kongeørn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-12-27 18:38:27
    Versjon #2
Utstyr
  • canon D60
  • canon 300/2,8 +2x converter
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger812
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_39814} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Ketil K.

Meget flott nærbilde av kongeørn.

Kan du gi beskrivelse av opptaksforholdene? (Viser til pågående debatt om å informere om såkalte kontrollerte forhold.)
Torgeir S.

Suverent nærbilde, sylskarpe detaljer. Sjekk de solide fotene, veldig bra!

Mvh. Torgeir
Olav S.

Utrolig bra!
Hvor langt unna ørnen er du når du tar bildet.
Kjetil H.

Ett flott bilde med en utrolig skarphet! Eneste jeg kan sette fingen på er hårstrået/støvet i nebbet og flekken nede til høyre på bildet som forstyrrer litt, bare litt...
Tore B.

Det meste er sagt. Hiver meg på og gratulerer med flott bilde.

Tore
Rolf S.

Nok et flott Kongeørn bilde , sylskarpt med en fin stram komposisjon og en fin dus bakgrunn , dette potrettet var langt bedre en det første potrettet av ørnen du la ut.
Jeg har et lignende prosjekt gående på rovfugl i vinter og det er veldig spennende og kunne studere ørnen på så kort hold. Hvor nøye er du med og vise deg i dagslys på foringsplassen ? Har ørnen blitt fortrolig med deg ?
Mvh Rolf
Frode S.

Kaster meg på all skryt av opptaket. Likevel:synes det blir litt ''tungt'' på høyre side. Tror du med hell kan beskjære mye til høyre og litt under. Bare pass på at det ikke blir for midtstilt. Eventuelt ha med mer av bakgrunnen over og til venstre.
En smaksak som sikkert kan diskuteres, uansett: vanvittig bra!!!!
KNUT ERIK W.

Bildet er tatt på utlagt åte,avstanden til ørna er ca 10 meter
Birna R.

hadde bildet vært av en blomst eller en spurv ville alle ha kommentert dårlig teknikk(undereksponering) og manglende komposisjon. men straks det er krokete nebb eller klør til stede mister visst folk all kritisk sans.

i siste nr. av Naturfotografen står det annonsert ledige plasser på åtefotografering. for havørn, kongeørn og jeg vet ikke hva. de som bruker penger på denne typen prefabrikerte ''villmarksopplevelser'' vil sikkert legge ut bilder som innbringer heder og ære på fotodotno. forstå det den som kan.

beklager. jeg liker gode bilder også av natur hvor fugler inngår, men dette er ikke et slikt. fotografens anstrengelser har heller ingen relasjon til om et bilde er godt eller dårlig. sikkert nedslående for en som sliter seg til en åteplass med 30 kg slakt på ryggen, men likefullt sant.
Avsluttet .

Jeg synes ikke du skal være så kritisk som dette Bjørn , selv om du ikke interesserer deg så mye for rovfugler i fri utfoldelse som fotomotiv.

MED VENNLIG HILSEN !

Åsmund
Birna R.

joda, ÅL, det er nettopp det jeg, og alle andre som tenker på bilder, burde være.
Janne Cesilie J.

Vel jeg sier bare grattis!
Arild S.

Syns det ble et spennende bilde uansett hvordan det ble til. Den lille undereksponeringen er det lett å gjøre noe med. Utsnittet er helt ok.

Jeg tipper det er mye spenning forbundet med en slik bildejakt.

Arild
Steinulf L.

Fint bilde - morsom diskusjon
Åge M.

Rent og fint ørneportrett. Når det gjelder undereksponeringen kan den rettes opp med litt jobbing med Levels i Photoshop feks. Input Levels: 0, 1,30, 245.

Åge
Avsluttet .

Må tildels være enig med BR her. Komposisjonen her er faktisk manglene og bildet kunne lett vært gjort noe med, som beskrevet.
Dette skal selvfølgelig påpekes, selv om motivet er så majestetisk som her.
Det med åtefotografering er et interessent tema. Er det ”kontrollerte forhold”, som noen er så opptatt av? Hva hvis åtet er ”naturlig”?... Og hvordan egentlig kontrollere sannheten i et påstått ”vilt” fotografi?
<span style='color:blue'>~Ivar~</span>
Arnt B.

Fint at noen også fotografererer fugler og dyr på åte. Et kongeørnbilde som dette ville ellers være en umulighet. Etter min mening er dette med og beriker utvalget av naturbilder. Åtefotografering bør dog ikke kommersialiseres!

Bildet er fantastisk bra, flott lys - det ligger sikkert mye spenning og jobbing bak dette!
Bent S.

Nå er jo dette en utrolig flott fugl, da. Har man sansen for denne arten, så er det vanskelig å la være å like slike bilder. Men jeg er en av de som mener at jeg har en hel del å lære av BR og forøvrig liker jeg at han har vært kritisk når han har kommentert mine bilder.
Mvh. Bent
Bård Lauris H.

Jeg for min del ville justert følgende verdier i Levels...
0, 1, 170....

Eller liker jeg bildet... :-) forsett å ta sånne bilder!
Mehrzad G.

Dette var flott. Likte versjon #2 best.

mvh Mehrzad
Ketil K.

Når det gjelder dette med åteutplassering og fotografering er det helt på sin plass å ta det opp. Helteglorifisering av slike opptak er selvfølgelig ikke riktig, men det kan på den annen side ikke være noe problem å ta slike bilder, og da hjelper det om fotografen opplyser nærmere om opptaksforholdene.

BR, du kommenterer også manglende komposisjon. Helt enig i at konstruktiv kritikk som er konkret underbygget er det vi alle ønsker.

Så jeg synes det da er riktig av deg å underbygge hva som er dårlig med den her. Hva sikter du til?

Personlig synes jeg som sagt dette er et meget godt nærbilde, skulle svært gjerne tatt et slikt bilde! På min (flat)skjerm er forresten det ikke gjengrodde partier.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu