Seiersgudinne ? Who cares...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_421556} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger Anne Maritsdotter V.
Er det hunden som er seiersgudinnen her, i såfall?:-)
Eg må si at den "greia"/svarte pinnen som stikker opp i midten av bildet forstyrrer den helhetslige opplevelsen her, og skaper et rotete inntrykk.

Cute dog, og ja eg ser seiersgudinnen og det store monumentet; men bildet har et rotete uttrykk, i mine øyner.

Sorry Fred, det er mulig det er et bilde eg trenger "å venne meg til":)

Håper dette var konstruktivt nok på et BK-bilde.

mvh Inger Anne
John H.
Hei
Helt greit gatebilde som formidler en god stemning. Hunden er sentral her og synd den ikke er skarpere og mer sentral i bildeflaten. Pisken er forstyrrende men ikke veldig avgjørende for opplevelsen.
John
Fred S.
Takk til Inger Anne og John.Skal si litt om bildet etterpå, men jeg tar meg en prat med Inger Anne først: Så hei, Inger Anne. Egentlig lenge siden vi har sagt noe "fornuftig" til hverandre: Her henger jeg meg opp i "Håper dette var konstruktivt nok på et BK-bilde". Jeg leste innlegget ditt på debattsiden for en liten stund tilbake, der du var litt deppa pga få tilbakemeldinger, og ble overtalt til å gå over til f/64. Jeg synes det er et godt valg. Jeg skjønner at du synes det er vanskelig / eller rettere sagt at du innbiller deg at det er vanskelig å skrive kommentarer på f/64; det heter seg jo at kommentarene er viktigere enn bildene her. Da skal du vite at jeg har det på samme måte: Jeg ser bilder her som jeg egentlig ikke skjønner bak og fram på, og jeg har valget mellom å le litt for meg selv, eller å forsøke å skrive en slags "meningsfylt" kommentar. Vel, riktignok dropper jeg det å skrive "meningsfylt kommentar" til hva som helst, jeg velger å kommentere bilder jeg intuitivt liker, og prøver å skrive noe meningsfylt til disse. Om det BLIR så meningsfylt er en annen sak, jeg føler meg veldig usikker ofte, og syns jeg dummer meg meg litt ut.
Ja, det er sant: Du husker meg fra "gamle dager" som en "slakter", men hvis jeg ser tilbake så var det mye ironisk kjeftbruk, og mindre konstruktivt.

Så langt selvkritikken: I dag ser jeg på f/64 som den delen av dotten der jeg har mulighet til å lære. Jeg føler som sagt noen ganger at kommentarene mine blir både overflatiske og dumme,men jeg tror jeg deler skjebne med de fleste her inne i så måte. De to andre kritikknivåene er ikke aktuelle for meg, der florerer kosekommentarene, og læringsmulighetene er lik null- Så hold deg her, og stol på at de kommentarene du gir holder mål.
Det var det, og så bildet mitt: Nei, hunden er ikke "seiersgudinnen". John: Ja, det er kanskje et greit gatebilde. men det er etter mitt hode et poeng her ut over det. Og ja, jeg er enig i at pisken som stikker opp fra hylsteret sitt er en plage, men jeg orket ikke å gi meg i kast med å klone den bort, den er egentlig ikke "vesentlig" her. (etter mitt hode)

vh Fred
Marius N.
Hei
Er ikke helt med på denne, skarpt og fint men for meg blir det som et helt vanlig feriefoto fra Brandenburger Tor. S/H konverteringen hjelper ikke på opplevelsen og som Inger påpeker er pinnen i midten forstyrrende
Søt hund da, er det din?
Sorry denne gangen falt det ikke helt i smak
mvh Marius
Yngve Sem P.
Du ser vel en sammenheng mellom ekvipasjen m/hund her, og monumentet med den romerske fredsgudinnen oppå triumfbuen, vil jeg tro. Og kanskje at dette er ment som et eksempel på at vi bryr oss lite om historien og hva den betyr i dag. Men skal en hund bry seg da ? :) Kan vel også tolkes humoristisk, dette.

Her ligger det muligens et budskap jeg som nogenlunde gjennomsnittlig historiebevisst (anser jeg) ikke ser, og da henvender du deg i så tilfelle til en smalere målgruppe. Men med en avsløring her blir kanskje bildet bedre.

S/h gir bildet et historisk perspektiv, men også jeg forstyrres av pisken, enten den er viktig eller ei.
Inger Anne Maritsdotter V.
Takk for svaret fra deg, Fred. Setter pris på det:)
Litt "off topic" til det du beskriver, vil eg gjerne legge til at det slett ikke er alt fra min fortid her på foto.no eg er stolt over; mye ble sagt/gjort i "kampens hete" og en lærer folk å kjenne etterhvert, får mer erfaring på baken med bilder/foto. Vil gjerne få sagt til deg Fred at eg har stor sans for din humoristiske sans, din selvironi og måten å uttrykke deg på.

Det var en lang periode som eg ikke la ut bilder på BK rett og slett fordi eg opplevde sjelden å få noen tilbakemeldinger, og at "folk flest" la bånd på seg til å "få lov" til å kunne si at de likte bildet, feks.
Eg, for min del, sier som Ole brumm; "ja, takk; begge deler" både til "hardcore" konstruktiv kritikk, og til såkallte "kosekommentarer" rett og slett for trivselens skyld, for "det sosiale på nett". Og selv om eg har lagt ut flest bilder på BG gjennom årene, har foto.no blitt en "læringsarena" for meg gjennom mine vel 6 år her. Det er her eg har utviklet meg (forhåpentligvis) som fotograf.
Beklager til redaksjonen, at dette blei en "off topic"-kommentar fra meg; men dette var et svar eg hadde lyst å gi til deg, Fred.
"No hard feelings" fra "gamle dager" fra min side:)
Mvh Inger Anne
Asbjørn M.
Ble skuffa når jeg åpnet denne.Såg ut som en
"Elliot Erwitt" godbit på thumben.
"Oveklasse-hunden" blir på en måte liggende der åleine uten at det skjer noe.
Ellers syns jeg bildet er teknisk meget bra.
Fred S.
Takk til dere fire:
Marius: Det ER jo et vanlig knips fra Unter den Linden; bortsett fra jeg kanskje legger litt mer i det enn hva det kanskje er grunn til. Ellers er hunden søt, ja, men den er ikke min, tilhører nok kusken. Ellers er det en god leveregel å aldri si "sorry" selv om en ikke finner så mye positivt i et bilde; en skal med andre ord ikke være sorry over egne meninger, ..og den som får kritikken er det ingen grunn til å synes synd på, på f/64 synes jeg det er veldig OK å droppe snillisme.

Yngve: Du er inne på det,både mht. det event. "humoristiske" i at jeg legger ord i munnen på hunden, og mht det historiske.

Inger Anne: Jeg synes faktisk også at det er greit å få "kosekommentarer", selv om jeg muligens er en av opphavsmennene til begrepet "kosekommentar" (?) I desto mindre kan en i de fleste tilfellene forsøke å være dønn ærlig, og samtidig konstruktiv. Problemet mitt var (er)jo at jeg som regel var dønn ærlig, men samtidig for krass og lite konstruktiv. f/64 er et bra sted å jobbe med seg selv i så måte.
Og det med "hard feelings" har da vi lagt bak oss for lenge siden ?

Asbjørn; Jeg kjenner ikke Erwitt, men synes jo det er flott å ha en thumbnail som gjør at du tenker på han. Da har jeg i det minste nådd langt på thumbnailstadiet !

Bildet: Som sagt, pisken til kusken, som deler bildet i to, er noe herk, enig i det. Derfor har dette bildet ligget over et år, egentlig hadde jeg ikke tenkt å legge det ut i det hele tatt, men fant ut at det kunne være morsomt å se om noen gjorde seg de samme tankene som jeg om de TO ekvipasjene i bildet. Og mine tanker har litt med historie å gjøre, selv om ikke jeg heller har så mye greie på tysk historie.

vh fred
Venche J.
Tittelen sier meg ingenting og burde vært utelatt.
Det som fasinerer meg ved dette bildet (som den teknofriken jeg er) er faktisk alle de elementene bak hæsteræva, dvs. på vogna.
Blinklys
Bremsepedaler/clutch?
og den styresaken (gammelt trikkeratt)
også kontrasten mot tømmene da. Det var jo de som var styringsverktøyet for slike kjøretøy i hine hårde dager.
Sikkerhet og teknikk er ivaretett i storbytrafikken også på slike doninger.
Det var nå mine tanker og opplevelse.
Wenche
Fred S.
Takk for kommentar, wenche. Ser du mener at jeg bør la være å ha tittel på bildet fordi du ikke forstår den, men det er vel å dra ting litt langt...? Jeg liker titler, jeg har i alle år her inne funnet på titler som sier meg selv noe, selv om jeg vet at andre muligens har ergret seg grønn over enkelte av disse tilsynelatende meningsløse titlene, særlig hvis de er på engelsk. Bildetitler skal ikke være på engelsk på en norsk webside, ser noen ut til å mene. Det gir jeg faktisk blanke i....
Nok om det. denne er ikke på engelsk, men jeg skjønner godt at den er uforståelig, det hadde den vært for meg også om jeg ikke hadde sjekket Brandenburger Tor på wikipedia før ja la ut bildet: Ideen til bildet er de to hestespannene, og kontrasten mellom dem: det litt avslappet likegyldige tospannet på gata med en lat og likeglad "kusk" (hunden), og firspannet, den såkalte quadrigaen på toppen av "Toren"; fire hester klare til kamp, med Viktoria som kusk. Og Viktoria, hun er seiersgudinnen i romersk mytologi.
Men som sagt, jeg ante ikke at det var en romersk seiersgudinne som styrte hestene der oppe før jeg sjekket wikipedia, så la gå, tittelen er litt søkt...
At motivet/selve bildet har et poeng mener jeg imidlertid fremdeles....

vh fred

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu