Helt 'nøtt'
Om høsten må jeg på nøtteskogen. Her er det bare å strekke seg etter herlighetene. Hasseltreet (-busken) er ett av få lauvtrær der raklene overvinter. Kanskje allerede i slutten av mars blomstrer hunnblomsten <a href=''http://foto.no/bildekritikk/images/34975.jpg''> (Nå skjer det)</a> på naken kvist, og da åpner raklene seg og slipper ut støv.
Bildet inngår i albumet Busker og trær -
Utstyr
  • Fujifilm Finepix F601
  • -
  • Blenderf/4
  • Lukker1/280s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger255
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_42147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Arild S.

Helt 'klart'

Klart og fint.. ikke så lett å få all verden spenning ut av dette motivet.. men lærte jo noe nytt.

Arild
Lars-Anders M.

Snart er våren her. Bra bilde. Fine farver.
Arvid B.

Flott bilde.
Kanskje du skulle fjærna støyen på himlen??..

Arvid
Mehrzad G.

Flott bilde. Fine farger og lys.

mvh Mehrzad
Rune N.

Greit artsbilde, men det mangler spenningen. Syns også at undersiden av nøttene kunne vært belyst litt via f. eks. en reflektor.

mvh
Rune
Hans-Einar O.

Var du helt nøtt? Fint og skarpt, men mangler det lille ekstra. Deilig å tenke på at det går mot lysere tider. Ellers enig med RGN.
Mvh Hans
Elisabeth W.

Hasseltrær er det lite av i 'min skog', og jeg har ikke sett den blomstringen som linken peker til et bilde av, så det var artig - jeg er jo alltid svak for litt nye naturfagkunnskaper også! Bildet av nøttene er helt greit, litt mørkt under som RGN nevner.

-- Elisabeth
Nils B.

Greit men ikke alverdens spennende. Men får en god følelse av riktige farger og bra eksponert.
mvh Nils
Tom E. F.

Takk for kommentarer! Sniker meg til et par ord i arbeidstida: Skjermen min her viser også undersida nærmest svart, selv når den er stilt inn til å lyse så mye den kan...
Hjemmeskjermen viser en helt annen ''verden.''
mvh Tom
Povl Kjeld H.

Hej Tom.
Du er lidt tidlig, først kommer der de flotte ranker og den lille rød blomst som næsten ikke kan ses. fin komp.
gode naturlige farver.

mvh - povl
Fred S.

Fin komposisjon, rene, klare farger. Et motiv som vekker minner. Hjemme på Stranda var (er) det hasselnøtter, men de ble aldri modne før vinteren kom, og vi spiste dem slik som på bildet ditt. (Blir de modne på Nordmøre, da ? ) Dietten til oss ungene fra vår til høst var gauksyre, surgras, nøtte-''kart'' og bær. (Hendte at vi fikk mat hjemme også, da...)
vh freds
Tom A. T.

Nært og fint bilde av et kjent motiv som sikkert vekker minner hos flere. Hadde et hasseltre rett bak uthuset hjemme, men vi spiste aldri nøtter derfra. Tenkte ikke over det, men de ble vel aldri modne.
mvh Tom T
Tom E. F.

Modne - det blir vel sjelden dise delikatesser. Hjemme på Ringerike var det flere om beinet: Nøtteskrike, nøttekråke, ekorn og oss som tok det vi fant. Ble nøttene så modne at de datt ut av ''hamsen,'' visste nok også musa å sette pris på slike sunne kalorier. Kjernen var forøvrig best i hvit og fuktig tilstand med den lille ''navlestrengen'' (og så var det noe med fillipine, husker jeg).
På Nordmøre er det likedan med i alle fall min innhøstning, selv om jeg ikke har så mange konkurrenter i ''matfatet.'' Én ting er sikkert, historisk har nøtter nok betydd mye!
mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu