Høsttåke
Litt over midnatt i høst på en av mine vandringer kom jeg over dette motivet, Meget vagt lys, og forsiktige farger. Var litt i tvil om jeg skulle ta med stolperekka oppe til høyre, men jeg fant ut at den gav bildet dybde.
Utstyr
  • D1x
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289450} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Reidar N.

Flott motiv som nok kunne vore bedre teknisk.

Reidar
Arne L.

Hei!
Jeg likte dette godt! (men det var vel ikke så overraskende.)

Forstår litt hva Reidar mener når jeg ser på hans måte å løse ting på.. men jeg har veldig sans for det som kan formidles ''til tross for'' de tekniske begrensningene som er tilstede. Med planlegging kan mye alltid bli bedre..men dette formidler noe som jeg vet jeg har sett ute på tur, men som ikke alltid er like lett å ''få med heim''.

Jeg likte at blåklokker og fioler fikk lov å dominere i flata mot høsttåke og fjerne fjell.

Arne :-)
Avsluttet .

Hei

Jeg synes bildet har en fin tåkestemning, nesten malerisk.

Smak og behag er jo som kjent som baken, så man kan sikkert diskutere i det vide og brede hva som er riktig og galt med den. Jeg kan således bare gi uttrykk for min subjektive mening, og den sier at det blir litt for ''slapt'' i fargene, særlig i forgrunnen. Selv ville jeg ha øket kontrasten eller fargemetning (gul) for å framheve forgrunnen. En måte å øke kontrasten på som jeg tror fungerer her, er å bruke USM med radius ~50, og mengde 15-30% (tallene gjelder for bildet i den oppløsningen det er presentert her). Ser du bruker PS CS2, og da gir shadow/highlights-verktøyet også en mulighet til å lette opp forgrunnen ved å dra litt i shadows-spakene (resten på 0).


Hjerteligst
Frode Langset
Tove H.

Synes du har fått så godt med stemningen med tåken som kommer sigende, vakkert dette,.... liker godt forgrunnen med markblomstene
Mvh Tove
Kjell F.

Takk til alle for tilbakemeldinger.
Til Frode: Dette ble tatt ca kl 0100 på natten så det var ikke mye farger der og da skal du tro. Fargene er bra presset allerede og kontrasten er også kjørt bra mye opp. Men jeg skal prøve de rådene du har gitt og se om resultatet blir bedre (men kanskej ikke rettere.)
Mvh Kjell
Avsluttet .

Hei igjen

Må bare få korrigere deg litt. Det er ikke ment som råd, bare tips til eksperimentering. Jeg har på ingen måte ervervet meg eneretten til å mene hva som er bra og hva som er dårlig ;-)

Skulle ønske jeg kunne se slik natur klokken ett om natten her nede.


Hjerteligst
Frode Langset
Avsluttet .

Hei nok en gang.

Jeg ser nå årsaken til at fargene blir slappe hos meg. Bildet er lagret på foto.no med Adobe RGB fargeprofil. Dette vil pr i dag bli vist med feil farger for samtlige på Internett med unntak av de som har kombinasjonen MAC + Safari. Dette er fordi ingen web-browsere (untatt Safari på MAC) har fargestyring.

Bilder som skal sees med (tilnærmet) riktige farger av alle (dvs. de samme fargene som du ser i PhotoShop event. Safari på MAC) _må_ derfor lagres med fargeprofilen sRGB før de sendes over til foto.no. Konvertering fra Adobe RGB til sRGB gjøres i PS med kommandoen Edit->Convert to profile (NB: _ikke_ Edit->Assign profile).

Jeg så dette nå når jeg lagret bildet her og tok det opp i PhotoShop. Fargene ble da _mye_ kraftigere enn når jeg ser på bildet i web-leseren.

Kommentaren min om slappe farger stemmer da naturligvis ikke lenger (men måten å heve kontrasten på med USM kan være like nyttig å vite om hvis du ikke visste om det fra før, men i dette tilfellet må det da bli som alternativ til den måten du har gjort det på, ellers blir det alt for mye ser jeg nå).

Samtlige web-lesere (med unntak av Safari på MAC) forutsetter at bildet er lagret med sRGB-fargeprofil. Et bilde som er lagret med Adobe-RGB vil bli tolket som sRGB siden web-lesere ikke vet noe om fargestyring, men altså bare viser dem fram som om de er sRGB. I praksis betyr dette at det store Adobe RGB-fargerommet komprimeres kraftig (kraftig rød blir mye svakere rød, osv.) med det resultat at fargene blir kraftig de-saturerte (=slappe).

Beklager alt ståket. Jeg burde ha skjønt dette med en gang. 8-)

Hjerteligst
Frode Langset
Avsluttet .

Ps. Jeg får bare enda mer lyst til å flytte fra Lillestrøm nå når jeg ser de riktige fargene! Hjelp...


Hjerteligst
Frode Langset
Kjell F.

Til Frode.
Takk for nyttig lesing. Dette hadde jeg ikke noe anelse om, og jeg bruker mac-en min til fotoarbeide. Man sier jo en lærer så lenge en lever.
Igjen takk, Og det er bare å flytte, her er masse av plass og masse av motiver. Er du på disse kanter så ta kontakt, jeg vet om mange fine steder, (bare sjekk de andre bildene mine)

Kjell
Avsluttet .

Kjempefint høstbilde...fornemmer en september midnatt..rått, kalt, og tåke..
men stille og litt mystisk..man stopper opp og kan ikke gå videre..trollbunden..vel..vel.....syns jeg ser en liten alv på vei inn i bilde fra venstre kant....
Nydelige naturblomster gjorde bilde.

Stolperekka skaper dybde, men den irriterer også øyet..tror jeg ville tatt den bort.
Er bilde litt grønt...sette til en liten dæsj magenta kanskje...smak og behag.
Lurer også på himmelen..om den skulle vært maskert bort..er liksom litt blikkfang pga lysheten, men da forsvinner de fine fjellene i bakgrunnen.


Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu