Flodhestgalle
Du store Hippokrates!
Makan til syn har Tyriglasa aldri sett....
Oppi tørrfurugadden står ei tønne, og ut over greina åler Drivdalsgubben seg med flodhestmor i ræva. Gubben skjelver slik at gebisset slår an takten i både d-dur og g-moll,svetten siler og det smeller bakut.

Som vi husker hadde gubben slengt seg på tråsykkeln og henta mer mandelpottitt til den umettelige flodhesten Villfred, som var i ferd med å raserere Drivdalskåken.
I sentrum av Alvdal hadde Sirkus Kaos forestilling med flodhestmor i manesjen. Men da hu fikk teften av frakken til gubben, som stinka flodhesthormoner, gikk hun berserk og tok opp forfølgelsen. Gubben blei deperat og tråkka til så girsystemet jamra seg vederstyggelig.

Oppi rundkjøringa i Folldal sentrum la gubben inn 10 runder i håp om at flodhestmor skulle bli svimmel og satt ut av spill...folk gikk mann av huse for å overvære det sjeldne forfølgelsesrittet på den lokale velodromen...
Men den som det svimla for var gubben som tok sørgående kurs og snart nærma seg Eventyrskogen. Nedi Elverummen fikk flodhestmor teften av mandelpottitt og gomla i seg heile vinterlageret av mandel borti Bureiserveien i en slik fart at han Kjell kun fikk inn et hagleskudd i flodhestmagan.....noe som førte til at galleblæra sprakk og det rasende dyret fikk diagnosen gulsott.

Gul som en hestehov fortsatte flodhestmor jakta på den arme gubben og innhenta han i den berykta rundkjøringa uti Hvittingfoss, rett før Eventyrskogen...

Gubben har fått øye på tønna, og et medfødt instinkt tennes i hans skakkjørte hypofysestilk ...kunne han bare få i seg noen styrkedråper så skulle han i heiteste...
Men rakkern au,han glømte heverten, og sugerør vokser vel heller ikke på trær. Nå er gode råd dyre...
Heldigvis blir flodhestmor forsinka av en smultering, og mister et øyeblikk morderinstinktet. Kjøttmeisa Knut er opphissa tilskuer til dramaet.

Men hvor i huleste kommer denne edle tønna fra? At det ikke dreier seg om tønna som blei røva fra Eventyrskogen sist vinter er sant og visst...
Hmmm...det skulle vel ikke være hu Solvår som har fått så dårlig samvittighet at hu i skjul av mørket har ankommet Eventyrskogen med tønna på sin rygg...Kanskje ligger hu i kamuflasje for å forske på gulsottdiagnostisete fladhester hypofysestilker og cookiesruker..Hvem vet?
Eller er det han Gunnarsenguten eller hu Tovemor og han Kaare som er ute å fær....
Jeg bare spør.
Meget sjelden dokumentasjon.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-27 20:29:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-01-27 20:30:30
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 40-d
  • canon 120-300 mm - 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger247
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_447542} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Solvår B.

Her om dagen ba jeg visst om en assistent og en oppsummering av disse viderverdighetene. Takk, nå har jeg fått det, hvertfall oppsummeringen. Det er sjelden jeg sitter foran skjermen og ler høyt. Det er herlig beriende å le slik som jeg gjør nå.
MEN en seriøs forsker kan ikke sitte og forlenge livet med et stort glis i all evighet. Her må fakta på bordet.
1. Din havørn hentet mine 3 tønner med rom fra restavfallet!!! Dette er faktum, helt avklart en gang for alle. Jeg skal ALDRI rote meg borti tønner med rom mer.
2. Kjells hagleskudd som påførte flodhestmor gulsott, må vel sies å være meget spesielt. Dette bør det forskes videre på. Temaet er imidlertid såpass på siden av mitt forskningsprosjekt at jeg ikke kan ta ansvar her. I Dottens verden må det da finnes en forsker som tar ansvar for dette spesielle fenomenet.
3. Flodhest med gulsott i et tre. Jeg må vurdere om denne treklatringen ligger innenfor grensene av mitt flodhestprosjekt.

Det er godt at fuglene engasjerer seg i viderverdightene. Bildene er herlige, men fortellingen og din fantasi slår alle rekorder. Tusen takk for en herlig befriende lattermild stund, Tyrin!
: ) Solvår
Anne-Lise S.

Detta går over alle støvleskaft! Makan til fantastiske krumspring har vel aldri kømmi fra an Tyrin før? Her tar det helt av, og du tar an helt ut... Utrolig underholdende, og billedlig fortalt - fulgt av ekte billedlige saker! Takker igjen for dagens latterbombe!

Anne-Lise
Christine K.

Nå er jeg glad at jeg er alene hjemme, ellers hadde gubben trodd
det hadde tørnet helt og holdent for meg :)
Som jeg måtte le da jeg leste ditt nyeste eventyr fra skogen.
Nei og nei for noen skrekkelige ting som skjer. Og jeg sitter her helt uvitendene før jeg går inn på dotten :)
Fantasien er da ingenting i veien med! Flotte blider avrunder det hele.
Hvordan skal det ende? (men det skal vel ikke ende!!)
Hilsen Christine
Svein Ove L.

He he... dette blir bare bedre å bedre..
Ann Kristin S.

Nå må jeg på min manns vegne dementere noe av denne historien. Da Villfred ankom Bureiserveien ble han tatt imot av katta, bikkja, tamelgene Bendik,Frida og Klara og Kjell.Hvem som har kommet med den løgnaktige historien om skyting og gulsott vet ikke jeg. En skal lete lenge etter mer dyrevennlig mann enn Kjell som slett ikke skyter flodhester. Den eneste med manglende galleblære og sneven av gulsott her er undertegnede.
Neida, Villfred fikk siste sekken med mandel vi hadde på lager og Kjell fortalte han veien til Solør - potetriket i Hedmark. Vi så han loffe nedover riksvei 3 mot Kongsvinger med elgene på slep.Og siden har ikke vi sett han. Hvordan han har pådratt seg gulsott på veien, vet fåglarna, men kanskje levra hans begynner å reagere på for mye potatis?? Ser at han gafler i seg smultringer noe som slett ikke er bra for blæra hans - - bare fett jo.Men han måtte vel styrke seg på noe etter den lange turen til Eventyrskogen.

Lykke til med den gule saken og tønna vet jeg ikke noen ting om. Ser ut som det er et hull i den....kanskje den har leieboere.

Her var det mye kreativt i bilder og tekst.
Jeg blir mer eller mindre stum.....og gubben ler i sofaen.

Mvh Ann Kristin
Per Einar G.

He, he, he for et drama og dette må da være århundrets beste dokumentasjon fra dramaet i eventyrskogen Tyrin.
Jeg er imponert over gubbens strabasiøse ferd mot tønna, gi gubben en hevert før hypofysestilkens hemmeligheter avsløres av toppmeisa og gubben må i Rehab.

Mvh
Per E.
Håvard F.

V3 er jo kanon ;) Stakkars gubben får hakking i nøtta si. Kreativt så det holder. Herlig Hans-Jørgen.
Ha en fin dag :)
mvh
Håvard
Ole Arne S.

Hahaha...ler så jeg rister, du er ikke sann Tyrin..
Fabelaktig fantasi og historie eventyr...
Flotte bilder som støtter opp om eventyret..
Flott..
Ha en fortsatt fantasifull uke med masser av sprell oppi eventyrskogen Hans-Jørgen..

mvh Ole Arne
Jørn K.

For et DRAMA! Herlige bilder til fortellingen din, vurder å gi ut billedbok, "med skrøner fra Drivdalen".

Fotohilsen
Jørn
Frode L.

Utrolig flott historie igjen med flotte bilder til,
skjønner ikke at du får det til.
Veldig bra jobba.

Frode.
Solvår B.

Nå har vi krise ved Asker og Bærum sykehus, eller hva det nå heter. Alle de riktige instansene er bestyrtet og sjokkert over denne svikten i systemet. Men her på Dotten er det INGEN som er sjokkert, INGEN som føler ansvar for at flodhestmor har pådratt seg skikkelig mye sterk gulsott. (Selv om Ann Kristins Kjell er helt uskyldig). Gulsotten er voldsomt sterk dokumentert av Tyrin.
Finnes det ingen dyrlege der ute? Skal vi la flodhestmor gå til grunne? Jeg mener, forsker eller ikke forsker - omsorg må vi jo ha for folk og fe og dyr og denslags..!! Hvem tar ansvar??
: ) Solvår
Tove H.

Kan det være Per Einars gule fluer som har forårsaket gulsotten? De vi har stiftet bekjentskap med tidligere i eventyret... hadde en mistanke om at de ikke bare var eksplosive, men også smittebærere av fargeglade sykdommer. Flodhester skal ikke være gule, stakkars, hun må være alvolig syk...men smiler tappert, ser jeg!
Utrolig dokumentert at du har fått både flodhestmor og drivdaldgubben til eventyrskogen..... så godt at du var der og fikk foreviget sensasjonen! Men hva skjer videre, det er jo nå dramaet tilspisser seg.. kan dette gå bra da?
Flotte vinterbilder med gode positurer på aktørene!
Splitte mine bramseil, hva skuer mine blå øyne...romtønna....
Du, Tyriiiin, du har ikke tilfeldigvis en romtønne i eventyrskogen som ikke er din? Jeg bare lurer...:-))
Veldig bra jobba...imponert!
Hilsen Tove



Odd E. k.

Du store alpakka Tyri, beskylde den børseløse Kjell for å ha skutt floddhesten i buken. Nei, å ne, ikke rart at Ann Kristin tar til motmæle for denslags. Husk at drivdalsgubben har hatt gulsot i mange år etter å ha tatt operasjon på seg selv inne på stuegulvet. Den rustne kjøkkenkniven som det har blitt skjært gammel pultost med ble flittig brukt under operasjonen. Mulig at mor flodhest har bitt drivdalsgubben i leggen i den bratteste bakken opp mot Folldal og blitt smittet. Eller at gullfluene til Per Einar har blitt innåndet i stort monn. Drivdalsgubben er her vettaskremt etter synet av å se at flodhesten har skiftet farge. Vil den eksplodere snart eller vil jeg være med i dragsuget når hele treet farer i bakken tenker gubben . Kjøttmeisknut og toppmeisa Trude kjefter på flodhesten og ber han holde seg rolig mens gubben prøver seg på romtønna, dette for å resudere blodtrykket etter den skrekkelige opplevelsen..Uffame, hvordan skal dette ende Tyri????

Mvh

Odd E.
Odd E. k.

Har gubben fått supen, står treet enda eller har hele stasen ramlet ned i skogen. Har du hørt et stort smell Tyri, mulig en ekspolosjon der oppe...

Mvh

Odd E.
Hans-Jørgen H.

Takkkkkkkkkk til alle sammen!
Morosamt og spennende dette.
Jeg gir meg Solvår..min hypofysestik er nok påvirka av fullmåneenergeien.....Hold deg langt unna sterktluktende tønner heretter.
Fy skam Tove...har da ikke ringeste anelse om hvem som har ankommet Eventyrskogen med tønna og plassert den oppi tørrgadden.....Tønna er i alle fall ikke min (trur jeg da..)
Hva slags "Sup" er det du snakker om Odd....Skjønner ikke bæret...Smell og explotion..????
Odd E. k.

Har gubben drukket (supen) av romtønna, og er flodhesten i ferd med å eksplodere pga. det store ansamlingene av gass som gulsoten angir. uffa me Tyri...Ikke gå opp i lia i dag kveld da...

Mvh

Odd E.
Turid L.

Hei Hans-Jørgen

Det er med stor glede jeg ser du ikke har gitt
deg med disse artige historiene og bildene som
jeg hadde mye glede av da jeg var her på foto,no
for 1 1/2 år siden.Operasjoner har hindret meg fra det.
Så her får du igjen en beundrer som venter spent
på videre fortsettelse.
Ha en fortsatt fin søndag.

mvh Turid
Marit O.

Versjon 3,tar helt av! :) utrolig morsom og underholdene,herlig fortelling!
Din fantasi elsker jeg Hans-Jørgen :)

Mvh Marit
Vegard L.

Humoristisk og artig! Stå på videre :-)
Vegard
Venche J.

Huff og huff, jeg har ikke godt av så mye latter for tiden. :)
Herlige historier fra topp til bunn og flotte bilder fra deg.
Wenche.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Hans Jørgen!

Utrolig kreativ og vakker bildeserie du leverer her!
Flotte komposisjoner og skarpt og detaljrikt.
Likte spesielt godt den vakre og vinterlige bakgrunnen.

Går for v1 her!

mvh Adrian Grande
elin a.

Aldeles herlig igjen fra deg Tyrin.
Gir meg ende over. Har ikke mer luft igjen.
elin
Ottar P.

En fornøyelig historie og et
flott bilde.
Stå på!
Inger-Lise S.

Hei Tyrin!
Hva du ser med Tyringlasene! Bare din undertekst er det jo lite lurt å lese så sent på kvelden, og så kommer kommentarene og gjør det enda værre! Jeg ler meg skakk her :-)
Skulle vært i Folldal (som så ofte før) og sett krapylene 10 runder i rundkjøringen! Men her nevnes verken lege eller veterinær,- mens det tydeligen er bruk for begge! Og gulsott som bare er et symptom! Men her er jo værre saker!Symptomer på litt av hvert! Man skulle ikke flire, men det er ikke til å unngå :-)
Herlig historie! Stå på!

Inger-Lise
Inger-Lise S.

Tillegg:
Vedr. rundkjøringen i Folldal sentrum: Er det den usynlige du mener? Eller har de bygget ny på den vesle plassen? Hmmm..
Venke K.

En herlig historie igjen fra deg Tyrin.Og en flott bildeserie fra eventyrskogen.

:-) Venke
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu