Kveldssol i Nordsjøen
På vei til Færøyene
Bildet inngår i albumet Føroyar -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-12-09 14:45:28
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger337
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_38708} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Steinulf L.

Refleksene i objektivet ditt forstyrrer litt synes jeg. Kan sikkert fikses i PS
Ragnar W.

Jeg må nok si jeg synes dette var et dårlig valgt motiv. Livbåtkranen (som jeg antar det er) er ikke akkurat dekorativ slik den er fremstillt her. Den ser rett og slett ut som om den er i veien. Beklager!
Marius J.

Må nok dessverre si meg enig med de to foregående her. Tror det hadde blitt bedre uten kranen, eller et litt mer spennende vinkling !
Lars L.

Litt merkelig bruk av livbåtkranen synes nok jeg og. Jeg tror jeg ser en idee om å vise reisen over havet. Og det er slett ingen dum idee. Men den bør nok løses litt anderledes. Synliggjøring av rekkverk og livbåt samt hav kunne kanskje være en vei å gå.
Paal Henrik E.

Kjedelig motiv, og synd med refleksjoen i linsa. Men en ting skal du i alle fall ha, og det er at det var veldig skarpt og fint =)
Mvh. Paal
Arne A.

Fjærning av reflekser, litt større kontrast og beskjæring nederst slik at dekket på båten blir borte og jeg synes dette er et stemningsfult bilde fra sjøen.

Arne A.
Roy S.

Ikke enig med de fleste her. Syns du har funnet en orginal og annerledes måte å ta dette bildet på. Det er ikke verdens mest spennende bilde, men langt bedre enn å knipse et standarmessig sjø/sol-bilde. Plasseringen av ''krana'' kan sikkert diskuteres, men sånn har du valgt det, og det er ditt valg. Mange her er opphengt i det tekniske, og ser ut til å glemme ( eller ikke forstå?) at et bilde også bør betraktes utfra orginalitet og det estetisk/artistiske. Om et bilde oppleves som kjedelig er noe totalt subsjektivt, dvs det spørs hva et bilde vekker i betrakteren. Der har mange totalt forskjellig utgangspunkt. Linsereflekser hever skjelden et bilde, sant nok, men ikke alle bilder blir ubetinget bedre av å fjerne dem. Jeg mistenker at det er tilfellet her. Av og til lurer jeg på hvor mange som leser hva en eller annen ''favorittfotograf'' har kommentert på forhånd, og så kommenterer i ''samme gata selv'', uten å bruke til til å studere et bilde.

Dette ble visst en liten utblåsning som kanskje heller hører hjemme på diskusjonsidene. Vel, vel, sikkert noen såre tær i anmars no ;)
Roy S.

uten å bruke tid, skulle det selvfølgelig være.
May-Lise L.

Takk for alle kommentarene, både negative og positive :)

Royce, du ser det på samme måten som jeg gjør, og takk for det! De såre tærne får bare vandre inn!

Jeg syntes at det var artig med sola som tittet såvidt inni åpningen i daviten. Vil gjerne få bemerke at det var refleksene (som hovedsaklig kommer fra sjøen og ikke linsa) som tiltrakk min oppmerksomhet. Har nå fjernet den ene refleksen som kom fra linsa og legger ut den versjonen. Vil ikke gjøre noe mer med dette bildet. Dere får like det eller la være ;) Det er kritikken vi legger inn bilder for, ikke sant?
Bjørn J.

Royse. Enhver fotograf må vite hvem han/hun henvender bildet til. Er det et minnebilde, familebilde, er det stor fare for at samme bildet henvender seg dårlig i andre sammenhenger fordi det er tatt ut fra konteksten. Dette synes jeg faller inn i gruppen familie, det er et godt minne for fotografen. For meg er det et rotete ganske dårlig bilde.
Roy S.

og det må du da selvfølglig må lov å mene.
Syns personlig at du da trekker grensene for ''familebilder'' vel langt, men du om det.
Nils B.

Skal ikke begi meg inn på noen diskusjon her, men bildet er ikke alverdens spennende, men det er så absolutt severdig. Komposisjons messig har du som du helt sikkert er klar over flere muligheter. Føler at refleksen tilførere bildet noe, og at bildet er mer enn et familiebilde.
mvh Nils.
Kjetil N.

Ikke så bra. Kompen sitter ikke og gjengivelsen virker litt slapp. Fargemetingen og kontrasten er ikke på topp.

Uenig med Royce angående kritikerne. Det er ingenting som tyder på at de som har kommentert dette har vært opphengt i det tekniske eller glemt at et bilde skal betraktes utifra det estetiske / artistiske.

Denne tilsynelatende likefremme utvelgelsen av motiv og utsnitt vitner ikke som en original og annerledes måte å ta et ''solnedgang fra båtrekka - bilde'' på i mine øyne. Men jeg er enig i at solrefleksene ikke nødvendigvis er negative for bildet.

Ikke av dine beste etter min mening.
Roy S.

Min ''utblåsning'' var ikke spesifikt rettet til de som kritiserte dette bildet, noe du hadde forstått om du tok deg tid til å lese hele innlegget mitt.

''Dette ble visst en liten utblåsning som kanskje heller hører hjemme på diskusjonsidene. ''

Ishi K.

synes ikke motivvalget er dårlig, og jeg ville hatt det linserefleks der det var... men kan tenke meg å blende ned litt, og større kontrast.

mvh K.
Kjetil N.

RS: Jeg ser helst at du ikke kommer med uttalelser som insinuerer at jeg ikke leser innleggene fullstendig. Ellers står jeg for min forrige kommentar, men vil understreke at kritikken av bildet dreier seg om subjektiv smak.

OK med en utblåsning, jeg ville bare understreke at jeg ikke var enig i at den var på sin plass her. Ønsker ingen meningsløs diskusjon. No hard feelings?
Roy S.

Beklager at jeg ikke har svart tidligere. Bortreist til i dag.

Ikke får å få siste ord KN, men feiltolkninger du kommer med i forhold til mitt innlegg må jeg faktisk få lov å kommentere.

''Det er ingenting som tyder på at de som har kommentert dette har vært opphengt i.....'' skriver du.

Det er har du adresserer min kommentar til spesifike personer, m.a.o. de som hadde kommentert dette bildet før meg. Om jeg skal fortolke dette kan jeg enten velge å tro at du ikke ''fikk med deg'' betydningen av de siste linjene jeg skrev, eller at jeg har vært for uklar.

Når jeg avslutter mitt innlegg med at det egentlig hører hjemme på diskusjonsidene, bør det stå ganske klart at jeg snakker mer generellt om disse tingene jeg tar opp.

At du opplever mitt forrige innlegg som en insinuasjon kan jeg bare beklage.

Hard feelings ? Nei, ikke fra min side.





Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu