• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-01-02 17:37:44
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger135
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_655262} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Morten W.

Dramatisk bilde.
Men jeg skjønner ikke denne higen man har etter å dele bildet i to.
Har du prøvd å kutte litt i bunn? Ville også fått sola ut av midtstillingen.
Knut B.

Vet ikke om jeg vil kalle det dramatisl. Bølgebrytningen er nydelig. For folk som er oppvåkst med havet så gir dette en beroligende stemning. Det gjør ingen ting om sola står der den står det gir en meger fin balanse i bidet. Der er ikke noen utbreger tyngdepunkt som skal tilser at sola må flyttes. Meg jeg villa ha skåret mer av himmelen slik at du hadde fått brytningen mot land mer fram og dermed også en mere rolig stemning i bildet. og blidet har blitt mye bedre
Det er nesten så jeg høre hvordan sjøen bryet mot land.
steinar k.

Takk for konstruktiv tilbakemelding . Ser i ettekant at bildet burde nok vært kuttet i overkant slik Knut Botnark antyder . Litt dramatikk ble det da like etter at dette bildet ble tatt hvor en brottsjø feide shceaferhunden min rett på sjøen . Hang kun i lina rundt livet mitt hvor jeg ikke hadde hatt strikk i koblingen hadde fulgt med med kamera å det heile :)
Trond T.

Et flott motlysbilde. Bildet står seg fint som det er, men kan også være enig med Knut. En beskjering av himmelen litt over sola, vil gi et nytt bilde, der du vil få fram bølge brytningen sterkere samt holmene i horisonten.
Mvh
Trond
steinar k.

Da har jeg lagt ut en versjon 2 , som er beskåret i overkant ..
Avsluttet .

Hei Steinar
Jeg synes at for mye av den vakre himmelen er tatt bort i versjon 2. Hva synes du om versjon 2?
Mvh Liv
steinar k.

Føler vel at jeg får en større distanse til det som skjer . I versjon 1 føler jeg meg mere inne i det som skjer ... ? blir mere dramatikk ?
Avsluttet .

Hei Steinar!
Takk for tilbakemelding der du forteller om din opplevelse av bildet. Det er din følelse og opplevelse av bildet og hvordan du synes at det skal være, som må bestemme hvordan bildet skal være.
Jeg er amatør innen foto, og jeg ønsker å lære mer om komposisjon. Det er mange regler som et bilde kan komponeres etter, og samtidig komponerer mange ved å nettopp bryte regler. Jeg har lest at mange komponerer svært fine bilder uten å tenke på reglene, fordi de har gode evner til komponere bilder.
Jeg liker originalen. Det er et vakkert bilde som formidler en flott opplevelse med mye stemning og dramatikk, og jeg er enig med deg i det du skriver.
Kanskje nettopp slik som du har valgt å komponere originalen, er den beste måten å formidle opplevelsen av dramatikk på.
Mvh Liv
Knut B.

Steinar, ja du får større destanse til blidet Det blir roliger du føler at du står utenfor å ser på et som hender. Hadde ønsket å fått den dramatisk måtte du lagt formaten stående. Da hadde fått nærhet til blidet og et mye er dramaitsk bilde. Men du kunne da flytte deg til et plass der du kunne fikk mest mulig daramatikk i bildet og sola samtideg. og La bølgene og brytningen bli mest mulig daramatisk. Det kan hende at du burde ha juket deg ned for å få det til. Og husk at jo smalere og høyer blidet blir jo nærere og mer dramatisk blir bildet. Men sli jeg ser det så ville dette bli vankslig å få til med dette blidet, da de dramatide tingen ikke er ligger i samme retning med hverandre eller sola.

Men Versjon 2 ble virkelig bra og ønsekr deg en lygge til med et nytt blide fra samme område med mye dramatikk i. Men ta ikke hunden med nestegang.
Avsluttet .

Jeg synes at bildet er fint komponert. Bildet har ca 3/5 himmel og ca 2/5 under horisontlinjen, og dette er noe som jeg har lest at er en heldig deling av et bilde horisontalt. (2/5 himmel, eller en tredeling av bildet horisontalt er det også mange som komponerer etter)
Jeg synes at det er flott at sola er ca midt i bildet, da det øker dramatikken.

Kanskje en tittel til bildet som er med på å formidle opplevelsen, hadde vært lurt, slik at betrakterne forstår hva du ønsker å formidle. Jeg vet ikke, men det kan hende at mange ofte tenker automatiskt at bilder fra havet/ sjøen er harmoni og idyll og at de derfor tenker seg andre utsnitt for å få bildet harmonisk som passer til deres tanke om ro og harmoni. Men en beskrivende tittel vil kanskje formidle riktig opplevelse, og få folk til å oppleve bildet slik som du opplever det.

Det er også et eksempel fra diskusjonen her, der midtstilling (her vertikal midtdeling) skaper drama og sterke følelser. Innlegget (med bilde) er ca midt i diskusjonen i et sitat i innlegg skrevet 1.12.2013 kl.22:53
http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=699413
Mvh Liv
Jostein S.

Hei
V2 ble faktisk mye bedre synes jeg
Elementene kommer veldig godt frem
Jostein
steinar k.

Takker for vedig gode konstruktive tilbakemeldinger . Turen går nok ut til samme sted igjen for å prøve videre med forskjellige vinklinger . Det å ta landskapsbilder på høykant er noe jeg ikke har hatt i tankene . Får teste litt på dette også :) Fått link og tilbakemeldinger på her som jeg vil studere nøyere og prøve ut forskjellig da jeg ser at bildet kan få en hel annen dimensjon .

steinar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu