Fisker
Utstyr
  • Nikon F 90
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_44546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
ellen-k w.

Dette portrettet likte jeg! Han ser ut som en av etterkommerne etter fisker'n på Tiedemann Tobakk reklamen (....) Bruntonen i bildet forsterker det gammeldagse inntrykket - men de 2 hvite plastikkstolene og den moderne fiskeskøyta i bakgrunnen ødelegger litt. Hadde vært spennende å sett bildet med farger...
Ellen-K.
Avsluttet .

Fint portrett og fin mijøskildring. Skarpt, artig komposisjon med bevisst ''regelbrudd'' (fiskeren er høyrestilt og ser ut av bildet - normalen hadde vært det motsatte, men da hadde det blitt temmelig konvensjonelt). Gjør seg bra i S/H, savner ikke fargene. Dramatisk himmel, kunne kanskje vært enda mer dramatisk ved å undereksponere en tanke, samtidig med at ansiktet kunne vært litt mer eksponert. I mørkerommet hadde jeg gått for ''burning'' av bakgrunnen og ''dodging'' av ansiktet - og disse funksjonene finnes vel også i flere billededitorer. Om du samtidig hadde klart å klone vekk plaststolene samt riggen på båten bak fiskeren, så har du et utstillingsbilde.
Siv Helene K.

Nok et spennende bilde fra deg!!
Utsnittet er orginalt, og bildet forteller en historie.
Meget bra!!

mvh Siv
thomas b.

forteller en historie ja, men tror jeg ville hatt litt mere ræva vær.. og litt mer fiskebåter i bakgrunnen..
men det er meg... ;) men det er et tøft portrett..

-thomas-
JOHN S.

Takk for kommentar så langt.
Jeg ser Ellen K. og RM ville tatt bort plast stolene. Dette kan selvsagt diskuteres, plast stoler er idag helt vanlig. Er det da riktig og ta bort stolene selv om vi ikke liker denne plasten?
Avsluttet .

Det blir jo et spørsmål om hva man ønsker å uttrykke med bildet. Vil jeg så nær opptil en virkelighet som mulig - dvs. ren dokumentar - er det vel riktigst å beholde ting så uforandret som mulig. Om jeg ønsker å formidle et budskap, en stemning, en spissformulering eller hva det måtte være, prøver jeg gjerne å understreke det som forsterker budskapet, og/eller avdempe det som svekker det. For å gjøre det benytter jeg meg av mange forskjellige håndgrep, som for meg prinsipiellt er variasjoner over samme tema: skape en bestemt type illusjon - fotografiet er jo uansett en illusjon. Jeg velger filmtype, kamerastandpunkt, objektiv, dybdeskarphet, eksponering, utsnitt etc. etc etc., likeledes diverse mørkeromsteknikker - inklusive kloning eller retusjering i det digitale mørkerom - alt med samme hensikt.
Manipulasjon? Det blir for meg - som meget annet - en gradsforskjell. (Jeg vet at Jeanette Landfall har synspunkter på dette.) Å fjerne stolene og fiskebåtriggen er ikke manipulasjon for meg, mens å klone Prinsesse Dianas hode inn på en pornomodell er det.
Det vil vel også avhenge av hva bildet gir seg ut for. Pretenderer bildet å være hyperrealistisk reportasje er nok grensene for hva du kan gjøre med bildet i efterkant ganske snevre, men jeg oppfatter ditt dilde som et fint portrett og en stemningsskildring.
Artig diskusjon, som dypest sett handler om hva fotografiet egentlig er.
MVH
ellen-k w.

Tiltredes!!!

Ellen-K.
Elisabeth H. N.

Godt dokumentert. FInt utsnitt og god toner.
Elisabeth--
Torbjørn L.

Meget bra miljø-skildring!

utsnittet funker meget bra. tonevalg
forsterker bildet.

bra.

mvh

Torbjørn
JOHN S.

Takk for all interresant kritikk.
Til RM, jeg er enig i mye av det du skriver, men vil gjerne fortsette diskusjonen ang. plast stolene litt til.
Det er nærmest bestemt på forhånd at plaststoler, lyktestopler m.m. ikke skal være med i bilder, men er dette riktig? I dette bildet kan disse stygge stolene være med å fortelle litt om miljøet og menneskene på stedet.
For å utvikle oss må vi kanskje prøve å ta bildene litt annerledes, istedet for å fortsette med de samme gamle, trygge og vanlige solnedgangene m.m.
Bjørn H.

Veldig bra bilde, men riggen bak hodet hans leder blikket litt bort fra personen. Ellers flott
Stig S.

Første sydvesten jeg ser på flere år, og beste miljø-portrett jeg har sett på lenge! Ser ikke at det er nødvendig å endre noe; plaststolene har ikke noen fremtredende rolle uanset... Flott!

--stig--
Jarle W.

Jeg kunne ha ønsket meg en aning mer lys i ansiktet f.eks via en liten reflektor, ellers er dette bra! (Plaststoler eller ikke...)

mvh Jarle
Torbjørn V.

Visste ikke at du var her John...;-) Dette er et glimrende portrett! Rett mann i rett element!

Toby
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu