Hønsehauken fra skogen...
Hønsehauken er skogens fugle. Den er nesten umulig å få øye på der den i rask og nesten lydløs flukt flyger gjennom skogen i siksak mellom furuleggene. Den er en meget flink jeger, der den kan sitte i timevis inne ved furuleggen og bare vente på at et bytte skal dukke opp eller i vill flukt etter byttet i den tette skogen. På matfatet har den ekorn, trost, duer og skogsfugl m.flere. Skarpt blikk har den også, da det er nesten umulig å nærme seg denne fuglen ute i skogen. Flott og prektig er den også, vår største hauk. Her en ungfugl i sin første fjærdrakt som sitter og skriker utover skogen...
Ok bilde...
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Sigma 50-500 mm
  • Brennvidde270mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger419
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_411132} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Rått bilde:) Skarp og fin.
Vakker og flott Odd.
Jeg så slik på foringsplassen min for tre dager siden, første gang. Vanligvis ser jeg bare spurvehauken.Men denne så jeg brase inn i et tre, og i det samme treet satt et ekorn tre sekund før. Hva som skjedde etterpå vet jeg faktisk ikke...jeg så ikke ekornet og jeg så heller ikke noe i klørne. Kunne den ha hatt ekornet i munn?? Jeg tror ikke det selv men vet ikke. Hørte heller ikke ekornet skrek.Ble forfjamset og i sjokk.
Venche J.

Veldig flott bilde av hønsehauken med flott miljø rundt den, gode farger og fine detaljer i fjærdrakten. Skarpheten er fortreffelig (spør du meg). Infoen om hønsehauken er et stort pluss.
Liker det.
wenche.
Avsluttet .

Men den jeg så var lysere....
Monika Frisvold V.

Hei

Hønsehauken er meget severdig fugl.
Her har du fanget den på en flott måte. For meg ser det ut som den forsvarer sitt byte med å skrike og bre sine vinger over matfatet.
Kunne tenkt å se den litt mer i front, men for all del meget severdig.

Ha fortsatt en fin uke.

mvh monika
Håvard F.

Jeg er stum...

K N A L L !!

mvh
Håvard
Odd A.

Flott og sylskarpt og nært bilde av hauken. Litt av en prestasjon å komme så nær denne sky fuglen at du kan ta et så nært bilde med 270 mm brennvidde. Flotte farger og fine detaljer i fuglen. Likte dette bildet godt.
Mvh
Odd
Duy P.

Sylskarpt av hønsekauken med naturlig miljø rundt seg.
Upåklagelig skarphet og vakker fjær drakten.
Hauk, falk og ørn er virkelige fine rovfugler som har hver sine jakt metoder.

OEK, vet du om maks fart på hønsehauken. Er de like kjappe som vandrefalk.

mvh duy
Morgan L.

Respekt.
Inge S.

Hei.
Et meget flott motiv med flotte detaljer i fjørdrakta. Meget godt fanget.

Mvh Inge
Avsluttet .

Så denne en dag ved hytta, da fly den veldig høytoppe i lufta,
tok bilde, men vart ikke noe bra siden den var så langt oppe i lufta.
Bra info Odd, lærte noe nytt nå.
anders s.

sjeldent bra bilde av hauken Odd
at du har knipsa dens mens den "skriker" gjør bildet til noe mer enn et artsbilde
mvh anders
Bjørn Aksel B.

Ja, hva skal jeg si. Fantastisk bilde av den nyutflydde ungen. Utrolige farger og lys. Teknisk en perle.
Vakkert Odd.
mvh
Bjørn A
Hans-Jørgen H.

Se der ja Odd!
Til slutt ble det lønn for strevet og all ventinga.
Flott bilde av årsungen.
Moro å se.
Tipper det kommer mer hønsehauk....
Tyrin.
Simon Iden B.

Teknisk godt som vanlig. Skarpheten og fargene er gode. Sitteplassen er som vanlig fin, det samme gjelder bakgrunnen.Lyset liker jeg også. Skulle ønske at hauken varlitt mer vendt mot fotografen, men for all del, det er fint nå også.
Ann Kristin S.

Her viser den frem fjærprakten sin ved å bre ut vingene. Ser ganske så fryktinngytende ut med denne holdningen og gapende nebb - som det sikkert kommer lyder ut av også.
Fantastisk flott bilde. Hvor mange dager satt du for å få til dette - gjelder å ha god tålmod tenker jeg. Har denne fuglen i skogen jeg også, men hvor skal jeg vente på den......
Flotters - likte hauken din kjempegodt.
Mvh Ann Kristin
Avsluttet .

Du verden, Odd! Du må ha jobba hardt for å få til dette bildet, regner jeg med. Godt du fikk skikkelig lønn for strevet. Flott fugl og et utrolig bra hønsehaukbilde, mer har jeg ikke å si om den saken! :-)
Odd E. k.

Tusen takk for alle kommentarene til hønsehaukbildet. Inspirerende at dere likte bildet.

Hønsehauken er en fredet fugl og hører til rødlisten.
Det å få bilder av fuglen er veldig vanskelig, da den oppholder seg på stedet bare en kort stund for så å forsvinne igjen. Har observert denne fuglen under rugetiden, den tiden ungene kom til verden og til de ble flygedyktige. Har holdt meg på en betryggende avstand i kamuflasje hele tiden der jeg BARE har observert fuglen. No når fuglene har forlatt reiret så må varsomheten opprettholdes. Viktig å la fuglene komme til deg og ikke du til dem. Samspillet mellom foreldre og unger er også meget viktig i denne perioden for at ungene skal greie starten på det nye livet.

Marit: Hønsehauken var nok her på ekornjakt, men kvistene hindret sikkert hauken i å nå frem til ekornet. Ekornet oppdaget faren i tide og forlatte sikkert treleggen. Hønsehauken bommet nok her. Ekornet ville nok blitt fraktet bort i klørne. Siden den var lys, så var det sikkert en hønsehauk hunnfugl du observerte. Barske forhold for å kunne få i seg mat og det å unngå å bli spist.

Duy: Hønsehauken er nok ikke en stuper som falken. Hønehauken tar nok bytte fra nesten horisontal flukt mens falken bygger opp fart fra stor høyde etter at den har siktet seg ut et bytte. Hønsehauken oppgir normalt jakten etter 100 m der den flyger langestter åpent terreng eller i glissen furuskog. Noen stor fart kan her ikke påregnes av hønsehauken, men list og krappe bevegelser er en del av jaktteknikken.

Jan Erik: Hønsehauken bruker om våren å flyge høyt over tretoppene for å markere reviret. Under jakten og når den oppholder seg i skogen så flyger den noe under tretopphøyde og i lav flukt innetter skogen på jakt etter en trost, due etc.

Anne: Mange timer i kamuflasjen her ja.


Takk igjen for kommentarene!

Mvh

Odd E.

Eli B.

Henger meg på alle positive kommentarer. Artig å lese om hauken og hvordan den ter seg. Nå har jeg lest høyt for døtrene mine og de ble veldig fascinert. Nå har de lyst til å legge seg i kamuflasje. Takk for sånne flotte beskrivelser.

mvh Eli
Avsluttet .

Tusen takk for svar:)
Da vet jeg hvertfall at ekornet kom seg unna.
Denne gang.
Ønsker deg en fin dag Odd.
Hilsen Marit.
Lisbeth S.

Hei
vakkert og serverdig av den flotte fuglen med fint og fargerikt miljø rundt, virkelig et blinkskudd der den sitter og skriker.Godt teknisk. tålmodighet er en gave som du fikk.
mvh Lisbeth
Vegard L.

Et flott bilde dette. Teknisk suverent. Hodet litt mer vridd mot venstre hadde kasnkje vært en fordel. Tenkte det samme som Monika da jeg så bildet, at fuglen forsvarte byttet.
Stå på! :-)
Vegard
Knut R.

Et fantastisk flott bilde! Jeg synes det er flott å se fjærprakten på denne måten. Skarpt og med flott bakgrunn.

mvh Knut
jarl kjetil j.

Hei Odd!

Det meste er vel sagt om dette bildet. Hønsehauk fotografert i så flotte og naturlige omgivelser uten noe som helst form for åte (ikke at det er noe galt i det)er meget sterkt prestert. Teknisk flott med friske og fine farger som vanlig. Ja for å oppnå noe slikt kreves tid og kunnskap, men det er vel ikke mangelvare der i gården ;)

mvh
jkj
Avsluttet .

Hei Odd.
Imponerende syn, herlig hvor den viser oss farvespekter og oppbygning av vingen. Utrolig detaljert.
Smella går. Mor og far er for sen med maten til meg. Hva blir det nå mon tro.

God helg
mvh arild
Geir J.

Et utrolig bra bilde. Her stemmer det meste.

MVH Geir Jensen
Tove H.

Mange lange timer i kamuflasjen ga et fantastisk resultat. Råbra og stemningsfullt.
Hilsen Tove
Odd E. k.

Tusen takk for alle inspirerende kommenterer til bildet.

Ha en flott fotouke som kommer!

Mvh

Odd E.
Bjørn Ketil K.

Upåklagelig skarphet, flott positur og meget fine farger.
Knallfint fotografi dette.
Mvh Bjørn K
elin a.

Jeg lar meg imponere igjen. Av bildet og all kunnskapen du innehar og heldigvis deler med oss andre.
Utrolig flott bilde.
elin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu