X1
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFørst og fremst et eksperiment, forsøk på å lage en slags fotografisk ''pointillisme''. Så langt tror jeg nok at målet om å lage noe som ligner litt på Seurat m.fl. eventuelt nås et godt stykke inn i fremtiden.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger834
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_42429} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune Edvin H.
Tror på deg. Det blir litt rart ''rødspettete''.
Rune
Toini B.
Hei Carsten!
Fint du er tilbake:) Har savnet både bildene dine og kommentarene dine.
Utsnittet er kjempefint og blikket likeså (aner jeg refleksjonen av deg i øyet til modellen?), men jeg liker ikke de fargede kornene. Synes ikke det ser pent ut rett og slett. Men det er meg...sikkert noen andre som liker de;)

Toini
Paal Henrik E.
Prikkene funket ikke. Føles som at du har ødelagt et veldig pent bildet med dette.
-paal
Kjetil N.
Synes det ser ut til å være et godt og pent portrett. Bra (om enn litt konvensjonelt) utsnitt og fin skarphet. Men jeg synes desverre effektene ødelegger.

Seurats arbeider er bygget opp av kun prikker/punkter. Her ser det heller ut som om det er lagt sporadiske (røde) prikker oppå et fotografi. Det er dessuten antydning til konturer her, hos Seurat er det kun felter som ligger inntil hverandre. (Kanskje det er kontrasten til bakgrunnen som blir i største laget.)

Spennende eksperiment, ser ut til at du har en utfordring foran deg.
Stein Rune B.
Bilde er bra, men hva er de røde prikker.?
Erlend K.
Du får et pluss for utsnittet, håret og et stort pluss spesielt øyet...

Det øvrige drar ned teknisk etter min smak.

Erlend
Carsten A.
KN: Enig i at det kan se ut som punkter er lagt ''oppå'' bildet. Jeg har likevel gjort flere ulike forsøk med å legge inn slikt (grov random - gaussian - noise) på en måte som skulle gjøre at det IKKE ser ut som kornet er lagt ''oppå'' bildet. Her er det - etter en ganske innviklet fremgangsmåte - lagt in slik grov, monokrom noise på a- og b- kanalene i LAB. Syns jeg ville se hvordan dette falt ut, ikke minst hvordan andre vurderte det. Har også prøvd med monokromt korn på hver av kanalene R, G og B i RGB. Faktisk lyktes det meg ganske bra en gang for lenge siden å legge inn ganske grovt korn på fargeseparasjoner, men det er en så omfattende jobb at jeg regner det som utelukket idag. Jeg får arbeide videre med RGB-kanalene for å se om det gir en bedre virkning - kanskje også finere korn.

Ellers er det nok egentlig umulig å bygge opp et fotografisk bilde på en måte som har samme virkning som Seurats pointillisme. Målet kan neppe være mer enn å lage noe som har en viss likhet. Den som har sett Seurats originaler, f.eks. ''Un dimanche après-midi à l'Ile de la Grande Jatte'' - http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/seurat/grande-jatte/ - (som er en blek reproduksjon) MÅ vel rett og slett bli fascinert, det gjelder i hvertfall meg.
MVH CA
Stein Rune B.
Hei.
Bilde uten prikkene er veldig bra.
Med prikker -tja.
Stein Rune B.
Ja en kan bli veldig fascinert.
Jeg er veldig opphengt i maler kust generelt .
Tor H.
Fint bilde, men effekten med prikker ser jeg ikke helt poenget med. Legg ut en ny versjon !
Modellen blir ''borte'' i effektmakeriet.(Det ble kanskje noe negativt, men slik ser jeg det)
Thomas A.
sikkert ett artig teknisk eksperiment i PS, som overgår min tekniske innsikt i dette programmet på mitt nivå nå. Men om det funker i en ren presentasjon er jeg nok ikke så sikker på. Blir litt meningsløst som nevnt andre steder, for bildet i seg selv har jo meget gode kvaliteter og med ett bra utsnitt. Så for meg blir det som om du har ødelagt ett godt bilde!

Thomas
Tom B.
Interresant. Det meste av det jeg mener er sagt over ''forstår hvor du vil, men du har langt igjen''.

Det som jeg gjerne skulle visst mer om er hva som er fordeler/ulemper eller ''hva som skjer'' nå man arbeider på kanalnivå i stedenfor hele RGB saken.

Jeg forstår jo hva som skjer i levels og kurves, men diverse noise og tekstur effekter. Dersom du tror flere kan være interessert og har noe å fortelle kan du kanskje gjøre det eller legge ut en link her....?

TomB.
Lars-Anders M.
Bra Carsten. Flott att de liker å eksprimentere. Stå på.
Carsten A.
Dersom en bruker funksjonen ''Add noise'' og sjekker for ''Gaussian'', er resultatet at en får ''normalfordelt'' kornlignende støy over bildet, uten hensyn til bildets ulike nivåer og farger. Sjekkes istedet ''Uniform'' av, får støyen/kornet et noe mer, men ikke helt, ensartet preg. Denne kornlignende støyen kan være monokrom eller flerfarget, den flerfargete støyen ser i hovedsak ut som CMY-farger. Såvel den monokrome som den flerfargete støyen har varierende nivå og størrelse, det gjelder like fullt om den er ''Gaussian'' eller ''Uniform''.

Brukes funksjonen ''Add noise'' direkte på en bildefil i RGB eller LAB påføres altså den kornlignende støyen uten hensyn til farger og nivå. Støyen/kornet ser da ut som en kunstig effekt, lagt ''oppå'' bildet. Ved å påføre støyen bare i LAB's to fargekanaler, skulle effekten bli begrenset til fargene, mens gråverdiene skulle forbli uendret. I LAB er gråverdiene i hovedsak bærere av skarphetsinntrykket. Dermed skulle skarpheten teoretisk ikke bli påvirket sett i forhold til å påføre støy uten hensyn til de enkelte kanaler. Mitt poeng var å studere om det ga en god billedmessig effekt om kornet bare ble lagt på de to fargekanalene.

Dersom jeg fortsatt skal teoretisere, skulle en få støy/korn i klart avgrensete R-, G- og B-fargete punkter dersom en legger på monokrom støy isolert på hver og en av kanalene R, G og B.

Så hensikten med denne eksersisen er altså ikke å vise et vellykket resultatet. Og det bildet som er valgt som grunnlag for ekspeimentene er plukket ut fordi det har jevne flater og jevn tonefordeling, slik at effektene kommer godt frem, ikke fordi opptaket billedmessig sett er særlig interessant - etter min mening.

Eller, for å si det samme med litt andre ord, hensikten var å eksperimentere med noen effekter, registere om andre hadde en mening om dem og eventuelt registrere om noen hadde noen form for input i denne forbindelse.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu