Fant ikke flere bilder i dette utvalget!
Hjem
Jeg valgte å ikke ha båten midt i lyskjeglen. Likeså å beholde det mørke partiet til venstre for å skape mest mulig kontrast i bildet mot den lyse åpenbaringen.
Bildet inngår i albumet Utsyn - Jeg lager en serie med bilder tatt fra vår terrasse på Refsnes på Jeløy, "Oslofjordens perle".
Her har vi panoramautsikt ut over fjorden, men en utfordring, innenfor rammen av den relativt snevre aksjonsradius, blir å takle diverse solnedganger, himmelfarger, skyer, vann og gjentakelser - og uten at det blir for platt og kjedelig. Et lett abstrakt tilsnitt blir det vel også innimellom, får jeg da håpe. Har funnet fram min tilnærmet ubrukte 70 - 300 mm som får gjøre nytten her - stativet står på plass ute.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6D
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetISO 250
    Stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_405119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Du har fanget et vakkert lys i dette bildet.
For min del blir bildet enda bedre,og du får fram lyset enda mer hvis du kutter det meste av skyene og det sterkeste lyset oppe.
Syns ellers bildet har et fint utsnitt.
Tone
Morten M.
Synes utsnittet i utgangspunktet er bra, men er litt usikker på seilbåten som et viktig element i bildet. Den står i god kontrast til bakgrunnen, men er litt i minste laget. Når deg gjelder lyset, som jeg oppfatter som den viktigste delen av motivet, burde det vært mer kontrast mellom lyskjegle og bakgrunn. Lurer også på hvordan bildet hadde blitt dersom den delen av lyset som er overeksponert hadde vært justert litt ned. Blir litt for utbrent etter min smak. Har du brukt RAW? Mvh Morten
Lars B.
Takk for kritikkene, Tone og Morten.
Tone:
ja, jeg vurderte en del varianter her. Ditt forslag gir et helt annet bildeuttrykk med et mer avtemt og rolig bilde. Jeg valgte det voldsomme og litt prangende der det utbrente er med på å forstreke utstrålingen.
Morten:
hadde jeg ikke fått med båten, ville det blitt litt "tomt" og sikkert kritikk for et manglende element - er enig i at den er i minste laget, men på den annen side blir da naturen mer overveldende sammen med den. Lyset er intenst slik det opptrer i slike sammenhenger - nesten vondt å se på. Er enig i at lyskjeglen kunne ha stålt litt mer. Jeg tar alltid i RAW-format.

Hilsen Lars
Inger-Lise S.
Jeg syns dette ble et veldig fint bilde med et flott lys. Båten er liten, men mye bedre enn ingen båt. Du har valgt en god komposisjon.
Nydelige lysstråler fra lyskjeglen.
Joda, man kan nok ønske seg mye både vedr. vær og lys ;)
Fint med de mørke syene øverst og det mørke vannet.

Inger-Lise
Tove H.
Her er både dramatikk og overjordisk lys. Fint at båtene er med - der er en enda mindre langt bak - som en prikk..
Liker at det hele er rammet inn av mørke skyer og mørke skygger.
Lyslinjen i horisonten er viktig.
Fine nyanser og detaljer innover i bildet.
Vakkert slik du har valgt det. Innvendingene over ville jo gitt et annet bilde...jeg må innrømme at jeg først var innom flere av dem, men landet på at bildet fungerer bra som det er.
Hilsen Tove

Lars B.
Takk for kritikkene, Inger-Lise og Tove.
Ikke alltid lett å få slike øyeblikk komplette - venter man for lenge for å få med et tilførende element i bildet som en båt, fugl eller lignende, er brått magien som utspiller i scenen foran seg over. Noen ganger er det jo bare noen få minutter man har til rådighet...

Hilsen Lars
H. Christopher H.
Jeg synes du har valgt et fint utsnitt hvor holmene i forskjellig avstand skaper dybde i bildet. Båten bidrar også fint til at det blir dybde i bildet, og at den er liten forsterker "storheten" (finner ikke noe bedre ord i farten) i landskapet. Jeg liker de truende skyene som brytes av det kraftige og litt for intense lyset.

Jeg har lekt litt i fotoshop med ulike beskjæringer, og synes det blir mer fokusert om du beskjærer litt i overkant av der de mørke skyene er blitt til en samlet helt mørk flate i toppen. Likeledes kan du beskjære litt nedenfor båten. Formatet blir dermed litt mer panorama og fanger/fremhever etter mitt syn motivet ditt bedre. Hvis du beholder formatet bør du vurdere å klone vekk de små lysflekkene i skyene siden de stjeler en del oppmerksomhet (øynene våre dras automatisk mot de lyseste partiene).

Christopher
Lars B.
Takk for en utfyllende kritikk med gode synspunkter, Christopher.
Jeg har selv gode følelser for panoramabilder og var også innom den varianten for dette bildet. Imidlertid synes jeg at jeg måtte gå på akkord med totalinntrykket for å få det til - et skikkelig panorama ville kreve fjerning av så pass mye av det øverste partiet i bildet at mye helheten jeg setter pris på ville bli borte (vil ha med hvor strålene kommer fra) og et kutt i nedkant synes jeg vill gi et litt "trangt" inntrykk for båten.
Men et nytt panorama kommer nok etter hvert i denne serien der grunnlaget ligger bedre til rette for et slikt format.

- Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu