HP Baarli
Backstreet Girls på Rockefeller, 4/4-09
Bildet inngår i albumet Backstreet Girls -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_392202} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Paul Anthony W.
God komposisjon og fin stemning med røyken.
Likte ikke så godt de utbrendte områdene der for eks. hånden og gitaren begge blir helt hvite. Mulige detaljer i gitar blir borte.
Enten bruk spotmåling og eksponer hånd/gitar området eller ta en gjennomsnittslysmåling og undereksponer bilde litt. Kanskje med -1 eller -2 EV. På den måten kan du senere lysne opp de mørke partiene litt samtidig som du ikke får de utbrendte områdene.
Det er lettere å gjøre ett underskponert område lysere mens det er veldig vanskelig (ofte umulig) å få detaljer i ett område som er utrendt. Ved å undereksponere bilde får du også en raskere lukkertid og i noen situajoner kan det gjøre slik at ISO verdien ikke trenger være like høy.

Beklager hvis du vet alt dette fra før. Det kan godt være meningen at du skal ha bilde slik det er. Dette er kun min personlige mening.
Erik B.
Heisann, PA!

At jeg vet alt dette fra før, betyr ikke at jeg ikke setter stor pris på kommentaren. Det er veldig sjelden at folk tar seg bryet med å skrive så omfattende kritikker, og jeg synes det gjør godt å se at det fortsatt er noen i det hele tatt.

Når jeg sammenligner RAW-fila fra dette bildet med andre bilder tatt samme minutt, ser jeg at de andre er helt korrekt eksponert, mens dette tydeligvis ble tatt under en "markering" hvor lysstyrken økte betraktelig. En annen ting, er at undereksponering fører til mer støy i bildet når man skal hente fram detaljer...

Når jeg likevel velger å presentere dette bildet, er det fordi jeg mener at det ikke gjør noe om det er litt hvitt i et bilde ;-)

Hilsen Erik.
Ivan H.
Hei,

Først må jeg si at dette er ett av de bedre kosertbildene på lenge her inne. Ikke så ofte slike bilder blir lagt ut, men setter pris på å se gode kosertbilder.

Paul har gitt en bra kritikk og har nok nevnt det jeg også kommer til å påpeke. At høyrehanden ikke har noen konturer mot guitaren. Jeg kunne tenkt å sett en overgang der. Jeg ville også sett om en liten kontrastøkning på guitarhalsen ville fått frem flere detaljer der.

Ellers synes jeg dette er et bra kosertbilde, mye pga blikk (konsentrasjon), utsnitt, lys og toning. At guitaristen ser nedover er også et pluss, synes jeg. Det får mitt blikk også til å se nedover og oppdage detaljer. Men noen flere skulle jeg ønske at der var.

Mvh
Ivan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu