Ekkomannen.
Hvem er han? Hva vil han?
Er det noe han vil fortelle oss?
What happen in the forest?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-07-05 16:49:47
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger536
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_407933} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Tone A.

Hei Hans-Jørgen
Ein merkeleg fyr dette her, pga at han jo ikkje har noko mage eller rygg. Ganske fortvila er han og han lyttar.Ganske så utsvelta må han vera. Er det Drivdalskjerringa som nektar han mat?Lyttar han etter ho slik at han kan få seg ein matbit når ho legg ut på tur?
Litt irriterande med den lyse kanten i v1, men her kjem mest av posituren fram med detaljar. V2 får meir fram av det lyttande.
Flott gøymeplass har han, men det er visst rett før han et på lavaen.Fine grøntonar i kontrast motdet bruntona i eit godt lys.Det lyser fortviling frå heile bildet, desperado.
:) Tone
Tone A.

Hallo igjen
Eg fekk ikkje med meg at det var ein tittel på bildet, er det ekkoet etter Drivalskjerringa han lyttar etter?
:) Tone som er litt "rolsen" i varmen.
Liv F. D.

Han ser ut som en underlig skrue denne ekkomannen, og han kommer iallefall ikke fra Eventyrskogen. Men hva gjør han der, jo det skulle vært fint å vite. Siden han har kommet ut av teak? må det jo være en langveisfarende? Tenker han får seg en skikkelig overraskelse når eventyrskogens alle herlige figurer dukker opp i tur og orden, og da er han vel ikke sein om å sette nesen hjemmover igjen forter enn svinnt heller tenker jeg.

Nydelige farger og fine kontraster Tyrin. Ha ei fortreffende sommeruke !

mvh
Liv ")
elin a.

Tyrins forunderlige verden:)
Herlige bilder av ekkomannen.
Kan godt forstå at vennene dine i eventyrskogen har fått tak i denne karen. Med alt som har skjedd i det siste trenger de en god lytter.
Tenk alle traumene de har hatt i det siste. De har nok hyret ham inn for å lytte etter drivdalsgubben! Her er det best å være føre var. Med en god lytter kan de få greie på at han er underveis i god tid.
Ha en fantasifull aften.
elin
Avsluttet .

Go kveld i stua, Hans-Jørgen!

Det var da særdeles dårlig magamål på den karen. Der er det ikke plass til så mye som en smultring en gang. Du store alpakka, hvordan skal dette gå? Ekkomannen sto modell for Munch da han malte "Skriket" i sin tid. Han sto og skrek etter smultringer da Munch kom gående forbi på en av sine søndagsturer. Da har vi endelig fått visshet i hva som skjedde den gangen på broen. Det er bare å oppdatere den norske kunsthistorien med en gang :-)
Ole Arne S.

Hehe, han hadde nok hatt godt av litt mandelpotitt- foring denne ekomannen, ser litt tynn og gjennomsiktig ut der han sitter og fortviler, lytter og håper, men håper på hva??
Er det alle dyrene i eventyrskogen han er bekymret for, etter all forviklingene og bråket som har foregått der..
Jaja, følger med i spenning på fortsettelsen her, hvem er ekomannen og hva gjør han i eventyrskogen?
Er han der for og varsle om farer?
Flott Tyrin..

Ha en god sommer..

mvh Ole Arne
Odd E. k.

Du gedigne løksaus Tyri!

Dette liker jeg dårlig. Greit at jeg er stuttfota og plattfot, men at jeg skal bli lyttet til liker jeg dårlig sier Drivdalsgubben. Jeg gjør så godt jeg kan, men enkelte ganger mislykkes jeg, slik som da jeg mistet kontrollen på bussen der gassen hengte seg opp. Ann Kristin var ikke nådig, så jeg dro rett inn i Trysiltraktene, rappet en traktor som nesten var tom for diesel. Tror du ikke en av dotterne formidlet et bilde av traktoren i veikanten. Måtte bare rømme tilskogs for å unngå lensmannen i distriktet. Kjerringa ringte meg på telefonen og kjeftet meg huden full. Du kjem ikkje hemat før fullmåne, skriker hun på telefonen.
Har noe på gang hjemme sier gubben, stuegulvet er full av skruer og oppheng, men sier ikke hva han har tenkt å ordne, nevner bare hu Elin som har stengt Coopen i Alvdal og flyttet til fjells. Den Norske Turistforening har sveiset ned skiltet som Håvard viste, i trygg forvisning om at gubben ikke skulle belage seg på en fjelltur for å finne den nye koisken til Elin, som er full av mandelpotet og fersk rosenrot. Drivdalsgubben er i village, venter nå på at lensmannen skal komme slik at han får lurt til seg noe disel fra bilen og komme seg videre oppetter Engerdal. Ligger nå bare i lyngen nær traktoren og ser på sine nakne føtter og flirer. Håper Tove får fisket opp gebisset før fullmåne, at kjerringa spanderer en gratisbilett på Gulliver og broren til Kåre langs atlanterhavsveien, dette som plaster på såret på grunn av misnøye med turer til Bergen fra Elverum. Uten gebiss må nå Drivdalsgubben greie seg på sneil, øyenstikker og fersk elgskit til lensmannen blir lurt trill rundt for diesel. Lytteren fra eventyrskogen må fanges i garn sier gubben, lur og utspekulert. He, he ,he ler han idet han forsvinner inn i buskaset og til sin utkikkspost. Lensmannen ja, he he mumler han...ikke av den glupeste sorten...Hva hender....

Mvh

Odd E.
Per Einar G.

He,he,he, Hvem er denne Ekkomannen? En lytter fra de dype skoger eller Amazonas, men han har jo ingen tromme og ikke kan han bruke magen heller for den er borte.
Kansje det er en av disse beryktede malariamygg lytterne som er hyret inn av Drivdalsgubben og han Kåre for å lytte etter utbrytern bzz og vennene hans?

Nei dette virker mystisk og det blir spennede å følge med videre.

Mvh
Per E.
Per Einar G.

OBS;
Siste nytt fra Ekkomannen se her http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=468908
Håvard F.

Hehe... Oppfinnsomhet og kreavitet i 100 her.
Digg og artig.
Ha en fortsatt fin sommerkveld Tyrin.
mvh
Håvard
Egil S.

Nei, hva vill han?
Kan dette ha noe med den nye bussruten å gjøre?
Ser på magen til skapningen - han skulle vel aldri ha kjent på potitspriten til Drivdalsgubben, og drukket mye av den?
Sterke saker det vet du, og at magen kan etse bort av mye slike sterke saker er viden kjent.

Nei, hva vill han?
Vi venter i spenning.

Egil
Inger-Lise S.

Gode bilder med lekre farger. Artig å lese :-)

Inger-Lise
Odd E. k.

Om ekkomannen:

Medisinmannen bruker det ukjente dyret ekkomannen i sin behandling mot selsnepeforgiftning, vrangforestillinger, ADHD og som potensdempende. Etter alt styret ned Drivdalsgubben og hans vesen har nå eventyrskogens innvånere innhentet ekkomannen fra de dype skoger nede i afrika. Han skal distrahere gubben bort fra sitt eget sinn og inn på nye baner, dette for å skåne Norges befolkning for ergelser. Ekkomannen er ikke stor, men kan hoppe langt og utføre distraherende lyder som vil få gubben på andre tanker når det står på som verst. Om dette hjelper på Drivdalsgubben skal være usagt, men gode referanser fra afrika for å drive ut onde ånder skal ha gitt meget god effekt. Om dette hjelper på Drivdalsgubbens sinn, er nesten utenkelig...
Tove H.

Her sitter Ekkomannen til skrekk og advarsel- Egil sier det som det er - potitspriten til Drivdalsgubben kan etse bort magesekken. Her sitter restene av en ugjenkjennelig skapning som har drukket seg sanseløs og mageløs på den livsfarlige spriten. Nå flyr dette ekkogjenferdet rundt og maner til måtehold. Drivdalskjerringas søster er koblet inn i saken. Hun har fanget en døddrukken Bzzz i plastpose og levert ham i kasjotten, fikk vi vite i dag.
Stilig bilde - god skarphet på Ekkomannen - fin kjuke han sitter på - dus, fin bakgrunn.
Ja, dette var interessant og litt skremmende.....
Hilsen Tove
Tove H.

....og jeg som trodde Ekkomannen var en ånd.....beklager Odd - der tok jeg nok skammelig feil:-)) Etter å lest siste info er jeg ikke i tvil....wow for en historie:-))
Marit O.

Spørs om ikke du har skremt bort hele bygda nå Hans-Jørgen,du finer på mye rart:)

Mvh Marit
Hans-Jørgen H.

Go mandagsmårra blue og tusen takk til alle for morsomme innspill.
Anne: Ja, det er korrekt. Ekkomannen, som er svært, svært gammel var en av Munchs yndlingsmodeller og var allerede den gang på desperat jakt etter vomfyll til den skrantne, men atletiske kroppen.
Odd: Den makalause historien din er jo verdt et Munchmaleri i seg selv...Du store bjønnelort..
Kan ekkomannen være en viktig brikke i det store spelet om eventyrskogenes femtid...
Er han en av medisinmannens utsendte fra de dype skoger nedi Langtvekkistan?
Tove: Dine pottitspritteorier tør jeg hverken bekrefte eller avbekrefte da jeg ennå ikke kjenner den mysteriøse ekkomannen godt nok.
Vær du varsom med hva du sier da han har sanser som vi ikke har og kan oppfange hver vibrasjon i sengehalmen fra Indonesien til Nordkapp.
Vil han vise seg igjen?

Ann Kristin S.

Jeg tror dette må være en ånd fra Langtvekkistan som vil sjekke forholdene på nært hold. Åndene har sendt åndebeskjeder nedover kontinentet om Drivdalgubbens hasardiøse liv som begynner å gå på livet løs for mennesker og dyr i landet. Det kan hende at en utveksling er nært forestående. Langtvekkistan samler på pirater og skumle typer og vil gjerne ha Drivdalgubben i samlingen. De bytter han gjerne med ekornet som fortsatt sitter på skuta Arild 2.
Tyrin, du var heldig som fikk så bra foto av ånden. Den viser seg ikke for mennesker altfor ofte og på versjon 1 begynner han å bli luft....

Flotte bilder - super historie - og supre tilbakemeldinger. Her gjelder det å følge med. Ingen kan dra på ferie denne sommeren..
Mvh Ann Kristin
Avsluttet .

hehe, lurte dere alle godt nå.
Dette er en helt vanlig potet, tidligpotet sådan. Fant denne i potetåkeren. De kan ha de merksnodigste formene, om de vokser isammen som her, eller blir til noe helt annet som kan ligne både folk og fe og fekre.

Taunusen er god og ha. Her forleden tømte et jetfly restdrivstoffet og tror du ikke at jetmotor-bensinen havnet midt oppi vanntønna som jeg har i hagen. Den var jo knusstørr nå, grunnet regnmangel.
På med jet-bensin på gamletaunusen, og med topptrimmet v-firer og to weberforgassere, var det ikke lange halten opp til eventyrskogen.
Skrelte nypotiten i farta, litt spillolje og litt nyere olje samt teakolje fikk jeg frem denne vidunderlige tresort-lignende strukturen på den nyskrelte i fart poteten.

Som gammel spaner, har jeg jo orientert meg dine bevegelser oppi eventyrskogen, og fant ut at du hadde en forkjærlighet til denne soppen på denne gamle mosegrodde furustamma.
Og så var det jo veldig kjekt at du allerede neste dag legger ut bilde av potitkunsten min. Nå er den vel tørr som sagflis, men satset jo litt på at den skulle holde stand noen døgn med oljer i diverse sorter inngnidd i poteten.

Så, sånn var det, Tyrin!
hehe. Du er nok uslåelig i bilder og tekst, skjønt vi andre prøver så godt vi kan å gi noe tilbake til dine fabelaktige historier.

arild
Monika Frisvold V.

Hei
Eventyrskoen bogner av rariteter, det må være eventyrlig og rusle rundt og oppleve nye arter fra vår vide verden... Hvem han er kan jeg ikke svare på , men tror han er besleketet med medisinmannen.. Er det noe på gang i skogen din mister Tyrin?
Ta godt vare på deg selv så du ikke blir innblandet i noe..
mvh monika
Hans-Jørgen H.

Arild: Skjerpa deg!
Ekkomannen har fått nyss om den usømmlige kommentaren din og er i harnisk.....står og skjelver i ukontrollerte skrik på koten sin. Tenk å bli forveksla med ei gammal pottitt og holde slik ap med en gammal vis ekkomann."Skal sannelig ta meg en tur til Jæderen og lage pannekake av gammaltaunusen"...ropte han etter meg.
Hvordan du har stellt deg Arild...

Fantastisk fantasi du har!
Meget morosamt!
Tyrin.
Håvard S.

God kveld, Tyri-Hans.

Har dessverre ikke fått med meg alle bildene dine, men skjønner det skjer litt av hvert i Eventyrskogen.
Hører det går rykter om mystiske traktorer i Trysil og busser på avveie på Elverumen.
Er det lyden av dunder og brak den hører?
Er det lyden av Drivdalsgubbens tryglende bønner om ei god avling i åker'n???

Kan ikke si jeg liker dette her...

Hilsen Håvard
ketil o.

Hei!
Din kreativitet vil ingen ende ta,bra det:) Her har du to flotte og velkomponerte bilder som er åpen for fri tolkning.Teknisk er de også svært bra med flotte farger og fint lys. Skarpheten er også god. Liker dem.
Mvh:
ketil
Inger Anne Maritsdotter V.

Nå gir eg meg ende over, din fantasi vil ingen ende ta, du er knallgod på historiene dine og kreativiteten i bildene dine.
Dette var en litt annen variant enn de figurene vi er vant til å se
Han her er en eksotisk figur som like gjerne kan komme fra en annen planet, har du sett etter om han har med seg et romskip?:)
En artig og spennende figur, i allefall:=)

Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu