Frode i snøen
Et slikt svart/hvitt bilde i farger er vanskelig. Jeg har prøvd ut utallige varianter uten å bli helt fornøyd. Det er ikke lett å ta bilde av svarte dyr. Jeg vil gjerne ha konstruktiv kritikk her.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-27 18:16:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Sony alpha 300
  • Sony alpha 75-300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger97
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_447496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Takk for sist:)
Du kan være rimelig fornøyd med dette Solvår. Om jeg skal være helt ærlig, noe som jeg som oftest er, leverer objektivet bra med iso 400 her, og en brennvidde på 135mm med f/5.6.
Jeg ville nok hatt pelsen ørlite mørkere, for jeg finner de fleste av regnbuens farver i pelsen. Jeg antar at pusen er nokså kullsvart?

Mulig jeg overdrev noe med alle regnbuens farver, men det var for å understreke hvor lite som skal til fra mislykket til perfekt.
Dette ligger midt i mellom, et bra bilde. Hadde dette vært i RAW, ville du fått et helt annet utgangspunkt til å jobbe frem de lyse og mørke tonene.
Så, jeg synes at du leverer mange flotte bilder, og også her, hvor du også setter betrakter på prøve.
Men, nå er det PSE som gjelder, der ville du nok også klart å få frem et bedre bilde, selv om opptaket er i JPEG.
Trur eg:)

mvh arild
Svein Ove L.

Fint bilde av Frode...
Enig med Arild at det er en del å hente i det svarte og i det hvite. Du får konvertere det til sh..:)
Solvår B.

Takk for raske kommentarer, Arild og Svein Ove.

Frode er ganske svart, men når lyset treffer pelsen på en spesiell måre, er pelsen litt brunaktig. Han er en sær katt, vanskelig å ta bilder av.

Jeg skal jobbe videre med dette bildet i PSE, Arild. Spennende utfordring. Kanskje også prøve ut sv/hv, slik du foreslår, S.O. Flere muligheter, altså.
: ) Solvår
Avsluttet .

Etter å ha sett enda mer på bildet, er det nok iso'en som gir oss et inntrykk av farver i pelsen. Mao får man farvestøy især på en mørk pels. Og det er iso'ens skyld, ene og alene, som farver de forskjellige pixlene bildet er bygget opp av.
Nei det er ikke mye forskjell på de to bildene, enig i det, men nå brukte jeg nå lupe første gangen, siden du ville ha tilbakemeldinger.

mvh arild
Svein Ove L.

Det ble da en del forandring i sh... alt det røde i katten og i snøen forsvant..:) er en del støy i det sorte.
Ann Kristin S.

Kara foran her har dosert om ISO og fargestøy så skal ikke gjenta det.
Jeg er kjempeglad for at Gulliver er gul - en mye enklere farge å få til på foto. Her er du prisgitt maximal teknisk innstilling og heldig med lyset.
Frode var en fin pus da - langhåret og stolt der han kikker utover. Kom med et portrett også da så vi blir litt bedre kjent med karen.
Mvh Ann Kristin
Solvår B.

Takk for tilbakemeldinger alle tre!

Ann Kristin - jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å klare å ta et portrett av Frode, "barnebarnet" mitt. Det er ikke så ofte vi treffes.
Han bor på landet, lever et herlig fritt katteliv. Er skikkelig konge når han er ute. Når jeg er på besøk, er det skummelt. Hvis jeg sitter stille, tåler han meg etterhvert. Men når jeg tar fram kameraet, fyker han avgårde. Ikke mye tøffing ,da.
: ) Solvår
Jørn K.

Hei Sovår, jeg synes nå ikke dette var så hakkende gale? Fint bilde av katten, var det.
Svart katt på hvit snø = voldsom utfordring. Her trenger du hjelp av perfekt lyssetting og da må du prøve morgenlyset (eller kveld da). Har selv en hund som er svart/hvit og en som er brun. Den brune blir fin på 90% av bildene den andre på 5% av bildene. Det er med andre ord en stor utfordring å eksponere riktig slik at både det hvite og det svarte kommer fint frem. Her kan man jo bruke HDR....;-) eller ta MYE bilder og still på kameraets AV+/- knapp (gå ned et halvt eksponeringstrinn) underveis, så blir ofte ett av bildene bra. Lykke til. (prøv en annen bakgrunn?)

Huff, det ble en lang melding, men kanskje den var noe til hjelp.

Fotohilsen
Jørn.
Solvår B.

Takk for rådene, Jørn! Det er alltid godt å få råd.
Problemet er at Frode ikke er stille mange sekunder av gangen, hvertfall ikke når han ser kameraet mitt, så det er ikke lett å få tatt mange bilder av ham. Men det er jo morsomt med utfordringer, så jeg gir ikke opp.
: ) Solvår
Ann Kristin S.

Det er best å fotografere katter med telelinse. DA blir de ikke obs på fotografen og driver med sitt. Masse morsomme situasjoner kan fanges opp når katta ikke vet at den er sikta på, men det avhenger selvfølgelig av at en har en livat fotomodell...som jeg har!
Mvh Ann Kristin
Solvår B.

Takk skal du ha, Ann Kristin! Jeg er takknemmelig for alle råd fra deg, katte-eksperten.
Min sønn og svigerdatter har 3 katter, hund og gullfisk. Selvfølgelig svart hund. Sukk fra fotografen. Jeg ser stor forskjell på personligheten til de 3 kattene. Frode er absolutt mest sær. Så utfordringene er der for fotograf-"bestemor".
: ) Solvår
Isidoros P.

Jeg synes dette ble stillig Solvår...
Jeg liker vist svarte katter i snøen..
isidoros
Tove H.

Godt det var Frode og ikke Flode:-) Ikke lett med svart katt i snø, men liker Frode med snøfnugg i pelsen..på vei mot ukjent mål...
Sjarmerende!
Hilsen Tove
Duy P.

Hei Solvår!
Mye av konstruktive har du fått av de andre.
Personlig synes jeg du har klart det meget bra.
Sant nok, meget vanskelig å eksponere svart og hvit.
Som oftest sollyset gir den sorte fargen litt annerledes, selv om i prinsipp svart skal ikke reflektere.

Ann-Kristin er nok ekspert på katte fotografering som du har fått råd av. Det er bare prøve og prøve. Lykke til

mvh duy
Solvår B.

Tusen takk for positive tilbakemeldinger, Isidoros, Tove og Duy!
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu