Hva slags sommerfugl er dette?
Nå som jeg har funnet ut at det er spennende å fotografere insekter, ønsker jeg også å lære litt om dem.
Kamerat er håndholdt. Jeg sliter med å få helt skarpe macro-bilder. Må nok skaffe meg et lett stativ til ute-bruk.
Utstyr
  • Sony alfa 300
  • Sigma 70-300
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_410485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
mercy w.

Det er en neslesommerfugl du har fotograferet her..fokuses ser ut som sitte på vingene istedet av kropp..fine farger.
mhv..Mercy
Solvår B.

Takk for opplysningen, Mercy!
Hvis jeg hadde klart å fokusere på kroppen, ville ikke da vingene
blitt ute av fokus? Det er der det spennende fargespekteret er. Jeg vil jo gjerne at bildet av hele sommerfuglen skal være skarpt.

Får vel bare stå på videre!

mvh Solvår
mercy w.

Hadde du hatt litt mindre blender f.eks f 9 og iso 400 hadde dybde-skarphet blitt større. Men det er viktig at vingene er skarpe så klart:)
mhv.Mercy
Solvår B.

Jeg har altså ikke lært meg kameraet mitt godt nok ennå. Skjønner at jeg har mye å jobbe med. Derfor er det så utrolig inspirerende å få kommentarer, Mercy!

: D Solvår
Avsluttet .

Hei Solvår, fin sommerfugl du har tatt bilde av, men den er uskarp. Mindre blenderåpning og raskere lukkertid kan bedre det når du bruker kameraet håndholdt, men da må du nok opp i ISO. Forøvrig er nærgrensen for fotografering med den linsen sikkert relativt lang, og hvis man går innenfor den vil ikke objektet kunne bli i fokus. Det finnes spesiallinser for fotografering av blomster og insekter, de er laget for å fokusere klarest på veldig nært hold. En zoomlinse som den du har brukt her, er laget for å få klarere bilder for motiver som er lengre borte. Men hvis alt klaffer, kan du få fine bilder av f.eks. sommerfugler med den linsen du bruker her også. Det er mye man må lære seg innen fotoverdenen. Jeg er relativt fersk på dette selv. Men det hjelper å øve seg på alle mulige slags motiver. Etterhvert finner man ut av hva som funker og hva som ikke funker. Lykke til :-)
Solvår B.

Takk for oppmuntringen, Anne.
Da jeg kjøpte denne linsa, var jeg opptatt av å fotografere fugler. Jeg ante ikke at det var så spennende å ta bilder av insekter. Først og fremst må jeg lære meg kamerat mitt skikkelig, og så får jeg se om jeg skaffer meg annet utstyr etterhvert.
Det er hvertfall utrolig morsomt å ta bilder. Å gå en tur har fått en helt ny mening! : D

Solvår
Avsluttet .

Hei Solvår, det er absolutt lurt å lære seg en ting om gangen, og prøve ut det utstyret man har kjøpt skikkelig før man kjøper noe nytt. Det er kjekt å gå tur nå ja, man kan finne utrolig flotte motiver på de utroligste plasser. Man lærer seg å bli flink til å observere detaljer, samspill og å se helheter. Nyttig hobby vi har, ferdighetene vi lærer oss kan brukes på mange områder i livet :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu