Vannfall i sommerfarger
Fikk lyst til å legge inn et litt ''klassisk'' motiv som minne om sommeren, og som påminning at jorden igjen roterer mot denne tiden. Bildet ble tatt i Juli og jeg har det fra samme posisjon som høstbilde og skal også ta det i vinterprakt og vårstemning!
Utstyr
  • Canon EOS 30
  • Tokina Tokina Atx-pro 28-80 / 2,8
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/16
  • Lukker2s
  • FilmtypeFuji Velvia (ISO 50)
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_39720} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kim H.

Flott!
Steinulf L.

Fint bilde. Kunne det vært enda skarpere. Gleder meg til å se hele serien
Svein A. N.

Nydelig naturbilde. :O)
Torgeir S.

Takk for kommentarer! Hei Steinulf, jeg har allerede lagt til litt USM for å kompensere for uskarpheten etter scanningen. Originalen på dias er sylskarp og detaljene fremstår som veldig detaljerte. Kopien som ligger her er tross alt komprimmert til under 150 Kb og vises i 72 Dpi.

Mvh. Torgeir
Mehrzad G.

Fint utsnitt. Fossen godt plassert.

Mvh Mehrzad
Roy S.

ryddig komposisjon, bra gjennomført
Åge M.

Enig med Mehrzad.

Åge
Julie Winther B.

flott binde!!

julie.
Arild S.

Enig med Royce.

Arild
Isak S.

Hei

Godt Nytt År!

Jo da, ''rennende'' vann bilder er fine og et ganske forslitt motiv. Jeg liker det! Dette her er vel også et av de bedre jeg har sett. Carsten Arnholm har vel det jeg liker best (forøvrig tatt bort fra foto.no)
Synest det blir litt vel mye USM her. Ellers så er utsnittet helt nydelig!

Ha en fortsatt fin dag!

Mvh

-Isak-
Vemund L.

Hei.

Jeg syntes dette egentlig fugnerer endel bedre en ditt forrige bilde i denne sjangeren. Forævrig savner jeg endel stoflighet i steinene. Utstnittet syntes jeg er fint(kunne kanskje vært kappet nonn få mm i toppen), men det de egentlig skorter mest på her, er nok den digitale fremføringen av bildet. Jeg tror det er ganske mye å hente her, ved å bearbeide scannet på en annen måte. Du oppgir å ha brukt velvia film, og filmscanner, og du har dan anledning til å produsere en VESENTLIG bedre digital version av bildet en dette, nær sagt uansett hvilken film scanner du har.

Iask påpeker mye USM, og jeg er delvis enig.....bare delvis, fordi jeg tror nok ikke nødvendigvis det er for mye USM, men kanskje bare lit gal bruk av USM.

Det er uansett en lang prosess å lære seg hvordan få mest mulig ut av filmscanneren sin, for bruk på de ulike medium(web, print, trykk, osv).

Du skriver at orginal diaset er sylskarpt, og jeg antar derfor at ekposneringen er korrekt utført. Kan igrunn ikke si annet en at de 72 dpi og 150 k som er disponible på foto.no egentlig er mer en nok for å levere både sylskarpe og detaljrike bilder i denne størrelsen....så lenge de er behandlet riktig.

Ønsker du å virkelig perfeksionere den digitale versionen av dette bildet, så send meg gjerne en mail, med en kjapp beskrivelse av din arbeids proses, så kan jeg gjerne gi en mere detaljert beskrivelse av hvordan du nok kan komme fram til et bedre ressultat en dette.

Avslutter med at bildet(optakket) virker å være ritig delikat og vellkomponert.....Pent utført fotografi fra en utfordrende kattegori.

Vemund
Avsluttet .

Klassisk naturbild men ack så vackert..flott..
mvh/gunte..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu