iskald flora
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-10-30 14:08:17
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger373
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_431085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Chr. G.
Jeg synes du har truffet bra med likheten, men jeg før en umiddelbar trang til å vri hodet mot venstre for å se det stående - altså rotert mot høyre (men da bli det muligens litt trangt på sidene). Lyset og tonene skaper til en litt drømmende stemning, noe melankolsk og en tanke trist.
Fred S.
Takk for det, Chr. ( som jeg faktisk ikke aner om er Christian eller Christoffer eller noe annet). Det var knakende godt tenkt, dette med roteringen, altså. Slik du kunne tenke deg å se bildet, er faktisk slik jeg har fotografert det, jeg har rotert det til det har blitt etterpå, rett og slett fordi jeg foretrekker breddeformat for tiden.
Så jeg legger gjerne ut originalen; ikke så veldig trangt på sidene, egentlig.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.
Isrose.. Ja, den liker jeg! Utrolig fascinerende form på denne frosten din her, og jeg må se nøye før jeg virkelig ser at det er frost. Jeg liker blåtonen, og alt det uklare rundt. Vannet, nei is er det jo...

Jeg er litt usikker på om jeg ville ha bevart disse fargene hvor du også får med berget, eller om jeg ville ha tatt ut fargen for så langt på blått. -Va hadde også berget blitt blått, og bildet hadde kanskje bltt renere. Men egentlig tror jeg det er best slik det er nå for tida.

Hva som gjelder formatene, så liker jeg definitivt ståbildet best. Det er mitt favoittformat, og også her synes jeg det kom mest til gode for motivet. I den liggende er det et skarpt område jeg ikke liker. Det passer ikke inn.

vh ingebjørg
Yngve Sem P.
Må bare støtte tiltaket om å vri bildet tilbake på plass. V2 gir meg en opplevelse av en sjelden velmønstret isrose, av det jeg først så som en krusedull i v1. En fin dokumentasjon, men en tilnærmet ren avbildning av et naturens kunstverk, hvor ingen grep er gjort for å inkludere særlig miljø eller tilføre betrakter videre tanker rundt kulde/frost. Greit nok.
Kanskje litt mørkere kontrast ?
Ivan H.
Hei,

Dekorativt motiv, men jeg blir litt usikker på komposisjon. Føler at bevegelsen i bildet går fra isrosen og opp mot høyre hjørne. Med det så blir bunnen overflødig. Jeg kunne tenkt meg mer luft il høyre og over i stående komposisjon.
Men ser at dette må gjøres under opptaken, og nå er vel denne rosen forlengst borte.
Men det er da uansett min mening når det gjelder komp.

Synes også bildet mangler noen lysere toner. Hvordan vil det bli hvis du lysner rosen enda mer? Tenker da for eks selektiv justering av levelse på linjene til rosen. Men her må man ikke overdrive, slik at det blir stort sprik ut ifra bakgrunnen. Viktig at det holdes mest mulig naturlig.

Ellers fint motiv, men synes bildet har potensiale. Hører gjerne fra deg om du er uenig eller enig i mine meninger, Fred.

Mvh
Ivan
Fred S.
Takk til Ingebjørg, Yngve og Ivan:
Ingebjørg; Ja, det er is rundt, var ikke store pytten. Vurderte å gjøre det blått "all over", men jeg har blåtonet så mange bilder i min tid her at nok er snart nok, dessuten likte jeg antydningen til farger under isen, ser du har forståelse for det. Regnet vel ellers med at du ville ha mest sans for versjonen i høydeformat.
Yngve: Ja, kall det gjerne dokumentasjon, kall det gjerne avbildning, men det er slik jeg stort sett fungerer fotografisk. Jeg er mer jeger enn dykker til de "store dyp", og da jeg fikk mitt første digitale kamera, med muligheter for å kutte ut "bomskudd" til fordel for de få treffene, ble selv rypejakta underordnet motivjakt, selv om de to lar seg kombinere.
Jeg har sjelden intensjoner om å bringe betrakteren så veldig langt avgårde... .
Ivan: Skjønner delvis de velvillige rådene og kommentarene dine, og har stor sans for grundigheten og positiviteten i de samme. Desverre har jeg såpass minimale ferdigheter i PS at selektive operasjoner blir litt for avanserte for meg.

vh fred

Tom E.
Tja, jeg liker rett og slett versjon 1 jeg av den enkle grunn at jeg syns den er god å se på. Morsomt hvordan istrukturen bokstavelig talt har tegnet en isrose. Syns også at det er viktig med bakgrunnsfargene her i og med at de forsterker det blå. Liker at farger og kontraster er såpass duse som de er.

Mvh TomE
Eva Marie P.
Fantastisk å se en rose i isen.
Godt fanget/sett og formidlet.
Jeg liker v1 best med luft rundt. Bakgrunnen eller omgivelsene rundt er jo ikkje forstyrrende på noen måte, bare ligger det og hjelper til så rosen kommer bedre frem.
Dette var utrolig fasinerende.
Heldig du er som fikk denne rosen en vinterdag, sikekrt en grunn for det:O)
God helg
-epl
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu