Pitteliten bekk!
Var en tur i skogen i går da jeg trødde over denne lille bekken. Ved nærmere øyesyn var mesteparten av greiner og gresstrå rundt den innpakket i is, og laget flott formasjoner. Tok en serie bilder med forskjellige utsnitt, og dette syntes jeg var best på grunn av at elvens rennende vann kom godt frem blandt de flotte naturfargene.
Utstyr
  • Canon EOS D-60
  • Tokina Tokina Atx-pro 28-80 / 2,8
  • Brennvidde42 (67)mm
  • Blenderf/22
  • Lukker3s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_44716} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Marianne R.

Har trødd over en del slike bekker selv og tatt en del bilder... Men ingen av dem er så bra som dette!
Bra med lang lukkertid, og stilig med greinene som er innepakket i is.
Mvh. Marianne
Liv Anette T.

Ja dette var en pitteliten bekk, men fin var den. En bekk av typen de fleste går forbi:-)
Likte godt fargene og isformasjonene på greinene kom godt til sin rett. Den rustrøde steinen ligger perfekt i bildet.
Det er spennende med lange lukketider synes jeg, men på det området er jeg ennå på utforskernivå......
Anette
monica p.

Åhhhh, har sikkert tatt en masse av disse selv, men ikke så bra som dette nei.
Flotte farver, og stilig formasjon på isen rundt greinene, isen gjør at bildet ikke ser rotete ut.
Flott
Mvh Monica:o)
Torgeir S.

Tusen takk for flotte kommentarer fra dere DAMER! Hmmm, var dette bildet for ''nusselig'' for dere herrer/gutter å kommentere? Håper på flere kommentarer / inspill på dette bildet som i alle fall jeg, og damene ovenfor likte!

Mvh. Torgeir
Reidun G.

Bra farger, men jeg synes det blir litt mye ''rot''
Reidun
Tom E. F.

Vinteren må slåss mer og mer for å holde stand, og det er ditt bilde et godt bevis på. Når dette er sagt, må jeg si meg enig med Reidun i at det kan bli vel mye av alt. Kan hende et mindre utsnitt (tettere på) villle blitt vel så bra.
mvh Tom
Øyvind A.

Fin is og ok farger. Men jeg ser først og fremst mange alternative bilder for den som går tettere på. Her blir det urolig pga for mange bildeelementer.
mvh Øyvind
Fred S.

Tja, kanskje for ''nusselig'', rett og slett fordi en yr vårbekk burde ha vært vist med full sprut istedet for lang lukkertid-slør. Ellers fin vårstemning; kanskje litt ''rotete'' ja, men en kan jo ikke begynne å rydde opp heller da.
vh freds
Avsluttet .

Synes dette var lekkert.
Carsten A.

OK - men jeg syns dette var presentert litt i mørkeste laget. Bildet mangler også litt brillians - en liten dose USM hjelper på dette. Les gjerne mer om oppskarping med USM på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.
MVH CA
Torgeir S.

Hei alle, og takk for kommentarer. Jeg er selvfølgelig enig med at her er mye ''rot'' i bildet, men nå var det nå en gang slik. Har flere bilder med tettere snitt og da kommer liksom ikke bekken og alle fine fargene med, så derfor synes jeg dette er det beste av disse bildene. Til Carsten så er jeg litt overrasket over at du sier det er i mørkeste laget?! Med å justere det lysere vil detaljene i isen forsvinne mer, på min skjerm fremstår det i alle fall veldig fint belyst. Når det gjelder USM så er bildet skarpet noe slik at små detaljer fremstår litt skarpere, men samtidig ikke så mye at det går ut over korntettheten. Takker for tilbakemelding på link om bruk av USM, skal sjekke ut denne!

Mvh. Torgeir
Torgeir S.

Til deg igjen Carsten! Jeg har vært inne på din hjemmeside og sett på mange av dine flotte bilder, har du forresten satt opp siden selv, den var i alle fall veldig fin og oversiktlig?! Jeg har selv brukt og satt meg inn i bruk av USM endel, men fant din forklaring om dette verktøyet veldig nyttig, og har følgelig skrevet det ut for arkivering. Jeg ønsker å benytte anledningen til å takke for en informativ presentasjon av USM, og anbefale andre som ser dette til å ta en titt innom Carstens side (http://home.online.no/~carnholm/txt/01usm.htm).

Mvh. Torgeir
Torgeir S.

PS! Carsten, jeg glemte forresten å spørre om du kunne hente ned bildet mitt og justere det slik du kunne tenkt deg. Eventuelt kan jeg sende det i bedre oppløsning hvis det vil være bedre!

Håper på tilbakemelding fra deg!

Mvh. Torgeir
Carsten A.

TS: Takk for mail!

Du skriver ''Med å justere det lysere vil detaljene i isen forsvinne mer,...''. Nei, det er fultt mulig å justere mellomtonene uten å ødelegge høylysene. Bruker du ''Brightness'' går det selvsagt galt, men ikke om du bruker levels eller best kurvektøyet.

Bildet her er noe i det mørkeste laget med nettleser, men ikke i PS. Les gjerne også min artikkel om visning av bilder på skjerm. Nettleser/PS blir ikke alltid det samme!

Om jeg har satt opp min hjemmeside selv? Ja, mye med Notepad (så unngår alL den tåpelige koden som lillebløt lager med sine programmer). Og Irfan View er fin til å lage oversiktsider i HTML med thumbnails.

Sender deg ellers en versjon korrigert etter min personlige oppfatning.
MVH CA
Carsten A.

Også skulle det vært ''kurveverktøyet'' ikke ''kurvektøyet'' - noen ganger går det for fort!
MVH CA
Jytte K.

Hej
Hvor er det et flot billede af den lille bæk, det virker lidt rodet, men der er system i rodet, og ikke en eneste ting der ikke skal være der, og flotte farver og vand. godt gået
mvh
Jytte
Torgeir S.

Tusen takk Jytte, det var artig å få en kommentar så lenge etter bildet ble lagt ut, og samtidig en kommentar fra en som så det samme systemet i rotet som jeg så.

Mvh. Torgeir
Torgeir S.

Hei Carsten, jeg er selvfølgelig helt enig med deg vedr. justering av lyset. Med å tilføre litt ekstra lys i mellomtonene ble bildet helt klart flere hakk bedre.

Mvh. Torgeir
Per R. G.

bærre lækkert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu