DRYPPENDE VÅT!
Regndråpene smallt i bakken utenfor soveromsvinduet mitt. Fugleliv var det likevel og jeg så denne grå saken hoppe rundt sammen med en flaggspett.Fant fotoapparatet i en fei, fikk lydløst opp vinduet og hang meg ut for å få et knips av fjærkreet. Regner med at det er en unge ... Mine fuglekunskaper er dårlige. Var mange trost i nærheten, men liknet ikke dem heller.
Sikkert noen her som vet!
Likte regndråpene som blinker i grasstråene. Fikk bare dette ene knipset av fuglen før den forsvant.
Bildet inngår i albumet Fugler i hagen, i skog og vann! -
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon AF-S Nikkor 70-300VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetISO 720
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger154
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_410123} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Stakkar, så liten, alene og våt. Fint og annerledes bilde av stærungen fra årets kull. Normalt holder de sammen i flokker :-)
Ole Petter .

Hei ja denne så veldig våt ut :-D,men tørker vel fort igjen kan jeg tenke meg.fint bilde tatt ut av vinduet av pjuskete og våt stærunge.
Mvh Ole Petter
Tomas W.

Ser ut som en svarttrost hunn. Greit som artsdokumentasjon.


mvh Tomas
Knut R.

Er ikke sikker på at det er en svarttrost hunn for i følge min fuglebok skulle den være mere spettede i fjørdrakten.

Godt skudd, Ann Kristin! Fint du hadde kamera klart!

mvh Knut
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Ann Kristin!
Stusset først på denne. Ser at Ole Petter mener det er en stærunge, men synes liksom den er for jamnt brun over det hele. Men mulig han har rett.
Synes og beina virker så kraftige og minner mer om trost. Men får det ikke til å stemme med svarttrostdama for den er da mer sortbrun. ikke er det svarttrostunge heller tror jeg da den ikke ville vært så jamnt sjokoladebrun. Ingen av de andre trostene stemmer det heller ikke på med en slik helbrunfarve.
Om du hadde endel troster i nærheten så så du sikkert om denne var mindre enn disse. Var den det heller jeg vel mot stærunge. Kan jo noen ganger være individuelle forskjeller i fugleverdenen. Her hadde jeg en skjære engang som var brun der de andre er svarte.
Intressant bilde, men ikke helt skarpt på hodet.
Hans-Jørgen.
Håvard F.

Liten å våt. Godt formidlet Ann Kristin :)
mvh
Håvard
Ann Kristin S.

Takk for mange forslag på hva dette kan være. Her finns det ikke stær, så rart om en enslig unge skulle dukke opp. Det er både svart og grå trost - massevis, men gråtrosten er større og mer spraglete. Svarttrostunger har jeg aldri sett...
Jeg tror den var mindre enn gråtrostungene. Var sammen med flaggspettungen - så dt var to enslige som hadde rotta seg sammen.

Synd jeg ikke fikk tatt flere bilder av den, men ikke så enkelt hengende ut av vinduet i plaskregnet.... for måtte ta bilde av flaggspettungen også. Derfor ble ikke den tekniske kvaliteten av beste merke heller. Klokka var vel ikke mer enn 05, så det var litt grått - noe dette objektivet takler litt dårlig.

Flere sikre forslag på fugleart mottas med takk.
Mvh Ann Kristin
Tomas W.

Nebbet til stæren er lengre, spissere og lysere enn dette, i hvertfall på voksen stær. Jeg skal skjekke ut nærmere mot de andre fuglebøkene mine, å se om jeg blir klokere. Jeg forsår godt at du vil komme til bunns i dette.


mvh Tomas
Avsluttet .

Bra du ikke datt ut av vinduet. Da hadde du også blitt så våt:)
Det er vel alltid vanskelig å bestemme art på ungfugler, så det trenger du ikke spørre meg om. Ei kråke?
:)
Ikke ditt beste fuglebilde, men det var vel heller ikke det som teller mest her.
mvh arild
Martin Due H.

Det er åpenbart stær i området ... ihvertfall denne årsungen. Det sorte nebbet blekner med aldern (svarttrost hunnen er lys i nebbet) og vi ser antydning til lys strupe. De lyse randene langs arm og håndsvingerfjærene, samt at stæren ikke er så dyp i brystmuskelene avslører den. Gylndals store fugleguide kan anbefales da den oftest gir den beste beskrivelse av variasjoner i fjærdrakt hos ymse arter gjennom året og livet.

Artig med det rufstet bakhodet på fuglen i det våte gresset. Regnvær er pent og stemningsfult.
jarl kjetil j.

Hei!

Dette som Martin og endel andre sier årsunge av stær. Den oppreiste stillingen, kort stjert og øvrige proposjoner og farger utelukker svarttrost klart. Så til bildet, litt kjedelig lys samt hodet ikke helt i fokus, Synd at den er på vei bort fra fotografen.

mvh
jkj
Ann Kristin S.

Takker, tror vi har oppklart det nå - EN UNG STÆR ER DET. Artig det, for ser aldri stær hos oss ellers. La inn bildet hos fugler.net i dag, og der trodde de også det var en stær...

Dette er ikke mitt beste fuglebilde nei, la det inn mest for å få greie på hva dette var.
Takker til alle og god helg.
Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu