S
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-09-09 00:16:17
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger516
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_420987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Anne-Lise S.
Livets irrganger, Fred? Kontrastene mellom det mørkere og det lysere innholdet i et menneskes liv. Stadig utfordringer. Stadig valg. Liker toneomfanget og bruken av kontrast som forsterker dette inntrykket, utfra min tolkning av innholdet. Gode detaljer, god bruk av bildeflaten og med tydelig forsvinningspunkt. Jeg synes også det hviler noe av eventyrets fantasiverden over dette. Noe Kittelsen, noe Asbjørnsen & Moe. Har ingen konstruktive tips å komme med ift. endringer, siden jeg ikke kan se noen.

Anne-Lise
Avsluttet .
Jeg kan nesten bare henge meg på Anne-Lise sin kommentar her for jeg satt å tenkte de samme tankene da jeg så på bildet.
Eventyr var min første tanke.
Og så ble jeg fascinert av lyset i veien,og hvor leder den hen?......inn i det mørke dystre eller mot noe bedre,jeg velger å tro på det siste.
Et av dine beste bilder i det siste,syn det meste stemmer her og finner ikke noe jeg kan klage på.
Tone
Hans Jacob H.
En meget formfullendt skogsbilvei du har funnet her ja. Har sett den før mener jeg, men da inkludert en kvinneskikkelse med flagrende kjole pent dandert i bildet. Veien står seg egentlig like godt alene med sine elegante svinger, der den snor seg innover de Overhallske(?) skoger. Tunge mørke toner kler bildet godt, men noe sjenerende høylyspunkter her og der på begge veisidene.
Fred S.
Takk for kommentarer til alle tre. Må bare inn og dementere det med høylysene, det hvite både på vei og i gress er rim. (Og ja, du har sett det før med flagrende damer, Hans Jacob )

vh fred
Thorbjørn R.
Flott effekt av refleksjoner av våte hjulspor på grusveien. Jeg hadde gjerne sett en eller annen skikkelse langs veien - men det blir jo et annet bildet. Og det fungerer bra slik det er nå også.

Mvh Thorbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Relativt greit eksempel av svingene i Overhalla dette, Fred. Men etter å ha sett bildet med større begeistring i annen versjon, klarer jeg ikke å like dette på samme måte. Jeg sammenligner ikke, kun minnes vagt ei kjoledame som gjorde susen der.

Når det gjelder tonetema, så er bildet kledelig i grått, men jeg ser det hvite litt for meget. -Spesielt i grøfta tar det mye blikkfang, øynene vandrer dit uten at jeg helt vil henge med.

Ellers er den herlige frosten fin på bakken. Den er veldig lekker mot de mørke omgivelsene, og skoglagene er også å like. Men jeg synes tittelen er litt vel stram.

Hilsen Ingebjørg
Bjørnar P.
Både vakkert og spennende. Kraftfull komposisjon og bruk av lys og kontraster. Nesten grafisk i sitt uttrykk, men med fin gråskala også. De lyse flekkene gjør mye for bildet. Kvalitetsarbeid i bildebehandleren. Kan tenke meg at bildet vil fungere enda bedre i stort format på veggen.
Fred S.
Takk til dere også. Mye snakk om en skikkelse her; Hans J.husker flagrende dame, Ingebjørg husker kjoledame som gjorde sus, og Thorbjørn ønsker seg en skikkelse; er en kjoledame OK ?
I alle fall, kjoledame lagt ut, i form av et bilde som er et pent eksempel på godt samarbeid mellom far og sønn: jeg har tatt bildene, fredrik har designet og sammenføyd, og det ligger på begges konto....

vh fred
Ivan H.
Hei,

Jeg kommer til å kommentere det første bildet.

Fin dybdefølelse, men som ødelegges noe av rimet i veikanten er for lyst og fremtredende. Særlig på venstre siden på stråene. Dette gjør at blikket vandrer litt der nede. Så enig med Ingebjørg her.
I øverste del av bildet synes jeg det fungerer.

Neste gang du tar bilde av denne veien, må du prøve med et lavere utgangspunkt, slik at bakken forrut forsvinner. Lurer på hvordan det hadde tatt seg ut.

Ellers så er det veien som fenger mest, resten er påfyll. Liker striper og struktur.

Mvh
Ivan
Håvard F.
Hei Fred. Kjente svingete smale grusveier dette her. God dybde i bildet.
Ser du har lagt ut en versjon V2 som jeg føler gir meg mye. Drømmeaktig, nesten ghostfølelse av å se den vevre damen. Det ser nesten ut som hun svever over bakken. Godt fotoarbeid også i PS.
Severdig.
mvh
Håvard
Lars-Anders M.
Smal, kurvig og farlig. Herlig bild. Dybden er meget god. Her er du god.
Mvh
LAM
Thorbjørn R.
V2 har en litt varmere stemning (skyldes fargebruken). Damen er fint plassert og teksturen i bildet passer motivet bra. Jo, v2 falt i smak, ja.

Mvh Thorbjørn
Marius N.
V2 er jo et helt annet bilde, bra sammarbeid med sønnen din må jeg si. Strukturen er kanskje litt i overkant men du verden for et knallfoto selv om det er manipulert.
mvh Marius
Fred S.
Takk til dere fire også. Versjon 2 la jeg egentlig ikke ut til vurdering i det hele tatt, det var som sagt bare dette at noe husket en figur og noen savnet en figur... Både original og den photoshoppete er av "gammel" dato, men originalen uten "figur" har jeg aldri lagt ut før. Litt uventet at den fikk såpass mye oppmerksomhet, men selvsagt hyggelig. Ellers skjønner jeg ikke helt hva du mener, Ivan, med et lavere standpunkt slik at bakken forrut forsvinner. Er ikke helt sikker på hvilken bakke du snakker om...

vh fred
Fred S.
...og takk til Marius også, ser ut til at vi la ut kommentar samtidig. Du ser hva jeg skriver om versjon to, men for all del, du skal da få lov å fortelle at du liker toeren. Det gjør jeg også.

vh fred
Marius N.
He he, v1 falt litt i skyggen av v2 for min del:)
John H.
Hei Fred
Har ikke mye å tilføre ut over det som andre har nevnt. Jeg velger meg versjon 1, da jeg ikke er tilhenger av for mye fixfaxeri og etterbehandling. Orginalen står seg veldig bra. Veien leder fint innover i bildet. Rim, fuktighet, dis og lys, samt god eksponering gjør bildet.
John
Ivan H.
Hei igjen,

Ser at det kanskje var litt dårlig forklart det med bakken. Men, hvis du hadde hatt et lavere utgangspunkt ville bakken i den første høyresvingen forsvunnet og veien hadde sett ut til å ende i skogen, mens den fortsetter i bakgrunnen noe lenger til høyre i bildeflaten. Om du forstår. Hvis ikke, drit i det :) Ikke så nøye.

Mvh
Ivan
Kristin S.
Litt skummel og dyster stemning over dette.
En øde sjanglete vei som gir fin dybde og setter tankene i sving hos betrakteren.
Liker godt strukturen og gråtonene som forsterker stemningen/uttrykket.
Jeg liker også den mørkere stripen (som deler veien på midten), den er annerledes og gjør sitt for den visuelle opplevelsen.
De lyse områdene er lekker og står i fin kontrast mot det mørke. Men det lyse området til venstre (i gresset), og det området midt på veien kunne vært dempet noe, da det stjeler litt oppmerksomhet:)

Mvh Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu