Bildet inngår i albumet Tamt -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger446
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398815} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Mats T.
Liker komposisjonen, og at begge ørene er med i ramma. argetonene er rett for min del, men skulle ønsket at hunden var i hovedfokus og dama uklar. Jevn og ryddig bakgrunn trekker opp.

Mats
Ivar B.
Fin og morsom hverdagskildring igjen. Elementplasseringen skaper fin dybde og spenn i komposisjonen. Jeg var også inne på tanken om skarp hund. Tror blikket ville fastnet mer på hunden og dens artige uttrykk. Nå glir jeg raskt forbi og bakover mot damen i bakgrunnen. På den andre siden kunne det fort blitt for enkelt, normalt og uten overraskelser om fokusplanet var omvendt.mvh Ivar.
Marit O.
Det jeg liker her er hvordan hunden kommer inn i bilde og at du har valgt og beholde dama i fokus og hunden ute av fokus,skaper mere spenning for meg Stig!

Mvh Marit
Øyvind A.
Friskt og øyeblikksaktig. Jeg ser ikke bort fra at hunden i neste sekund hadde nesa på frontelementet ditt. ;o)

Flaten er fint utfylt, med dominerende, skråstilt hund, og eieren som fyller ut i hjørnet. Ufokusert hund er ikke det mest opplagte valget, men det er svært effektivt for å få fram at den er "ille nære".

Det minner meg om serien "Dogz & owners" av Tarjej Ekenes Krogh. Har du sett den?

http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_oversikt.cgi?brukerid=10468

mvh Ø.
Joachim A.
Mht. valg av fokus: Denne hunden ser veldig ufokusert ut :) Dette får meg til å oppleve dette som en valp, som jo ofte er ganske ufokuserte! Matmor derimot må være fokusert og passe i bakgrunnen på at ikke noe går galt. Altså synes jeg valg av fokus gir en fortellig bak bildet.

Bra bilde!
Mvh Joachim
Gunnar John C.
Her er jeg enig med dere som liker fuzzy hund! For meg er det damens omsorgsfulle blikk som henger igjen når bildet er borte - hunden tjener for meg som en forklaring på hennes uttrykk og positur. Ja, hunden er stor, og damen er liten - men jeg tror dette ville blitt et usedvanlig kjedelig 13-på-dusinet-hundebilde om fokus hadde vært på hunden. I all beskjedenhet vil jeg vise til et tilsvarende bilde (fra min egen brikke...) bilde nr. 322055 for å vise til en tilsvarende situasjon - og tilsvarende kommentarer.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Christer Hoel O.
Fin hverdagsskildring dette. Morsomt uttrykk på hunden. Skråstillingen på både hund og menneske (eller kameraet?) bidrar positivt. Tror vel også at fokusplanet er bra som det er. Mvh Christer
Line Kristin W.
Et skikkelig gladvoffbilde!

Det er lett å "kjenne" hunden's øreflagrende fart, entusiastiske nysgjerrighet og elleville glede, altså dønn umulig å holde munnvikene i ro ;-)

Selv om damen er i fokus blir hun for meg ikke annet enn et relativt nøytralt element. Hun gir bildet dybde og balanse og er sånn sett helt nødvendig både for komposisjonen og for opplevelsen av nærhet til/identifisering med hunden.

På min skjerm fremstår toneforløpet på hunden temmelig flatt og kunne gjerne være frisket opp med noe større kontraster.

Alt i alt et bilde som gjør meg glad! :-)
Sverre H.
Heisann Stig Børre,

Først, grattulerer med utrolig flott brukerportrett.
Du leverer varene du Stig. Bilde: Nok et morsomt og fengene bilde fra hverdagslivet. Artig fokusplassering. Ørefarten er med på å skape det lille ekstra. Ening med Gunnar her, damens blikk er viktig for bildet. Jo da, er ikke så "Tamt" dette ;)

Sverre.
Håvard F.
Spennende og fartsfyllt bilde. Det ligger i kortene at det er fartsfyllt. Dama nærmest lener seg ut av bildet samtidig som hunden kommer kjapt inn i bildet. Her får jeg følelsen av at det er flere enn en hund i følge. Kul komp og fungerende fokuspunkt på dama.
Forøvrig fint brukerportrett å lese på førstesida av deg.

mvh
Håvard
Stig Børre E.
Takker for fine innspill.
Fokus, komposisjon og utsnitt er helt og holdent tilfeldig. Holdt kameraet ned langst bakken og håpet på det beste. Fornøyd med resultatet.

ØA: Takk for linken - denne serien var før min tid på foto.no. Noen fine bilder, dette er jo en klar favoritt: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=137886

GJC: Takk for link. Tror bildet hadde fungert bedre om elementene i forgrunnen hadde vært enda mere ute av fokus.

LKW: Jeg kunne nok jobbet mere med redigeringen ja. Bruker generelt lite tid i photoshop pr. bilde. Latskap... :-)

StigB
Geir F.
Skulle vært morsonmt å vært til stede da dette bildet ble tatt, der du ligger og kravler halveis under kjøteren.
Liker diagonalen og fokus mellom det skarpe og uskarpe som gir bildet sug og dramatikk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu