Vann i gylne stener
Tok dette bildet i oppdrag fra noen som ville ha et bilde av rennende vann som også måtte inneholde noe brunt. Kjørte 6 mil før jeg fant en elv med nok vann i (varm sommer her nord), tok noen bilder, og de falt helt for dette (de skulle ha det på badet)!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-12-07 17:53:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2002-12-07 18:01:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2002-12-07 18:29:08
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30
  • Canon EF 50 / 1,8 II
  • Blenderf/22
  • Lukker1s
  • FilmtypeFuji Velvia (ISO 50)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_38631} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Fint utsnitt
Ha en fin dag :)
Vemund L.

Klassiske og velbrukte motiver, slik som dette, krever mye av fotografen får at det skall skille seg ut. ''vann på lang lukker'' vel noe de fleste fotografer har lekt seg med på et eller annet tidspunkt, og kravene blir derfor høye,får at et enkelt bilde skall skille seg ut.

Dette syntes jeg er en løsning som nok er over snittet, men kanskje ikke så vedlig mye over.

Vannet er fint, men jeg savner endel stofflighet(struktur) i stenene...plaseringen av skarphets planet syntes jeg stemmer dårlig overens med komposisionen, siden skarpheten er helt i fremkant(nederst i bildet), men kompen leder oppmerksomheten innover i motivet. Kompen er også noe sentrert og statisk, etter min mening....Det hele gir et intrykk som er litt u-strukturert og ''hulter til bulter'', uten klare linjer.....vannet gir en rolig stemning, som blir litt ødelagt av ''rotet'' i steinene.


Veldig kritisk nå, men som nevnt syntes jeg altså at et slikt klassisk motiv stiller høye krav til gjennomførelse. Som også nevnt, ligger dette over snittet, etter min mening, men det er fremdeles endel å hente for en skikkelig innertier.

Vemund
Mehrzad G.

Fint bilde og bra utsnitt.

mvh Mehrzad
Torgeir S.

Hei Vemund, det var en lang og innholdsrik kommentar! Jeg er helt enig at vannmotiver er veldig vellbrukt, og kanskje vanskelig å komme med noe ''spesielt''! Jeg har tatt flere bilder av samme plass, men med noe mere natur med i bildet, men allikevel syntes jeg dette bildet har litt mere ''attack og nærkontakt'' enn de vanlige naturbildene med rennende vann!?!

Det som forundrer meg litt, men som samtidig kanskje bekrefter papirbildets egenskaper foran dataskjermen, er at du savner endel struktur og at du sier at skarpheten er neders i bildet?!? På papirkopien min er hele bildet sylskarpt og savner overhodet ikke struktur noen plasser. Men på bildekritikken begrenser det seg tross alt til 150 kb med informasjon vist i 72 dpi!!!

Når det gjelder kompen så kan jeg være enig i at det var litt vanskelig å finne det store iøynefallende å legge i snittet. Den gule stenen ca. 1/3 oppe til venstre (den er mye mer iøynefallende gul på papiret grunnet solskinnet) samt at vannet kommer inn oppe til venstre og renner ut nede til høyre er tenkt som ''hovedelementer'' i komposisjonene!

Ellers så vil jeg igjen få gjenta at hele bildet er mye, mye mere glansfullt, livete, skarpere og levende på papiret!

Men jeg takker i alle fall for alle kommentarer, og konstruktive kommentarer, som fra deg, er høyst nyttige og interessante!

Mvh. Torgeir
Vemund L.

Joda, det er vankselig å få gode digitale versioner av papir bilder, men umulig er det ikke. Kanskje det er merre å hente av stoflighet og skarphet, ved å finjustere etter-arbeidet fra scanningen litt mere i PS?

Når det kommer til kompen, så ser jeg poengene din, men det jeg savner, er kanskje en mere markert utgang nederst til høyre...slik det er nå, renner det vel strengt tatt ut nederst...hverken til høyre eller venstre:)

Hadde vært morro om du kunne beskjær bildet litt nederst...omtrent til rett under(på) den lyse flekken av skum i vannet, nederst til høyre....tro om ikke dette kunne gitt en mere markert linjeføring i kompen....

Om du tester, og legger ut en ny version, hadde det også være gøy å se bildet med en liten dose USM...
F.eks Amount:450%, radius 0,3(kanskje 0,25) og treshold 0(kanskje 1)

Vemund
Torgeir S.

Hei igjen Vemund, og alle andre! Takk for tilbakemeldinger!!!

Jeg har lagt til et par nye versjoner! Den første bommet jeg litt på men den andre ble vel noe bedre! Håper på kommentarer på om versjon 3 ble bedre, eller om kanskje originalen fortsatt er den beste?!?

Mvh. Torgeir
Vemund L.

Hei igjenn.

Version 3 var klart bedre, syntes jeg. Ikke minst var den skarpere, men også bedre i kompen. Selv tror jeg at jeg ville beskåret ennå litt tettere nederst. Kanskje også høyere amount og lavere radius på USM for å slippe de blanke flekkene i stenene.
Men...... dette er ihvertfall langt bedre, syntes jeg!

Hva syntes du selv?

Vemund
Torgeir S.

Joda, nå har jeg lagt inn en versjon 4, og begynner å bli mere fornøyd selv. Jeg vil fortsatt få legge til at på papiroriginalen er skarpheten mere lik de USM-justerte versjonene, men selvfølgelig ikke så kornfull som dem. Er også mest fornøyd med beskjæringen på versjon 4. Jeg takker for tilbakemelding og tips, og tar til etteretning gode forslag! Hva synes du nå?

Mvh. Torgeir

PS! Var forresten innom siden din og kikket, og så veldig mye jeg likte! Skal ta meg tid til å se bedre på bildene dine, og legge inn noen kommentarer!
Vemund L.

Joda, der begynner det virkelig å sitte. Kompen er nå slik jeg hadde sett det for meg, og jeg syntes nok det fungerte adsklikig bedre. Linjene blir tydeligere, og bildet får også en litt roligere stemning, som passer til motivet.

Bra vi ble enige:)

Vemund
Povl Kjeld H.

Meget flot billede. Version 4 synes jeg er bedst, flot arbejde.
mvh - povl
Avsluttet .

Et godt eksempel på en konstruktiv kritikk og hvordan bildekritikken kan være på sitt beste.
<span style='color:blue'>~Ivar~</span>
Leif Håvard H.

Hei Torgeir. Vurderer versjon fire som det beste. ( i allefall på pc`n.
Yvonne Anita R.

v 4 er klart den beste.

Det er også fint at du forteller nøyaktig hvilke endringer du har gjort i USM. Hvis alle gjorde det så kanskje jeg også lærer å bruke USM riktig.

Yvonne
Elisabeth W.

Artig å se hele prosessen her gjennom de ulike versjonene. Bildet ble fint, det, og kundene dine ble fornøyde, tenker jeg.

-- Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu