i høyresiden, og fått med deg et par tre som gir god balanse med venstresidens innhold av skog og trær.

Bra dette PH.
mvh arild
Christer B.
Fin stemning med tåka og landskapet, funker helt fint sånn det er. Selv ville jeg nok valgt en mer tradisjonell tilnærming med mer på høyresiden så brua blir et mer naturlig midtpunkt i dobbel forstand, eller hvertfall nærmere det gylne snitt. Men det er jo smak og behag.
Ivar B.
Stemningsfullt landskapsbilde, velfungerende i s/h. Komposisjonen henger greit i hop, men jeg tror du har mer å hente på bruken av de lyse tonen av skalaen, spesielt i tåka i forgrunnen. Mvh Ivar.
Thorbjørn R.
Både stemningsfullt og velkomponert. Enig med Ivar vedr. de lyse tonene.

Mvh Thorbjørn
Svend Wiig L.
Hei Per Harald!

Fin stemning her!!
Kan være enig med Ivar ang. lysning av tåkeskyene nede til venstre.

Ellers delikat og en ro i bildet der broen er vesentlig for helhetsinntrykket.

Mvh Svend
Per Harald G.
Takk til Arild, Christer, Ivar, Thorbjørn og Svend for konstruktive tilbakemeldingar! Kjekt å få tilbakemeldingar igjen etter å ha vore borte ein månads tid:-)

Christer: Forstår kor du vil hen, og er for så vidt enig i det du seier, men intensjonen med denne komposisjonen var å la tåkeskyene i venstre del lede sjåaren mot brua i høgre kant.

Ivar, Thorbjørn, Svend: Ser at eg kunne ha gjort tåkeskyene i forkant lysare. Skal sjå om eg får lagt ut ein versjon der dette er gjort.
Venche J.
Skodjebrua i vakker stemning.
Jeg likte orginalen best. Syntes det er mest trøkk i den.

Wenche.
Karl Andreas W.
Vakkert. Veldig vanskelig å velge mellom V1 og V2. Jeg liker tåken i V2, men samtidig liker jeg de mørke tonene i V1, som forsvinner litt i V2.
Per Harald G.
Takk til Wenche og Karl Andreas for tilbakemeldingane!
Arve K.
Flott stemning der broa er godt plassert i billedflaten. Synes V2 blir litt for lys, men ser samtidig poenget med å lysne tåka nede til venstre. Kanskje mulig å gjøre en selektiv justering der i stedet for å lysne hele bildet?
Edmund M.
Her har du fått til ei flott svart/kvit-studie av gamle Straumsbrua. Begge desse bruene er mykje brukte fotomotiv blant forbikjøyrande. Og vi har ofte sett at staden er blitt brukt som opptakstad for det tidlegare busselskapet SRB sin marknadsføring. Med det er ikkje ofte ein ser den stemninga som du har klart å fange her. Dei mjuke gråtonane framhevar melankolien på ein fin måte. Personleg kunne eg kanskje tenke meg at dei mørkaste gråtonane var ein tanke mørkare, og at, som Ivar nemner, tåka i framgrunnen kunne ha vore noko lysare. Men det er nok mest ei smaksak. Spegling i vatn er eit effektfullt, stemningsskapande middel i fotokunsten. Det kan lett bli noko klisjéprega, men det er ikkje tilfelle her. Komposisjonen er ikkje revolusjonerande, men stødig og god. Eg likar best V1, då litt mange detaljar i fotografiet ditt forsvinn i V2
Mvh. Edmund.
Jon V. S.
Hei Per Harald.
Jeg likte begge versjonene veldig godt, som de fremstår v.2 best.
Fin speiling, dybde, herlig tykk dis som siger forbi broen og innover landskapet flott komp. Ville kanskje vurdert en liten beskjæring av originalversjonen i toppen og ned til åskammen. Dette fordi jeg syntes blikket blir dratt opp til venstre istedetfor "innover" i bildet.
Mvh
Jon V.
Per Harald G.
Takk til Arve, Edmund og Jon V for konstruktive kommentarar i ei sein kveldsstund.

Skal sjå om eg får til ein versjon der forslaga dykkar er tekne omsyn til.
Helge .
Veldig bra Per Harald.
Jeg liker best V1.
Bra utsnitt.
Mvh
HRB
Jan-Vidar B.
Veldig bra, virkelig flott stemning du har fanget her. Likte versjon 1. best

Mvh
Jan-Vidar
Odd Tore S.
Tåkestemningsfullt og pent.
v1 virker best for meg, v2 virker på grensen til kunstig opptåket.
Komposisjonen har mye bra i seg, men funker ikke helt for meg. Jeg synes at venstresiden får dominere for mye, og at brua med speiling blir mer et element enn det hovedmotivet jeg skulle likt at den var. Naturligvis med bibehold av tåkestemningen.
Jeg ser ikke at dette løses enkelt ved å kutte i det bildet du har valgt.
Odd Tore
Per Harald G.
Takk til Helge Runne, Jan-Vidar og Odd Tore for kommentarane!

Odd Tore: Eg er enig i dine betranktningar, men intensjonen var at tåkeskyene til venstre skulle leie sjåaren innover i bildet mot brua. Samstundes ville eg formidle noko av den mystiske tåkestemninga i miljøet rundt. Eg registrerer at fotografens intensjon ikkje alltid samsvarer med sjåaren si oppleving:-)
John H.
Hei
Flott bilete av ei bru som i seg sjølv er eit kunstverk. Drøymande og mjukt skoddebilete med ein snev av romantikk og nostalgi. Komposisjonen i #1 er fin, men du kan også reindyrke biletet ved å forenkle det med å kutte vekk himmelen og åsen, samt litt beskjæring til venstre.
John
Ragnhild Annette E.
Nydelig bilde. Likte spesielt refleksjonene og tåken som skaper en trollsk stemning :)
Ragnhild
Aina s.
Flott bilde med bro og tåke. Jeg synes ikke du bør kutte noe av åsen. Liker partiet der trærne stikker svarte opp av tåka. Liker det drømmeaktige med V2, der kontrastene også blir sterkere (det hvite er lysere) men til høyre blir det vel mye hvitt og jeg synes V1 har mer stemning. Tror jeg lander på V1, eller en mellomting mellom V1 og V2? Kanskje litt lysere tåke på V1 ? Uansett et nydelig bilde med to gode versjoner.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu