equus
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_408016} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Julie E.
Det er vel antagelig Peter Schafer (nå ble jeg usikker på skrivemåten) du sikter til her antar jeg?
Var ikke det noe med en syk gutt som ble forsøkt behandlet? Hadde han ikke skadet noen hester? Stukket ut øynene? Jeg er på veødig tynn is her nå oog står i fare for å være på feil jorde. :-)
Det litt morsomme var imidlertid at jeg tenkte "hest" da jeg så thumbnailen første gang.
Nå blir det veldig mye antageliger her, men om det er i denne retningen du har tenkt med tittelen, kan ikke jeg nok til å si noe utover at jeg som sagt tenkte hest umiddelbart da jeg så bildet, til å vurdere om tittel er villedende eller veiledende. Artig uansett. :-)
Ellers er jeg mektig imponert over bildet. Utrolig flott. Skulle gjerne sett det på et deilig kvalitetspapir på vegg. Nydelige flater og et svært vakkert spenn mellom det lyse og det mørkeste i bildet.
Du, jeg tror du må ha tenkt Schaffer. Er det ikke manen på hesten vi ser?

Ellers må jeg bare si at det er meg komplett uforståelig at dette bildet står uten kommentarer. Faktisk en stund siden jeg har sett et bildet på foto.no som jeg har blitt sittende så lenge ved.
Så har jeg vel heller ikke fulgt retningslinjer for type kritikk. Har skrevet det jeg hadde lyst til å skrive. Det gjør jeg igrunnen bestandig. Håper det er ok.
Fortsatt god sommer!
mvh Julie
Tove H.
Jeg assosierte straks med manen til en hest - deretter tekte jeg bergvegg....
Teaterstykket Equus har jeg sett i min ungdom - det er vel hentet fra Peter Schafer...
Som sagt - dette er for meg fornemmelse av en hest - en elegant antydning i form av få linjer...
Det er som hesten er tegnet i fjell.
Liker linjer og tekstur.
Komposisjonen er også bra.
Når jeg ser nøyere etter, lurer jeg på om det heller er tre som teksturen kommer av... men hva er da avskallingen nederst?
Er det sammenkobling av to eller flere bilder?
Abstraksjonen kan også minne om en fjellrygg - og samtidig er det hest - det er stilig!
Liker fargenyansene.
Dette likte jeg i sin helhet - finner ikke noe å kritisere.
Hilsen tove
Fred S.
tusen takk til Julie og Tove: synes dere skriver svært gode kommentarer begge to, jeg; hvis jeg hadde sett dette bildet på dotten, og likt det, så hadde jeg helt sikkert hatt problemer med å gi en utfyllende kommentar selv. Det er det eneste av ca. 100 bilder som jeg har med meg tilbake fra fjellferie på helgeland som jeg i grunn kan/kunne tenke meg å legge ut på f/64, uten at jeg helt vet hvorfor. Men jeg er glad for at dere har sans for det, og sier det så bra.
Jeg vent motivet bokstavelig talt (fjell)vegg i vegg med Peter Dass-museet på Alstadhaug. Dette gedigne museet, tegnet av velkjente Snøhetta ( de med operaen...), ligger presset ned i en åpning ut mot hav og sjø, der den ene flanken er en fjellvegg som bokstavelig talt ser ut til å være saget ned fra topp til bunn, og så glattslipt/finpusset. Det var på den fjellveggen jeg fant motivet.
Tittelen ? Tja, et forsøk på å finne på noe sært, og,må innrømme det, pretensiøst. Og equus går nettopp på det teaterstykket/den filmen dere nevner, ordet betyr vel egentlig "hest". Her ikke noe spesielt forhold til Peter Scafers stykke, visste faktisk ikke hvem som hadde skrevet equus før jeg leste det her. Så imidlertid filmen , med Peter Firth i hovedrollen, i yngre dager, og den gjorde nok et visst inntrykk.

vh fred
Eli R.
Jeg tenkte "Åskam". Jeg liker at det er tre dimensjoner. Eller det er det for meg. Bølgene i stenen, manen eller åskammen og til slutt det som ser ut som slipestriper.
- eli
Ivar B.
Manen på en hest var det første som slo meg. Men bildet fungerer for meg først og fremst som en fin reise inn i vakre former og struktur uten at jeg nødvendigvis spinner så mye mer rundt det. Visuelt fengende og godt løst. Mvh Ivar.
Fred S.
takk til Eli og Ivar også. Åskam, hvorfor ikke, og kanskje ikke minst som Ivar antyder; først og fremst en reise i struktur og former, uansett hva en nå "ser" i bildet. I så måte er vel tittelen min kanskje litt for ledende.

vh fred
Avsluttet .
Rart jeg ikke har sett deg før:) En bildeflate med mange tolkningsmuligheter. Abstrakt er kanskje den rette betegnelsen på slike motiver. For meg er hovedsaken at det er tatt utgangspunkt i noe konkret og virkelig slik som her, ikke skapte ps. ting ol., så er det opp til betrakteren å finne ut hva det gir. Spennende motiver det det kreves innsats å skape og tolke. Et lite hurra for dette.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu