Kyst
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annetiso 500
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger151
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_447552} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Lars Ivarson F.

på dette dramatiske biletet kunne eg godt ha tenkt meg eit anna utsnitt..trur kanskje at biletet hadde komunisert sterkare og betre om øvre kant vart senka nesten ned i båra slik at dei utvaska fjella og himmelen kom bort, og det fine lyset i båra fram..
Monika Frisvold V.

Fin stemning du formidler fra kysten.
Hadde du kjørt opp lukketiden så hadde du frosset bølgen bedre og dertil skarphet. Hadde også kuttet ca 2,5 cm nede...da hadde lyset kommet til sin rett!

monika
John H.

Hei
Takk for konstruktive tilbakemeldinger.
Brukte lukker 1/500, Monika. Dårlig lys, tele gjorde at jeg måtte bruke f13, iso 500, altså kompromisse. Ser poenget med kutt over Lars. Har prøvd men det vart ikke noe dreis på det. Bonusen for meg i dette motivet er fargespillet i mot/ sidelyset. Mulig jeg legger ut flere motiv fra denne turen senere. Men det får vente litt for å modnes. Har dårlige erfaringer med å legge ut bilder for kjapt, som her?
Inger-Lise S.

Hei John!
Et friskt motiv med lekkert lys,dramatiske bølger og fin vannsprut. Jeg liker at du har valgt stor forgrunn, siden steinene har god struktur, fine fargetoner. Tror dette ville gjort seg med litt lenger lukkertid, men leser jo om årsaken her.

Du spør om erfaringer...Jeg legger ikke ut bilder tett, men har sett at om noen legger ut bilder tett, blir det færre kommentarer pr. bilde.Som regel, ikke alltid.
Men det er jo ikke kvantiteten som teller, da.
Om du føler du har fått nok respons på bildet, syns jeg du kan legge ut nytt, ikke ellers. (Nå er det helt andre grunner til at jeg legger ut sjeldent eller ofte, alt etter som..)

Ha en fin kveld!

Inger-Lise
John H.

Hei Inger- Lise
Dette bildet er fra en tur til Alnes på Godøya. Et yndet sted for både amatører og proffe fotografer. Det går ikke mange dagene mellom hver gang det dukker opp bilder fra det karakteristiske fyret ( som står langt inne på land), miljøet og naturen i dette "mikrosamfunnet". Om sommeren auler det av turister, men om vinteren er det stillere. Jeg ruslet flere timer i strandsonen og tok masse bilder. Det jeg mente, men som ikke kom klart frem var at min erfaring er at bilder må modnes før jeg legger de ut. Rett etter en slik tur er jeg litt oppildnet og mindre kritisk til hva jeg legger ut på foto.no.
John
Tove H.

Støtter forslaget om kutt på 2,5 cm nede. Ellers et herlig forfriskende havbilde..hører nesten drønnet fra havet. Joda. du kunne frosset bølgen mer... men absolutt severdig dette!
Hilsen Tove
anders s.

liker godt den spesielle stemninga i dette bildet
mvh anders
Tone A.

Hei
Dette vakre kystbildet har eg sett på fleire gonger.For ein jærbu er det gildt å sjå eit naturbilde kor det er fjell bak bølgene.
Desse snødekka fjella forsterkar kulda med den grøntona bølga som bryt med sine skummande toppar kor lyset gløder med småe flammar.
Bølgespruten med alt skummet har gyllent lys i venstrekanten mot det blåtona skummet fresande mot steinane i midten.Også her er det litt kveldstona glød heilt øverst.
Forgrunnen med dei skarpe steinane har gode kontrastar mellom lys og skugge.
Det optimale var at alle steinane var heilt skarpe i kontrast til den meir duse og frådande sjøen med sitt lysspel. Mest som det er frålandsvind her slik som sjøsprøyten går bakover på bølga som bryt.
Her er eg samd med Anders om den spesielle stemninga som du får godt fram her.
Pluss for det låge fotostandpunktet som får fram steinane og det dramatiske med den store bølga som bryt.Skummet og lysspelet gjer mykje for bildet og kjensla av ein kjøleg vinterdag ved sjøen kjem godt fram.
:) Tone
John H.

Hei
Takk til dere tre siste. Tone, du er så grundig i alle dine kommentarer. Jeg og mange med meg har mye å lære av deg.
John
Stein-Evert P.

Et godt bilde som faller i smak. Et lavt perspektiv understreker kreftene i havet og får det nesten til å fremstå som truende her.
Har sett raskt igjennom bildesamlingen din, og der er det mye bra som faller i smak hos meg.
John H.

Takk til deg Stein-Evert. Hyggelig
tove j.

Dramatisk og flott. Veldig enig i det Tone sier. Mvh tove
John H.

Takk til deg også Tove. Lytter til alle Tover og ser poenget
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu