Ble dette bare tull eller???
Prøver og prøver på det der makro greia, men får det ikke til.
Blir veldig glad om noen kan gi meg tips om hva som skal til for å få til et godt bilde av denne typen.
Jeg gir snart opp.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-03-08 18:38:32
    Versjon #2
Utstyr
  • olympus camedia c-50 zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_45045} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Christoffer A.

Vet ikke om du får kjøpt en adapter til kameraet ditt, slik at du kan få macro på den. Har desverre ikke så god kjennskap til kompakte digi. kameraer. Men å kjøpe en Canon D30/D60, Nikon D1 og så en Sigma 105 2.8 EX Macro er perfekt (Gjerne med mellomringer). Det er en god macro løsning. Ikke så veldig dyrt heller ;)

Bildet er fint, men bakgrunnen stjeler veldig mye av oppmerksomhetene, hva synes du? Jeg synes den skulle vært litt mer blurrete, for jeg mister fokus av det du prøver å fokusere på.
Lykke til med macro bildene dine, jeg synes det er kjempe arti.

Chris
Arne A.

Her lukter det vår. Synes bildet ble ganske bra, men belysningen virker litt flat. Greit utsnitt, ville muligens kuttet litt i toppen.

Arne A.
Steinulf L.

Får vårfornemmelser av bildet ditt. Fin utnyttelse av diagonalen. Bildet er stort sett skarpt over det hele, samtiding som bakgrunnen er behagelig dempet. Synes dette er bra, men enig med Arne A om kutting i toppen.
Elisabeth H. N.

Fin plassering, best i versj 2 selv om jeg synes det gjør seg med noe luft over motivet. Den uskarpe bakgrunn fremhever motivet på en fin måte. Fint bilde.
Elisabeth
Reidun G.

Neida dette ble ikke tull Monica. Kjenner ikke ditt kamera, men jeg vil tro at du har utnyttet mulighetene masksimalt.
Det er lettere om en har speilrefleks og spesiallinser selvfølgelig - et spørsmål om penger bare :-)
Liker versjon 2 best, stå på og fortsett og blur ut, her trenger jeg ikke en gang drømme om å ta slike bilder enda, det ser ikke ut som om vinteren vil slippe takket og gir oss fortsatt en masse snø.
Reidun
Nils B.

Helt ening med Reidun. Bare fortsett og ta mange opptak av samme ebjekt. En utrolig viktig detalj for nærfotografering er at du benytter stativ og at lyset er brukbart. Synes du er på god vei.
mvh Nils
Øyvind A.

Ble vel slett ikke så verst, dette. Skarpt og fint, med en behagelig bakgrunn (som kanskje kunne vært litt mer diffus, men det gjør ikke noe særlig). Kutting i toppen? Ja, men ikke fullt så mye som i v#2.
mvh Øyvind
Lars-Anders M.

Bra. Fine farver mot passe neutral bakgrunn. Stå på.
Fred S.

Du har samme forhold til macro som meg; innbiller deg at dette er noe du aldri vil beherske. Jeg lider av det samme, men egentlig tror jeg nok, som det antydes her, at dette er et område der utstyret virekelig teller. Vi får begynne å spare begge to... (Bildet er jo helt OH det !)
vh freds
monica p.

Ja vi får vel gjøre det Fred, men da blir vel neste spørsmål hvilket kamera anbefaler dere som virkelig har dreisen på disse makro greiene??
Tusen takk for alle komentarer folkens, føler at det er litt håp etter uttalelsene deres i alle fall, og ja jeg skal øve og øve og øve.
Mvh Monica:o)
Tony T.

bilde nr. 61383
Veldig bra Monica. Likte det at du valgte motiv etter årstiden. Det at bakgrunnen er u-skarp frammhever strukturene i grenen og lager sitt eget fokuspunkt.
Veldig bra. Lykke til videre
Mvh Tony --<-`-,-<@
Torgeir S.

Syntes også dette bildet var bra, ble ikke forstyrret av bakgrunnen og jeg likte at det var noe luft over hovedmotivet, bra!

Mvh. Torgeir
Jan B.

Slettes ikke værst. Syns bildet er pent men ville kanskje heva kontrasten litt.
Jan B
Elisabeth W.

Bakgrunnen er passe uskarp, med det at den har såpass store fargeforskjeller i såpass avgrensede felt gjør at den tiltrekker seg endel oppmerksomhet allikevel. Gleder meg til å følge med utover våren, du ender vel som jeg antakelig, med kondisjonen fullstendig spolert av alle de små artige tingene man ser når man ligger på magen i lyngen. Et av årets nyttårsforsetter er å ta bilder OG løpe. Tips om hvordan man får tid til alt, mottas med takk.

-- Elisabeth
Hans-Einar O.

Likte egentlig bildet ditt ganske bra, Monica;-) Fin diagonal og passe uskarp bakgrunn. Enig med EW om fargeforskjellene og AA at lyset er litt flatt. Syntes du kuttet litt for mye i v#2. Er også en av de som drømmer om en D60 e.l., så jeg er enig om sparing....
mvh Hans
Jytte K.

hej Monica
Ja, det duer, tillykkke med det, du skal da ikke opgive, makro kan da lærer med mere eller mindre besvær, men man skal virkelig brænde for det, for det er bestemt ikke nogen nem diciplin. Det helt store udstyr er ikke nødvendig, det har jeg vel bevist med mine billeder, men hvorvidt dit kamera er egnet ved jeg ikke, jeg tror jeg kender en som har magen til og som gør meget i makro, det vil jeg lige undersøge. flot billede, keep shooting
mvh
Jytte
Tom E. F.

Det blir ikke tull, Monica!
Ang. utstyr, så gjelder det først og fremst å utnytte de mulighetene en har. (Kan alltids ønske seg bedre ''greier.'')
Hva er nærpunktet på ditt kamera? Bruker du stativ og selvutløser? Hvilken lysmålings- og fokuseringsmetode stiller du inn? Siden du sier du ''ikke får det til'' må jeg bare spørre...
Komposisjonsmessig har i alle fall ikke jeg noe å lære deg, men om vi møttes på en fototur, kunne vi jo snakkes om makro, hvis du ønsker. (Ikke at jeg på langt nær er noen ekspert, men noen tips kan jeg jo ha snappet opp).
mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu