Gratulerer!
Gratulerer til meg - ingen bursdag, ikke noe jubileum, bare at jeg ikke kan motstå fristelser. Når det da dukket opp et tilbud om et pent brukt digitalt kamerahus, så gikk det som det måtte gå. Nå tenker jeg på samme tid ''Herlig!'' og ''Hjelp, jeg kan ingen ting om digitalkameraer!''. Jeg krysser fingrene og satser på foto.no for litt krisepsykiatri framover - oppmuntring når jeg plundrer, forklaringer på ting jeg ikke skjønner og forståelse for at fotoutstyr kommer i kategorien ''Må ha det, bare må ha det''. Jeg fikk kamerahuset i går, og da tok jeg dette bildet. Det var ingen andre modeller i sikte den dagen, så dere får ta til takke med meg.
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 100mm Macro USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetSelvutløser og endel forsøk
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger786
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_39871} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Robert F.

Ikke så værst hvis du har tatt det selv. En bra start. Bildet er skarpt der det skal være skarpt, nemmelig øynene.
Mehrzad G.

Gratulerer! Canon D60 er et meget bra digitalkamera!!!

Nydelig smil.

mvh Mehrzad
Hege K.

Gratulerer med nytt kamera!!!

Synes selvportrettet ble kjempebra jeg! Nært og skarpt, og tøft at det var litt på skrå.

:-) Hege
Geir Joar H.

Hehe, lykke til, Elisabeth - veldig bra start ihvertfall :-)
Åge M.

Gratuler med D60 og et fint portrett. En dag, snart håper jeg skaffer jeg meg nok en D60 også.

Åge
Reidun G.

GRATULERER med D60 Elisabeth !
Flott start
Reidun
Steinulf L.

Gratulerer med nytt kamera. Som nevnt, du traff skarpheten på øynene. Fint utsnitt.
Tom A. T.

Fint utsnitt og bra skarphetsplan. Forståelig at smilet er på plass ;o)..
mvh Tom T
Elisabeth W.

Takk for kommentarer!
ÅM: Skaff deg en D60, fort! For en stund siden var det snakk om å få sammen noen i Kongsberg som har lyst å lære seg mer om digitalfoto, og det var da jeg hørte navnet ditt for første gang. Det hadde helt sikkert vært både nyttig og artig.

-- Elisabeth
Finn Arne M.

Gratulerer, et godt valg!
Fint bilde også.
mvh.
Finn Arne
Bent S.

Henger meg på og gratulerer med D60. Du er jammen en flott dame, men det er ikke godt nok bilde. Har du brukt blitz, Elisabeth? Eller er det en annen skarp lyskilde? Synes det ble veldig grått/flatt, dette her, med antydninger til harde skygger og et skarpt ''glimt'' i øyet. Nåja, tilgi meg for at jeg er litt kritisk nå, men jeg gleder meg oppriktig til å se dine bilder, eksponert med dette kamerahuset etterhvert. :-)
Mvh. Bent
Elisabeth W.

BH: Endelig noen kritiske kommentarer! Her er det både blitz og amatørmessig lyssetting, samt litt travelt opplegg med selvutløser. Det kommer helt sikkert flere portrettforsøk, stort sett med andre enn meg selv, for det er en av de tingene jeg har lyst til å få til etter hvert. Takk og god natt!

-- Elisabeth
Stig S.

Grattis med nytt kamera, og med et brukbart selvportrett som start :-) Som Bent sier mangler det en del i toneforløpet, men du kan nok gjøre mye her med enkel redigering i PS.... PS redder ikke et dårlig bilde, men synes utgangspunktet er såvidt bra at du bør jobbe litt mer med bildet. Litt mer ''smell''; noe øket kontrast, jobbe litt med kurver osb. så blir dette bra!

Masse å lære her om digitalfoto, men viktigst av alt: trykk, trykk, trykk - og det koster nesten ingenting ;-) Men sørg for å sortere bildene fortløpende fra starten av; det gjorde ikke jeg, og med mengden bilder det (veldig) fort blir straffer det seg.... Lykke til!

--stig--
Kai-Wilhelm N.

Gratulerer!
Det ser ut til at du har tatt litt hardt i slik at det har gått i svart i håret, samt en noe utbrent flekk på venstre side, men her er det bare trening enten med PS eller lyssetting (sannsynligvis begge deler) som skal til....

Jeg vil modifisere SS utsagn litt: trykk, trykk, trykk til
tenk trykk, tenk trykk, tenk trykk..... Bare slik at du får reflektert over hva vil jeg med dette bildet, hva skal det si, hvorfor. Kan du gi noen av svarene så trykk....

Ellers, jeg liker bildet, men er usikker på uskarpheten rundt munnen og det andre som er nevnt..
Lykke til videre!

mvh
-kai
Ketil K.

Selv som D100 fan kan jeg bare slutte meg til gratulantene - DSLR er en ny verden!
Stig S.

Joda; Kai-Wilhelm har selvsagt rett: må tenke litt mellom trykkene - fort å glemme? ;-)

--stig--
Fred S.

Pene jenter fortjener sikkert pene kameraer, men jeg har mer sans for førstnevnte enn disse tekniske greiene. Så gratulerer med det ! (Så kan du spekulere på hva ''det'' er )
vh Freds
Rune Edvin H.

Hyggelig med nytt kamera. Slikt er alltid gøy.
Rune
Elisabeth W.

Nok en gang takk for kommentarer.
SS: Noe av det jeg virkelig gleder meg til, er muligheten for å gjøre mange forsøk uten at det trenger å koste allverden, og ikke minst muligheten til å se mye raskere hvordan det egentlig ble. Den kommentaren om å holde orden på bildene ... minn meg på det av og til, når nyttårsforsettene dabber av.
KK: Jeg tror deg når du sier at DSLR er en ny verden, og bildene dine er 'god reklame' for hva resultatet kan bli (når fotografen vet hva han gjør).
K-WN: PS-kunnskapene mine er helt på nybegynnerstadiet, og lyssettingen har jeg allerede kommentert. Du har et poeng når det gjelder å tenke. Utstyret til det har jeg, det er bare et spørsmål om å bruke det - ikke bli for lat, og ikke bare suse i vei i ren skjær entusiasme over kamera og motiver.
FS: Hm ... jeg tror jeg bare sier Takk!
REH: Nå gjelder det bare å ta bilder som forsvarerer investeringen, tull med sånt utstyr hvis en ikke tar fotograferingen litt på alvor. Vi får se hva jeg kan få til etter hvert.

-- Elisabeth
Jarle L.

Gratulerer så mye, og lykke til med ditt nye kamera i det nye året som vi snart er inne i.
JL
Rune N.

Gratulerer! Flott bilde, blikk og smil gir god kontakt!
Fred S.

Hm........... , tror jeg at jeg selv må si når jeg ser hvor krøkkete jeg formulerer meg en sein nattetime. Har ordlagt meg på en snirklete måte som i verste fall kan framkalle tvetydige tolkninger hos dem som har anlegg for slike, innbiller jeg meg.
Så hvis noen skulle være i tvil: ''Det'' er det faktum at for meg er det bildet som teller, enten det er et vakkert portrett som dette eller et hvilket som helst annet motiv, ikke hva slags kamera det er tatt med.
(Og det kommer jeg til å mene helt til jeg selv går til innkjøp av noe tilsvarende det du har anskaffet deg nå.... . Aner ikke hva det er, men det høres jo bra ut)
vh Freds
Elisabeth W.

Hei igjen, Fred. Jeg er et råskinn når det gjelder mulige tolkninger, er ikke lingvist for ingen ting! Men jeg regner ikke dermed med at noe er ment sånn som det er mulig å tolke, særlig ikke midt på natten. Dessuten er jeg nok temmelig robust, og ler lett, så det er ingen grunn til bekymring. Tar gjerne imot flere kommentarer, snirklete eller ikke, på de bildene jeg legger ut etterhvert!

-- Elisabeth
Tore B.

Buhu. Drømmekamera mitt har du fått. Har ikke tatt meg råd ;-( Gratulerer med kamera!!
Liker bildet ditt, men syntes det kan forbedres gjennom annen lyssetting ( må du ut å kjøpe blitzutstyr også ;-) ) og tror også jeg ville hatt mer av ansiktet skarpt.
Trykk og kos deg.

Tore

Tom E. F.

Gratulerer!
Er ingen ekspert på portrettfoto, men bildet er nok i ''blasseste'' laget, muligens pga for heftig (og nær) blitz. Du kan skarpe en del, om ønskelig, samt justere nivåene, men du vil her ikke få flere detaljer, f. eks. i håret.
Spennende blir fortsettelsen, uansett!
mvh Tom E. F.
Ragnar L.

Flott dame! Flere selvportrett! Med eller uten D60. (Regner med det blir mest D60 fremover, ja. :-) Sier meg enig med TAT. Smilet ville nok vært på plass hos de fleste... (Jeg ville ha smilt bare jeg hadde et Coopix 5700.) Litt utbrenthet eller direkte blitslys i pannen (og på det ene kinnet? Men det er vel allerede nevnt.
Elisabeth W.

Det blir nok mest D60 nå framover, ingen tvil om det. Egentlig kan jeg allerede si det sånn: D60 for alle pengene ...
Dermed blir det en stund til det blir noe blitzutstyr, det får komme etter hvert.
Arnt B.

Et utrolig vakkert ansikt! Det er ikke ofte et bilde formidler en så sterk ''kontakt'' som dette gjør. Fototeknisk er det også svært bra - fint utsnitt, topp skarphet og god kontrast.
Ragnar W.

En god ting kan ikke sies for ofte: fint bilde av ei pen jente!

En rask kikk på de andre kommentarene viser at du har fått råd og tips med det tekniske, så det lar jeg ligge.

Og gratulerer med nytt kamera!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu