Tulipaner - I
Dette er første forsøk, og jeg ser jo noen åpenbare feil og mangler, og dere ser sikkert enda flere. Bilder av andre blomster eller flere når disse har visnet? ikke noe problem, bare send blomster ...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-01-09 00:17:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 50mm 1:1.8 II
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger274
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_40674} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Åge M.

Synes bildet er fint jeg. Bra komp. Deler av bakgrunnen er litt for hardt belyst. Ellers er bildet passe skarpt og fint.

Åge
Mehrzad G.

Nydelig bare nydelig!

mvh Mehrzad
Tom A. T.

Bra bilde som er flott komponert med veldig god balanse. Enig med Åge ang bakgrunnen.
mvh Tom T
Kenneth P.

Slenger meg med på ÅM´s kommentar. Flott bilde.

mvh Kenneth
Elisabeth W.

Jepp, bakgrunnen var noe av det som trakk ned, ja. Også så lett som det hadde vært å rette på da jeg tok bildet ... Neste gang!

-- Elisabeth
Rune N.

Nydelig komposisjon, men uheldig bakgrunn. Litt liten skarphet, eller er det min skjerm? Særlig syns jeg det forstyrrer at dråpene på overflaten av blomstene og omrisset av den øverste blomsten ikke ser helt skarp ut.

mvh
Rune
Tom E. F.

Morsom komposisjon! Litt opp/ ned - men det skulle det vel være. Skal ikke si så mye mer, men forsøk mitt tips om veien via LAB- farger. Samme radius, men 500%. Var det noen som nevnte skarphet da?

En blomst eller to kan du få her: <A href=''http://www2.photosig.com/viewphoto.php?id=592485''>Com...</A>
mvh Tom E. F.
Elisabeth W.

Finn fem feil ... og den andre var at skarpheten ikke var helt på topp overalt.
Ny versjon, Tom, bedre men kanskje litt brutalt noen steder, en fin dag skal jeg finjustere. Takk for photosig-blomster!

-- Elisabeth
Rune N.

Nå ble det flott! Vellykket versjon 2!!!!
Elisabeth W.

God natt!

-- Elisabeth
Hans-Einar O.

Lekkert bilde, fint komponert! Bakgrunn er nevnt, ellers bra. Går for v#2
MvH Hans
Jarle L.

Versjon 2 ble meget bra. Det beste er å være underveis, lykke til videre.
JL
Nils B.

Flotte farger og bildet har mange muligheter til tetter og spennende beskjæringer. Fint som det fremstår her også med god skarphet og delikat.
mvh Nils
Elisabeth W.

Takk for flere kommentarer. Bildet er litt 'gratulasjonskort', men denne gangen hadde jeg lyst til det. Det blir helt sikkert flere innendørsbilder av blomster, noen i denne stilen og forhåpentligvis noen litt mindre klisjépregede også.

-- Elisabeth
Reidun G.

Et flott tulipanbilde Elisabeth, liker versjon 2 best.
Har selv gått og tenkt at jeg skulle legge noen tulipaner ut i snøen for fotografering :-)
Reidun
Stig S.

På en dag med litt ''grå'' bilder på dotten, gjorde det seg med en blomsterhilsen :-) Synes faktisk ikke bakgrunnen er så ille, jeg. Det jeg derimot ikke likte spesielt, er v.2 - denne bærer tydelig preg av for mye usm i overgangene mellom for- og bakgrunn. Synes originalen funker mye bedre; det litt uskarpe velger jeg heller å kalle ''mykt'' ;-)

--stig--
Lars Chr W.

Ja, det her var flott! For inspirasjon til fler tulipan bilder skal du kigge efter en der hedder John Blakemore. Han fotograferer for
det meste i s/h. Han har gitt ud en bok med bare tulipan bileder der heder ''The Stilled Gaze''. Manden er en mester i s/h. Han får bilder av tulipaner til å framstå som tredimensjonelle.
Elisabeth W.

RG: Da jeg fikk en bukett med tulipaner som takk for at noen hadde lånt noe av meg, var kameraet mitt det første jeg tenkte på. Etter å ha tatt en masse bilder som var så kjedelige at de var til å gråte over, begynte jeg å leke litt med en glassplate og litt annet. Jeg kunne godt tenke meg å se hva du kan få til med tulipaner i snøen, så jeg synes du skulle prøve!
SS: Du reagerer kanskje på noe av det jeg mente da jeg sa 'litt brutalt'. Jeg tror det finnes en mellomting et sted, ny runde i PS fra begynnelsen er antakelig tingen. ('Mykt' var en hyggelig beskrivelse, men blir nok litt som å bytte ut 'glemskhet' med 'selektiv hukommelse', eller påstå at noe ikke er en feil, men en finesse.) Bakgrunnen er stoff som ligger i folder, og de foldene burde absolutt ha vært annerledes, siden jeg nå engang hadde muligheten for full kontroll - ingenting som løp fra meg, konstant lys .... ingen unnskyldninger.
LCW: Fotografen og boka du nevner høres spennende ut, så takk for idéen!

-- Elisabeth
Ketil K.

Plasseringen av blomstene er bra. I V#2 har du fått opp skarphet og struktur og er adskillig bedre enn originalen. Bildet lider av for hardt lys og noe utbrenning i det lyseste på kronbladene. Bakgrunnen står fargemessig ikke så bra til tulipanbladene.

EKsempel på blomsterbilde med bruk av mykere lys:bilde nr. 55147
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu