Septia
Hei alle der ute. Har laget mitt første septia bilde og trenger tilbakemelding før jeg legg det til printing. Kan du dette med septia, ønsker jeg en konstruktiv tilbakemelding på dette bilde. Ser at bilde får litt meir rød/brunskjær en jeg liker her en i CS4. På forhand takk:-) Kommenter gjerne bilde uansett:-) Bilde er av Adriely min tantunge 9 mnd.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-09-20 13:44:56
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Mark 5 D II
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_423123} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Kristine A.

et nydelig bilde! Utrolig bra at du hadde en sepia versjon, det får fram vogna veldig bra!
Barnet har et fint uttrykk i ansiktet.
Fint bilde.

Mvh Kristine
Roy Arne K.

Hei og god morgen.
Ja, dette var ikke ille det. Jeg synes sepiatonen er litt i bruneste laget - dette er min mening. Jeg ville hatt litt mere sort i det.

BILDET: Helt herlig - fin kontakt med modellen har du fått til også - det er ikke lett.
Er ikke så happy for den bakgrunnnen/ikke bakgrunn du har her, men om du skal beholde den så synes jeg det mangler litt skygger på barnevogna - det ser nesten ut som om den står i friluft (er mulig at det er litt der, men det er for lite).
Ellers så er det spennende med SEPIA.
Bra dette her til å være ditt første sepiabilde.

Mvh. rak
Cathrine L.

Hei og takk for kjappe tilbakemeldinger.
Kristine:gleder meg at du liker bilde:-)
Roy Arne: Er enig med deg i at den er i bruneste laget, som sagt er det meir sort i den i photoshop, men bør nok gjerne dempe bruntonen enda litt til der også.. Lager det en gang til og prøver å dempe brunfargen uansett en gang til. Takk for tilbakemeldinga ang skyggene. Måtte inn på orginalen, og ja har en tanke til å gå på der. Lager bilde på nytt,dette var jo gøy:-) Håper på å få malt gulvet med blank maling snart, det trenger sårt et løft! Men nå leier jeg bare å da er det ikke bare å kjøre på:-)
Ha en fin dag
Mvh Cathrine
Isidoros P.

Nydelig Cathrine
Nostalgisk tone men også en flott ansiktsutrykk på lille jenta.Den hvitte mot den brunne er så lekkert.Jeg elsker det.
isidoros
Knut Georg F.

Dette ser ut akkurat som et bilde fra en fotograf skal se ut; altså perfekt, men likevel på en måte oppstilt og kjedelig. Mulig litt mye brunt i sepiatonen. Den hvite skjorta til jenta er på grensa til å flyte ut med bakgrunnen.
mvh Knut
Avsluttet .

Det er litt smak og behag hvor mye bruntoner man bruker. Jeg starter selv på s/hv og bruker HSL og colorize istedenfor tint i ps. Drar forsiktig i saturation og hue til jeg får rett tone. Føler jeg har mest kontroll da. Gjelder å velge rett farge i hue også. Det er lett å overdrive. Regner med at du har kalibrert skjermen slik at du ikke får noen overraskelser på utskrift.

Liker komposisjonen og den gode kontakten du har med barnet. Er også enig at det kan gjøre seg med litt mer skygger slik at ikke elementene i bildet "henger i luften". Jeg har stor tro på at det endelige resultatet ditt blir meget bra!
Børth Aadne S.

Hei :o) Dette var flott! Jeg kan ikke sepia eller CS4 og kan derfor ikke hjelpe deg. Synes bildet ble bra jeg. Likte fargetonene og kompen. Flott bilde :o))

Mvh
Børth Aadne
Cathrine L.

Hei
Hjertelig takk for fine, gode, konstruktive tilbakemeldinger. Vil nok bli mange flere septia bilder fra denne kanten nå:-)
Har lagt ut en ny versjon etter tips på justeringer, lettare redigering og syns absolutt det blei bedre!??
Mvh Cathrine
Roy Arne K.

Hei igjen Cathrine.
Se det ja, versjon 2 ble mye bedre - synes jeg - her er ikke bruntonen så dominerende også er det litt mere skygger rundt hjula på vogna??.
Dette er mye bedre bilde.

Mvh. rak
Håvard F.

Ahhh søtt og flott Cathrine :) V2 synes jeg har finest toner. Du har blitt dyktig :)
Nydelig portrett.
mvh
Håvard
Avsluttet .

Å ja, versjon 2 er helt etter min smak. Monokromt bilde men litt mykere enn rent s/hv får fram en god stemning. Skyggene kom bedre fram og nå står alt på ett underlag. Veldig bra, synes jeg!
Cathrine L.

Takk Håvard for fin kommentar, gleder meg stort at du liker bilde.
Roy Arne og John-Arne: takk for at dere tok dere tid til å stikke innom igjen. Herligt at dere liker versjon 2, da har jeg tråden i dette med septia. Har ønsket dette lenge, og endeligt kom bilde og muligheten, deiligt:-)
Mvh Cathrine
Anne U.

Så nydelig barnebilde du har tatt her, og V2 likte jeg fargetonene bedre på, kraetivt og dyktig fotografert. Mvh Anne :)
Venche J.

Versjon to ble bra Cathrine.
Det jeg ikke liker er at håndtaket på vogna forsvinner inn i hodet på barnet.
Wenche.
Avsluttet .

Du ska veda de at eg har deg liggane for tur:)
Men nå må eg bare radla litt her.

Er du usikker her?
Eg og. Men først og fremst, et uhelbredelig vakkert skue. Jenta er jo helskjønn. Å lage dette i sepia passer veldig bra, med resten av innholdet, disse gamle rekvisitaene.

Nå har jeg null erfaring med sepia. Og jeg har ikke lysst til å lage forvirring, men synes ikke du er helt i mål med disse to.
Hva som er feil vet jeg ikke. Det kan være lyssettingen.
V1 ble for hard, og v2 ble for tam. For mye sepia i v1, og litt lite i v2.
Som sagt, null erfaring. Jeg føler kanskje at det er litt kontrastløs i toneomfanget.
V2 er bedre en v1, ingen tvil om det.
Men, selv om det skal være i sepia, skal vel ikke den hvite skjorta være med i sepiatoneomfanget??

Kan hende jeg driter meg heilt ut nå, og vær så snill og ikke stol på meg denne gangen:) Men skriver allikevel, det jeg føler.
Jeg tok bildet inn i PS. Valgte først Remove Color Cast ved å føre penselen over den hvite skjorta. Da får du skjorta hvit. Videre en bitteliten tur innom shadow/highlights og så i Hue/Saturation.

Så det så, kan sende bildet over til deg så du får se hva jeg har gjort.
Håper ikke jeg tråkker i salaten nå, men ønsker bare å være dønn ærlig, og som sagt, jeg vet ikke, men involverer meg:)

mvh arild

Cathrine L.

Hei
Anne: Gleder meg at du liker bilde:-)
Wenche:Takk for fin kommentar. Ser hva du mener med håndtaket og er nok enig, men nå er det for seint:-)
Arild: For det første send over bilde! For det andre setter alltid pris på dine meininger enten dei er så eller så! Må jo innrømme at jeg ikke har full kontroll på dette med septia jeg heller, og derfor valgt å legge ut bilde. En ting jeg ser og forstår er at mengden septiatoner er en smaksak. Har vært en del inne på nette på andre fotografer og det florerer mange varianter. Liker her bedre versjon 2 selv. Ser at det er uheldigt med for mye rødt i bilde. Hvit skjorte hm ja, nei jammen om eg heller vet! Noen som vet?????? Har lagt fleire bilder som skal i Adrielys album med septiatoner så her får jeg høste erfaring med å prøve meg frem:-) Greitt å ha en tantunge til å prøve seg på.
Ja Adriely er et lite nurk. har sjleden sett herligare unge om jeg skal få lov å skryte:-) Festligt med denne blandinga av Norsk og her Brasilianskt blod, blir mye godt ut av det.-)
Igjen takk for at du tok deg tid til en så utfyllende, ærlig kommentar.-)
Mvh Cathrine
Svend Wiig L.

Hei Cathrine!

Et flott portrett og blikk av ei nydelig jente som familien kan ha hengende på stueveggen!
Inventaret og det hun har på seg passer flott sammen!
Noe gammelt og sepia, virker derfor riktig i mine øyne!

Mvh Svend
Lisbeth S.

Nydelig studiobilde av den fine frøkna med artige og nostalgiske elementer rundt seg, er selv svak for sepia når det kommer eldre ting inn i bildet, og syntes det passer svert godt her også. Liker godt tonene i v2.
mvh Lisbeth
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg syns det er et flott barneportrett med et nostalgisk preg. Likte best tonene i #2.
Det eg imidlertid umiddelbart reagerte på var plasseringen av barnevognen i bakgrunnen, der håndtaket på denne tangerer bakhodet hennes. Eg ville enten fjernet vognen eller plassert den enda mer til høyre for jenta.
Utover det syns eg bildet fremstår veldig profft, som tatt ut av et studio hos en fotograf; i mine øyner; men er heller ingen "ekspert" på portrettbilder:)
Mvh Inger Anne
Cathrine L.

Takk Svend, Lisbeth og Inger Anne for fine kommentarer på bilde mitt av Adriely.
Mvh Cathrine
Tone A.

Hei Cathrine
Her har Inger Anne skrive ein god kommentar om plasseringa av barnevogna og handtaka som skulle ha vore lengre borte frå hovudet.
Men dette er jo eit studiobilde og her synes eg at lyssetjinga er flott.
Om golvet ikkje er blankt gjer det ikkje noko for meg, pga at mest alle fotografar brukar slike glossy golv for tida.Med sepiatonane og den gamle dokkevogna osar det av nostalgi, noko som eit blankt golv ikkje hadde passa til.
God kontakt med Adriely som støttar seg så godt til krakken. Ho ser så tillitsfull på fotografen.
V2 er best med mindre bruntonar og bortklona flekkar under krakken.
:) Tone
Liv F. D.

Hei Cathrine,
Nydelig og nostalgisk laget dette. Tror jeg kunne tenkt meg en mellomting mellom fargetonene i #1 og #2. Synes #2 ble litt for hardt/kaldt i forhold til det nydelige motivet. Men dette er min mening, jeg har ikke så god greie på portretter. Men, jeg synes det var et nydelig bilde uansett.

mvh
Liv ")
Jane B.

Så nydelig dette var! Enig i at det er litt uheldig med håndtaket på vogna som "kræsjer" med barnet. Uansett likte jeg dette meget godt. Tror jeg kanskje liker versjon 2 aller best. :-)

Mvh
Jane
Cathrine L.

Hei Tone, Liv og Jane.
Gleder meg at dere liker bilde. Irriterende med handtaket, men med en 9 mnder gml aktiv jente i studio er det vanskeligt å planlegge alt.-)så jeg prøver å "lukke" øynene for den delen:-)og tar lærdommenog erfaringen med meg:-)
Mvh Cathrine
Marit O.

Nok et godt barneportrett fra deg Cathrine,liker nostalgien,sepia nydelig! :)
Synd med håntake som vokser ut av hode hennes,ellers topp!

Mvh Marit
Ole Arne S.

Herlig og virkelig nydelig portrett bilde dette..
Flott utrykk og positur på barnet..
Utover håntaket som er nevnt så synes jeg dette ble virkelig bra, der du har fin lyssetting og flott med puffen og den gammle vogna..
Fin komp og utsnitt..
Liker bildet godt..

mvh Ole Arne
Arve Herman T.

Nydelig bilde dette her..
Flott setting og skjønn lita tulle. Elsker denne gamle barnevognen. Knall..
Mvh. Arve
Cathrine L.

Hei Marit, Ole Arne og Arve.
Takk for fine kommentarer. Vogna er funnet på gjenbruks butikk av min svoger, som da videre har gitt den til denne lille tulla som er min tantunge:-) Det første jeg sa da jeg så den var-"den MÅ dere ta med i studio":-)
Mvh Cathrine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu