Linjer i snø
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-03 18:08:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-01-07 20:52:23
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon Coolpix P5000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger267
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_442165} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Venche J.
Huff, f/64...

Nåvel, jeg prøver.
Jeg liker det sarte hvite i bildet.
Flott komposisjon der du har fått maksimalt av den hvite flaten. Dog, jeg skulle gjerne sett det med bittelitt mer kontrast i toneomfanget (tonal contrast). Det er kanskje bare meg?
FÅ DET PÅ VEGGEN!
Wenche.
Avsluttet .
Tror det er meg også. Enig med Wenche i kommentarene over her. Godt sett, god komposisjon.
grete l.
God komposisjon Med god fantasi finner jeg elementer av et aktbilde i det. Jeg synes kanskje at det godt kunne vært lysnet litt i kurves eller levels uten at linjene forsvinner
Ann F.
Litt kontrastfattig, kan være lekkert det, men her hadde nok en økning gjort seg slik at de myke buede linjene kom litt mer frem.
F.eks. levels - høylys til 226, midttoner til 0,51.

Mvh Ann
Knut Georg F.
Sensuell snøfonn. Et lite kutt nede (ca 1/5) vil styrke bildet som akt-foto. Meget pent
Mvh Knut
Erik K.
Takk for kommentarene.
Legger ut en lysere versjon med litt mer kontrast. Er nok enig med dere at økt kontrast og økning av de lyse partiene er riktig.
Odd Tore S.
Myke former med tendens til tekstur i snøen. Bildet kan fort lede tankene i andre retninger enn snø.
Etter min mening er det rikelig med mindre interessant snø i bunnen her. Et kutt slik at nedre kontur dannet en tilnærmet diagonal ville strammet det hele opp.
Som andre er inne på blir det hele noe grått og kontrastfattig. v2 er et skritt i riktig retning, uten at den treffer helt på denne skjermen. Men det er nok skjermavhengig.
I fortsettelsen av øvre kontur mot venstre er det noen uregelmessigheter som med fordel kan klones vekk.
Odd Tore
Edmund M.
Et minimalistisk fotografi der du som fotograf får mye ut av de få elementene som finnes. Et par forhøyninger i snøen skaper linjene, og det bløte, men retningsbestemte lyset gir god gjengivelse av formene. Det er mulig jeg er enig med Odd Tore om kutt, men ikke så mye som det antydes. Jeg liker godt at linjene og snøformasjonene har en liten "base" å stå på. I og med at lyset er så mykt, er det vanskeligere å få god "stofflighet" i snøen. Men som Odd Tore skriver, er det tendens til tekstur. Jeg lurer på om lyset er så nøytralt om det ser ut til, eller om det er konvertert til gråskala. Dersom det siste er tilfelle, tror jeg kanskje det hadde blitt litt bedre tekstur i snøen dersom fargene var beholdt. Fargene på lyset kan være litt forskjellig alt etter hvor på himmelen det kommer fra. Dermed kan man få forskjellige farger i skygge- og høylyspartier. Dette øker følelsen av kontrast, og dermed også følelsen av "stofflighet." Men dersom fotografiet virkelig er i farger, kan du se bort fra siste del av kritikken. :o)
Mvh. Edmund
Erik K.
Takk for kommentaren Odd Tore og Edmund.
Har lagt ut en versjon i farge og er nok selv best fornøyd med denne. Men beholder utsnittet slik det er, det fungerer best i mine øyner.
Så igjen takk for kritikk og med det et bedre resultat.
Odd Tore S.
Uregelmessighetene er vekk i v3, men jeg foretrekker nok s/h på denne skjermen, selv v2 heller ikke sitter helt. Men vi har nok forskjellige skjermer.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Lekkert og herlig minimalistisk. Delikate former.God komposisjon. Jeg savner litt kontrast, men det ble bedre i v3. Går for den jeg!

Inger-Lise
Edmund M.
Interessant at det er forsjellige meninger om farger og sort/hvit. Jeg foretrekker nok fargeversjonen her. Mest fordi jeg liker det kljølige preget og en tanke mer kontrast
Edmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu