Di3 på Alvdal
Tog til Rørosmart'n har stopp på Alvdal stasjon i Nord Østerdal. Hva syns dere?
Utstyr
  • Kompakt
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger348
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_44221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trygve S. A.

Gode gamle Di3 ja, et herlig lok. Man hører for seg lyden av dem bare man ser et slikt bilde. Nå er de historie i Norge.
Fin fotografisk dokumentasjon av noe som har vært hverdags-syn på mange stasjoner.
Michael C.

Jo da - som gammel jernbane entusiast synes jeg det er geldelig å se arbeidshesten! Jernbanen gir alltid takknemmelige motiver.
Jeg ville forsøke å få lok'en mer frem ved å beskjære bilde slik at den fyller motivet mer. Huset t v bort, ditto lyskasterne og en del av skuret - i hvertfall den blåe containern bort. Men det forandrer kanskje det du vil si om situasjonen... ? Og så er det dette problemet med snøfargen som tar farge av omgivelsene, det er vanskelig å gjøre noe med. Eksperimenter litt i fotoshoppen. Jeg har selv plundret med det nokså forgjeves....
Espen L.

Herlig lokk! Er det GM-gruppens veteran? Jeg var selv på tur med GM-gruppen og Chevrolet registeret til Bodø sist sommer bilde nr. 58610. Er ikke veldig tog interessert, men det var morsomt å få oppleve en slik flott togtur i norsk natur!
Jeg har også noen tog bilder fra turen som jeg snart skal legge ut.
Fin dybe i bildet, men kanskje litt mørkt og tamt i fargene? Enig med Michael om å kutte litt, men jeg ville behold ''jernbane effektene'' på høyre side og kun kuttet litt på venstere side. Lykke til videre!
Mvh Espen
Trond L.

Takk for tilbakemeldingene. Jeg skal se hva jeg får gjort i Photoshop, om det er mulig å få bildet noe lysere. Jeg er rimelig fersk så vi får se..

Og Espen, Ja det er Jernbanemuseets Di3 616 som er ute på tur for GM Gruppen. Flere bilder ligger på http://home.no.net/tlindahl/bilder/jernbane/rorosbanen/
Avsluttet .

Di3, ja! NOAB. Litt av et ''dyr'' med seks aksler og kompressor rett bak ryggen i det ene førerrommet (= hørselvern). Og typisk svensk, gasspådraget går feil vei. :-) Enig med Trygve Aasjord, nostalgi og fotografisk dokumentasjon.
Odd Tore S.

Artig med NOHAB Di3. Et av de som ble levert omkring 1960?
Michael har gitt gode tips for å få bildet mer korrekt i forhold til epoken, men den varte jo ganske lenge da.
Det var to stk svenskregistrert Di3 i aksjon da de skiftet masse på Bergensbanens høyfjellstrekning i 2003-03. Herlig å høre lyden igjen selv langt inne på vidda om vinden bar den veien. Trist med moderne krigsmaling.
Jeg holder på å restaurere et dias med Di3 og hurtigtogsdamplok i forspann på Haugastøl. Et ganske uvanlig syn, grønn Di3 med det store gamle merket i sølv. Regner med at det blir klart til påske.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu