Bare se på lang avstand, men ikke røre!
Med fare for at fuglepolitiet på dotten tar meg med dette bildet av Majoren som mater sønnen, tar jeg sjansen på å legge det ut likevel. All ære til fuglepolitiet som passer på, for en skal ikke forstyrre fugler på denne årstida. Men denne fuglen med familie bor på tomta vår og er vant til at mennesker, katter, hunder og andre fugler er omkring dem hele dagen. Tror det er en unge - i år også - som skriker uavbrutt hele dagen. Det er godt at det ikke er vær for terasseliv om dagen, for det er ganske ille å høre på den fæle skrikinga etter mat. Foreldrene bryr seg ikke om at noen kommer nær grana dems - untatt Gulliver. Han kjefter de på og han holder seg som regel unna for liker ikke lydene deres han heller.Gleder meg til dagen som snart kommer da sønnen hopper ut av grana. Da må det vel bli stille her.
Bildet inngår i albumet Fugler i hagen, i skog og vann! -
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon AF-S Nikkor 70-300VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetISO 1600
    Håndholdt i kveldslys
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger357
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Cathrine L.

Høyres ut som travel musikk for ørene ja:-) Godt han Gulliver er der og holder litt vakt selv om dei der oppi treet går han på nervene, og helst jager han bort:-)
Et bra øyeblikksbilde!
Mvh Cathrine
Jan Inge K.

Er vel jeg som er fuglepolitiet, da.. minner om http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=38366
Ann Kristin S.

Jeg visste det, jeg fikk fuglepolitiet etter meg... Jeg har lest oppmodningen med blå skrift mange ganger og er helt enig.
Godt du følger med. Men denne fuglen trenger du ikke bekymre deg for. De har det flott like ved foringsbrett midt i et villaområde med masse aktivitet. Her er det mer enn nok flaggspett, så lider ikke av det som skjer rundt den - og formerer seg hvert år. Jeg tror det er katta som er fugleungens største trussel da den måtte hoppe ut av grana.

Takk for tilbakemeldinger fra dere begge.
Mvh Ann Kristin
Bjørn J.

Siden du har god anledning til å følge med, har du noe inntrykk av i hvor stor grad hunnen deltar i matingen? Jeg har nylig fulgt med ved et reir hvor det utelukkende var hannen som matet. Bildet dokumenterer også hekking i gran, det er vel ikke så vanlig?
Avsluttet .

Hei, bra bilde,
Jeg vil også ha fuglepolitiet etter meg!
elin a.

Flott bilde Ann Kristin.
Så bra at du kan følge med dem:)
Håper det går bra i år. Vet du om der er flere barn?
Gleder meg til flere bilder.
Ja, jeg vet at du er forsiktig og ikke forstyrrer dem.
Ha en trivelig lørdagskveld.
Har jo også etterhvert som eventyret tar nye vendinger begynt å skjønne hvorfor gubben din hvert år kjøper Alvdals mandel:):)
elin
Ann Kristin S.

Hei Bjørn, Jan Erik og Elin

Bjørn: Jeg har fulgt med på hakkespetten i flere år som bor i samme tørrgrana hvert år. De hakker nytt hull hvert år, men i år bor de likevel i fjorårets rede. Det har vært mora som hele tiden har vært aktiv ved reiret og matet, men nå de siste par dagene har faren kommet på banen. Typisk, nå som ruging og mating snart er over.... (: Nå deler de på det. Vet ikke hva som er vanlig sted for hakkespetten å bo, men tørrgran er populært her. De blir så kvaete og stygge i fjæra av å ferdes i grana.Kan nok hende at en enslig far klarer å fø opp ungene. Det var bare en unge i redet her i fjor og det ser ut som det er det i år også. Høres ut som det er minst 20 stk oppi der...

Elin: Jeg tror det bare er en hannspett - noe det var i fjor også.
Ang. mandelen, så har vi hatt den i hus i flere år. Vi har fått tak i mandel her også, men poteten fra Alvdal er visst fastere og bedre.....
Greit når den blir eksportert ut av bygda di for å glede oss Østerdøler lengre ned i dalen.. (:

Tusen takk for fine kommentarer.
Mvh Ann Kristin
Espen B.

Hei.

Problemet med reirbildet ditt er signalet du sender ut til andre om at slike bilder er OK å ta. En ting er å ta slike bilder, en totalt annen ting er å publisere det på et populært nettsted. Det bør man unngå uten unntak.

mvh Espen
ketil o.

Hei!
En fin situasjon du her viser oss. Du har fanget fuglene i et fint miljø. Mulig ikke skarpheten er helt god.Liker de naturlige fargene i bildet."Fuglepolitiet" gjør nok en bra jobb de,kanskje litt for god til tider:) Har nå mere tro på å bruke sunn fornuft jeg og det har du definitivt gjort her.
Mvh:
ketil
Odd A.

Velkommen i klubben som har blitt huka av fuglepolitiet. Har forståelse for at det ikke er ønskelig at reierbilder legges ut, men i tilfeller hvor det er svært sosiale fugler slik som flaggspettene hos deg syntes jeg ikke dette er noen stor forbrytelse. En annen ting er at det heller ikke er lett å finne denne reglen på foto.no sine sider så her er det ikke rart at mange bryter denne reglene.

Flott situasjonsbilde bilde av hunnen som mater ungen. Du får følge med å se om du får festa ungen til brikka når den forlater reieret.
Mvh
Odd
Frode L.

Et flott dokumentarbide, de har det travelt om dagen, både fugler og andre dyr.
Fine farger og god skaphet.

Frode.
Jan Inge K.

Fuglepolitiet ser det ikke hensiktsmessig å diskutere dette med reirfotografering her, men ønsker alle velkommen til: http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=412694#t414955
Ottar P.

Fantastisk flott situsjon dette, knallbra bilde
av spetten som mater ungene sine.
Lisbeth S.

Hei
flott bildet tatt i rette øyeblikk.
God skarphet og fine farger.
Godt du passer på pus, trenger
politi han også.
mvh Lisbeth
Hans-Jørgen H.

Du store pottittatos!
Sannelig er det ikke sjølvaste Majoren himself som tar ansvar og stapper biller og kvae langt ned i spiserøret på den håpefulle.
Synes dettane ser mer ut som ei furu enn tørrgran jeg Ann Kristin....er så brun i barken.
Ja, her er det nok høy lydfaktor døgnet rundt for tida, og gubben og kjærringa ligg nok med ørepropper natterstider.
Sikkert ikke lenge til de hopper ut nå, så ta ansvar og sett Gullivern og Veslepusen i band.
Adrian passer nok på da han er en nær venn av the Major.
Artig situasjonsbilde, men har du brukt støyfjerning på det? Majoen virker litt "plastic" i fjøra. Kjenner til problemet.
Ellers florerer ryktan om at gubben din har vært på besøk hos Drivdalsgubben for å oppdatere seg på
nyeste forskninga på mandelpottittfronten....
Er du ikke en smule bekymra Ann Kristin?
Tyrihilsen fra mørkeste pottittkjellern.
Ann Kristin S.

Tusen takk for mange fine tilbakemeldinger på flaggspettbildet mitt. Noen er opptatt av bildet - andre av fuglepolitiarbeid. Jeg har valgt å ikke kommentere det siste, fordi jeg mener at jeg la meg flat fra første stund og at bilder av Majoren ville være av allmenn interesse da jeg har fulgt han i flere år på dotten. Han er liksom blitt kjendis-flaggspetten i denne fotoklubben.

Hans-Jørgen: Det er som du sier Lillepus og Gulliver som er flaggspettungens største trussel.Er også litt redd for ei kråke som har rede og unger i grana ved siden av. Den ville vel tenkt seg et hakkespettmåltid.
Jeg har ikke brukt støyfjerning på det, men tror kveldslyset og høy ISO kan ha skylda. Det var dessuten så mye mygg her den kvelden - at var ikke helt stø på hånda der jeg sto å slo mygg like mye som jeg fotograferte.
Det var vel jeg som etterlyste forskning på mandelpotetene. Synes det er for ille om folk fyller kjellerene med poteter før det blir forsket ordentlig på virkning og bivirkning...
Kom deg opp av kjelleren Tyrin, det er sommer og sol!

Mvh Ann Kristin
Bjørn N.

Hei Ann Kristin.
Ikke bry deg om fuglepolitiet, det viktige ved reirbilder er at man ikke forstyrrer fuglene. Det er ulike måte å nærme seg dem på. Du har fått en unik mulighet - benyttet den - forstyrrer ikke fuglene - og da er målet nådd.Du følger de stor fuglefotografenes ånd, amatørene kan du bare overse. Det vil alltid være noen der ute som bare er misunnelige. Jeg er ikke de minste tvil om at du tar hensyn til fuglene.
Så det så.!!!
Mvh Bjørn Ness
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu