En varm dag på kontoret
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-06-30 15:05:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon 24-70
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBrukt naturlig lys og en bærbar lastolite softboks med en vanlig blitz. Bildet er vignettert i ettertid og gjort skarpere.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_407086} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
Litt vanskelig å se hva du ville oppnå her.
Når du kombinerer blitz og naturlig lys antar jeg at du bruker blitzen til å lette opp harde skygger. Her er lyset fortsatt hardt, faktisk i overkant av hva jeg vil forvente fra vanlig vinduslys alene.
Hvorfor har du valgt denne løsningen?
Måten personen poserer på gjør at han ikke føles vennlig, men snarere avvisende og aggressiv. Lyset bidrar til dette inntrykket. Er det slik du ønsket å fremstille han?
At øret har en markert annen fargetone enn resten av hodet gjør at det stikker seg frem.
Christian Vinculado T.
Det du sier er riktig, han er ikke fremstilt som vennlig, men må alle bilder være vennlige? Selv liker jeg det harde lyset, det gir karakter og viser dypere trekk ved personligheten. Jeg har ikke gitt modellen noen instruksjoner, så hans posering er kun hans ide:) Teknisk så er det harde lyset fra flashen på høyre side, vinduslys fra venstre. Det var over 30 grader dagen bildet ble tatt og da blir jo aggresjonen kanskje naturlig også hehe:) Ja og øret er jo litt vel rødt. Takk for tilbakemelding:)
Isidoros P.
Jeg synes du har fått en veldig bra portrett av en venn-kolega på kontorett...:)
V2 etter Bjørnars forslag om øret er nå fin.
Neida jeg er enig med deg: er modelen ikke proof er bedre la den bestemme hva slags uttrykk skal komme frem i portretten..
Her ser jeg at han vil frestille seg selv litt tøff og erfaren og må jeg si at den var en kjempe ide..dette ble ikke kjedelig..
Når det gjelder lyssetning har jeg ikke dessverre noe erfaring men at du prøver deg fram som du gjør er vel det beste.
Likte godt dette her.
Christian Vinculado T.
Takk for det Isidoros:)
Inger-Lise S.
Først:
Jeg må understreke at jeg ikke er noen portrettfotograf, jeg har tatt bare noen få.

Det første som slo meg her, er at til tross for tittelen, er det intet her som jeg ksn assosiere med en dag på kontoret..Mannen ser noe dyster ut, men han kunne befunnet seg hvor som helt.

Som portrett:
Her velger jeg v#2. Fine hudtoner, tett og bra utsnitt og godt fokus på ansiktet. Det venstre øyet ligger i skygge, men tatt i betraktning det misfornøyde uttrykket, er det muligens passende,,Bakgrunnen er kledelig og jeg liker godt uttrykket i øyet til høyre og ansiktsuttrykket. Det var de sistnevnte som trakk meg til bildet.Jeg liker det.

Inger-Lise
Christian Vinculado T.
Takk Inger-Lise. Dette var ikke planlagt egentlig, bare lekte med softboksen min. For å ha gitt en mer følelse av en varm dag så kunne jeg kanskje lagt til noe i bakgrunnen som gav slike assosiasjoner:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu