Blomstergren
Fant disse vakre blomstene på en viltvoksende busk, men jeg har ingen anelse om hva den heter. Men vakre synes jeg de var.
Bildet inngår i albumet Makro - Nærbilder av blomster, dyr, mm
Utstyr
  • Nikon
  • Sigma 150mm f/2.8 Makro
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/1500s
  • Nei
  • AnnetValgte en kort lukkertid fordi det blåste og en liten dybdeskarphet for å isolere fokus der jeg ønsket den og for å viske ut bakgrunnen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_405258} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Inger-Lise S.

Fint bilde! Kledelig komposisjon. Det gjør seg godt med den mørke bakgrunnen til de hvite blomstene.
Et godt bilde.

Inger-Lise
Håvard F.

Nydelig. Helt støyfritt, skarpt og veleksponert.
Bra utført dette Knut. Severdig.
mvh
HÅvard
Venche J.

Nydelig lys og fint utsnitt. Liker de skarpe fargerike støvbærerne som strekker seg fristende til de forbipasserende. :)
Flott fra deg. Du er flink med de nære ting.
Wenche.
Stian U.

Nydelig :) liker kontrastene i bildet og hvordan det hvite står ut! Kjempe flott :)
Knut R.

Jeg takker og bukker og blir veldig glad for slike hyggelige kommentarer til mitt bilde!

Tusen takk til Inger-Lise, Håvard, Wenche og Stian!

Til Wenche: Ja, etter at jeg begynte å fotografere aktivt har jeg blitt veldig opptatt av, - og glad i, de nære ting, og også mange små, nære ting. Noen ganger vakre, som dette, og andre ganger skremmende. Tok akkurat bilde av ennå en edderkopp som fremsto ganske så skremmende i mitt makroobjektiv.

mvh Knut
Øyvind S.

Det ser da ut som blomster fra et frukttre som har spredd seg med vinden, går du tilbake senere vil du kansje finne vilvoksene pærer, ellers var det et fint utsnitt i friske farger, fin avstemt bakgrunn.. bra..
Øyvind
Tove H.

Vakker blomsterdiagonal mot kledelig sort bakgrunn.
Hilsen Tove
Knut R.

Tusen takk Øyvind og Tove!

Øyvind; Enig i at de likner på fruktblomster, men bildet forteller ikke at disse blomstene er ganske mye mindre. Et annet karakteristisk trekk ved grenene er at de er nesten uten blader og at de blomstrer tidlig på våren og at de finnes ved kysten.

mvh Knut
Lars Ivarson F.

Fin diagonal og flott fargemiks, men fokus kunne godt ha vore tydlegare, eller også at alle blomane varskarpe..
Børth Aadne S.

Dette var et MEGET severdig og flott bilde!! Veldig flott bakgrunn og kjempefint utsnitt! Dette likte jeg GODT! :o)

Mvh
Børth Aadne
Odd A.

Flott bilde av blomster greina. Liker fargene på pollenbærerene i kombinasjon med de hvite blomstrenen. Er ikke sikker på hva dette er, men jeg tror det kan være villplommer. Hvis busken stå slik til at du kan følge med får du se hviken frukt/bær det blir på treet til høsten. Kansje du kan presentere et nytt bilde av en grein full av fargrike frukter.
Mvh
Odd
Knut R.

Tusen takk til Lars, Børth Aadne og Odd for hyggelige kommentarer!

Til Odd; Jeg skal følge med og se hva slags frukter det blir. Tror ikke det er plommer, men heller bær, så vidt jeg husker mørkeblå/svarte. Og den har blader, men lite og små.

mvh Knut
Randi H.

Hei Knut !
Nydelig bilde av disse små fruktblomstene som ligner veldig på kirsebærblomster. Jeg gjetter på villkirsebær. Skal bli spennende å se disse som bær noe senere på året !!! ;) ;)
frøydis k.

Nydelig bilde!
Nydelig lys og fint utsnitt.
Meget severdig!

Frøydis

Tomas W.

Dette lignet rett og slett på et fyrverkeri... ( positivt ment ). Forøvrig er vel det meste sagt av de andre kommentatorene her:)


mvh Tomas
Per T.

Veldig bra kombinasjon av farger og form som er fanget med flott fokus og eksponering. Det er veldig passende lys der du har fått frem flotte detaljer. Likte dette meget godt. Mvh Per
Erik K.

Et flott bilde med gode farger!

Dette må være en Prinus spinosa (slåpetorn) du har funnet her. Den vokser på solrike gjerne tørre steder. Den er mest vanlig omkring Oslofjorden og langs sør- og vestkysten til Hordaland. Frukten er blådugget, fruktkjøttet er tynt, og det har en sur og sterkt snerpende smak. På steinalderboplasser er det funnet slåpetorn-kjerner som sansynligvis er rester etter måltider.

Har selv en slik busk jeg vender tilbaketill hver vår.

mvh Erik
Lars E.

Hei Knut !

Spennende bilde med smak av sommer. Fin komp og et fint utsnitt. Jeg synes spesiellt det er spennende at den diagonalen kvisten danner i flaten også reflekteres i bakgrunnen som også deler seg langs den samme diagonalen. Mørk øverst og lysere nederst.

M.v.h.
Lars
elin a.

Nydelig.
Så flott det var med den mørke bakgrunnen.
elin
Knut R.

Her er det mange å takke for veldig hyggelige kommentarer; Randi, Frøydis, Tomas, Per, Erik, Lars!

Erik tror jeg har rett mht hva slags busk dette er. Beskrivelsen passer på en prikk. Bildet er tatt i Bohuslän langs kysten.

mvh Knut
Knut R.

Tusen takk, Elin! Hyggelig at du også likte dette!

Til Lars og Elin; Den mørke bagkrunnen er skapt ved å bruke et gradert gråfilter dreiet slik at overgangen legger seg langs diagonalen. Et kjempeenkelt og effektivt hjelpemiddel for å bidra til effekt samt dempe sjenerende flekker i bakgrunnen.

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu