tidlig oktober sunnmøre
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-10-06 23:29:09
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger477
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_426341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ivar S.
Drivande fin og nesten musikalsk linje i fjella. Dette var godt å kvile augene på.
ingebjørg fyrileiv g.
Du er på feil topp her. Hadde jeg vært deg, hade jeg jogga lett opp til forgrunnen der og kun fokusert på hovedmotivet; lyset i fjellet. Her synes jeg du har en for mørk og tam forgrunn, og den trekker for mye oppmerksomhet fra fjellet.

Først synes jeg lyset i høyresiden var mest storslått, men etter litt meningsjustering, synes jeg venstre side har nesten mer å by på. Tenk hva du kunne fått til der med tele, skylaget, lyset og litt knæsh kontrast! -Akkurat fra der du sår her!

vh ingebjørg
Fred S.
Takk til Ivar og Ingebjørg. Sunnmørsfjella er fylt av musikk, Ivar, de er alt fra hardrockete til symfoniske, og noen ganger nesten sakrale...
Yes, Ingebjørg, jeg skulle nok ha "jogget" opp på den toppen du viser til. Problemet er , bortsett fra det med jogging på slike fjell for menn på min alder i sin alminnelighet, at toppen befinner seg på andre siden av fjorden. Vi har nettopp kjørt i land fra ferga Stranda-Liabygda her, og befinner oss på en utsiktsplass ved sistnevnte sted. Lyset på de to Blåhorna (henholdsvis framste og heimste Blåhornet) i heimbygda VAR utrolig flott, men å unngå haugen i forgrunnen var nok umulig (17-70mm her også)
Så derfor har jeg bestemt meg for å like haugen i forgrunnen også.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Forstår, og fint du vil like den selv. Jeg kunne likt den om iallefall utsnittet var et annet: mer himmel, mindre forgrunn ergo mindre som trekker oppmerksomheten bort fra hovedmotivet. Uansett er det veldig lekkert lys, og det var nok en god dag å se dette.

Ingebjørg
Jan-Vidar B.
Veldig stemningsfullt dette, god skarphet og eksponering på fjella, komposisjonen er grei, men føler at forgrunn blir noe dominerende da de snødekte toppene er de mest interesante. Ville prøvd en selektiv støyfjerning på skyene da det er noe støy der.
Fred S.
Takk Jan-Vidar, og takk til deg Ingebjørg, som står på med konstruktive innspill. Takket være det siste innlegget ditt har jeg kuttet forgrunnen, og funnet litt mer himmel til et ekstrabilde. Mer panorama, men hvorfor ikke, jeg har sans for det selv. Har gjort det mørkere, og konvertert til b/w. Det siste tror jeg er et OK valg, men om det er var noen god ide å gjøre bildet mørkere er jeg ikke sikker på.
Skal vurdere det med støyfjerning, Jan-V; normalt har jeg få problemer med støy, men det er kanskje litt vel mye i de skyene...
Ivan H.
Hei,

Har vært innom bildet ditt noen ganger nå og lest de andre kommentarene. Og jeg må si meg litt uenig i det de andre skriver.

Det jeg synes er interessant med bildet er kontrasten mellom fjellene. Det i forkant er mye lavere enn det bak. Da blir det en fin kontrast mellom skog og snødekte topper bak.
Altså, forgrunnen leder opp og frem til bakgrunnen. Så for meg fungerer v2 dårligere enn v1.
V2 blir et litt annet bilde, altså der har fjellet i bunn nesten ingen betydning. Jeg blir sittende å se på skyene istede for de snødekte fjelltoppene.

I v1 ville jeg kuttet litt i bunn, kanskje slik at fjellsiden til venstre ender ned i hjørnet.
Den virker også noe kontrastløst (på min skjerm), så tror du har noe å gå på når det gjelder de lyseste tonene. Og fjellet i forgrunnen kunne du kanskje vist frem tydeligere. Prøvd å få frem mer av fargene i fjellsiden, slik at forskjellen mellom fjellene kommer enda tydeligere frem.

Ser du hva jeg tenker? Er jeg helt på jordet her eller inne på noe?

Ellers er det nevnt noe støy, men jeg kan ikke se så mye av det. Men det kan vel tas i betrakning hvis du skal redigere bildet ytterligere. Uansett ikke viktig. For vil det for eks vises på et print? Det er vel da bildet egentlig publiseres?

Mvh
Ivan
Asbjørn M.
Syns originalen ble spennende her,med kontrast
mellom skogkledd og snøkledd fjellrekke.


Ser desverre ut som bildet er undereksponert.

Tok meg den frihet og importerte bildet til PS Lightroom og justerte eksponering +65,pluss noen andre småjusteringer.Konverterte deretter bildet til
S/H.Fikk da mye mer liv i landskapet.
Som sagt, det er min smak.
Fred S.
takk til Ivan og Asbjørn:
Ivan: Jeg er litt glad for at du har et annet syn på åsryggen i front enn de andre; selv har jeg vel egentlig mest lyst å bestemme meg for noe i retning av det du antyder, med en fjellside som ender omtrent der du foreslår. Jeg laget en ny versjon i kveld som havnet på fotosidan.se, og på galleriet her i formiddag (ser du har kommentert det), og det samsvarer vel i alle fall delvis med det du mener. Så jo, jeg skjønner hva du mener, og du er absolutt ikke "på jordet". Det er selvsagt også godt mulig å få fram flere detaljer i fjellsiden (snakker fremdeles om det skogkledde), det befinner seg fine høstfarger der. Om jeg imidlertid vil ha fram dem i dette bildet er jeg ikke helt sikker på. Jeg ser en del muligheter i bildet, men må bruke litt tid på å "analysere" disse.

Asbjørn: Ja, jeg har også mer sans for originalen enn ekstrabildet, men ender nok opp på en mellomting (mht utsnitt). At bildet kan oppfattes som undereksponert kan nok tenkes, men siden lightroom er et lukket rom for meg foreløpig vet jeg jo ikke helt hva du mener. Men som sagt, jeg skal prøve meg fram videre med dette bildet.

vh fred
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu