Hellestø 11.02.10
Utfordringene er store med PSE-behandlingen av bilder. Små justeringer er SÅ vanskelige. Jeg veksler mellom å være fornøyd/misfornøyd hele tiden. Dette kalles vel prøving og feiling. : )
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-16 12:09:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-02-16 12:27:40
    Versjon #3
Utstyr
  • Sony alpha 300
  • Sony alpha 18-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger125
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_451452} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Svein Ove L.

Flott strand du har fanget her, men som vanlig er det mye vind..:)
Fine fargenyanser.
Avsluttet .

Hei Solvår!
Fin flateinndeling og godt valg av utsnitt og format.
Menneskene er godt plassert i bildeflaten.
Snøen er hvit og fin.

Mvh Jan Roar
Håvard F.

Enkelt og pent. Stilig med de 3 minimalistiske personene i bildet :)
mvh
Håvard
Solvår B.

Tusen takk, gutta boys! Så usikker som jeg er på PSE-behandlingen, er det godt å få positive tilbakemeldinger. Det gir meg guts til å stå på videre. En vakker dag, eller en regnfull dag, føler jeg kanskje at jeg har lært!! Og kan!!
: ) Solvår
Hans-Jørgen H.

Helt greie farvetoner Solvår, men ville ha beskåret så mye nede at ikke de stråene synes. Da synes jeg menneskene ville vært bedre plassert.-altså et renere bilde om du forstår.
Flott og øppent landskap.
Gute kvellen fra Tyrin.
Solvår B.

Det er mulig du har rett,Tyrin! Når det gjelder kompen. Det blir et ganske annet bilde. Jeg er ikke sikker på hva jeg foretrekker, men er veldig glad for positiv respons på bildebehandlingen. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg strever slik med denne PSE-en, men der er jeg nå.
: ) Solvår
Duy P.

Synes du har klart det bra her Solvår.
Flott at du fikk 3 mini modeller på bildet. Beskråringen til Tyrin vil gi en annen synesvinkel på bilde. Ikke lett synes jeg :) Men du har formidlet kula er fortsatt hos deg også.

mvh duy

Odd A.

Flott snødekket strand du viser oss her. Flotte farger og fin dybde.
Som du sier blir det et ganske annet bilde å beskjære slik Tyrin foreslår. Syntes begge utgavene blir flotte.
Mvh
Odd
Venke K.

Henger meg på kommentaren til Odd. Nydelig bilde.

:-) Venke
Solvår B.

Tusen takk, Duy, Odd og Venke! Pågangsmotet stiger i takt med de positive kommentarene.
: ) Solvår
Cathrine L.

Hei Solvår
Så kom bilde fra Hellestø:-) Søster mi er forresten forlovet med en fra Hellestø:-)
Flott bilde, flott lys noe som gjør at du slipper den store utfordringa sterkt motlys her på jæren gir.
Kompen er bra men ville nok ha kuttet litt i nedre del av bilde, ikkje meir en at du faktiskt måtte ha klonet bort litt av strå. Grunnen til det er at jeg vil ha med så mye som muligt av buen på stranda, da får du frem hvor lndstakt og flott Jærstranda er:-)
Sjøen har den flotte grønn, blå fargen.
Personer i bilde er flott det gir kontrast.
Når du får litt meir kunnskap i PSE legger du på litt meir spenst i fargene:-) Hue/Saturation er plassen dette kan gjøres:-)
Bra jobba Solvor:-))
Mvh Cathrine
Solvår B.

Takk for konstruktiv kritikk, Cathrine! Mac-en min er stasjonær, så jeg kan ikke ta han med på tur sørover til Varhaug. Det hadde imidlertid vært hyggelig å få til et fotomøte en gang. : )
Det er ikke mange hus/gårder som hører med til Hellestø. Er forloveden odelsgutt?
Jeg holder fortsatt på å ordne opp i bildekaoset, er ikke sikker på om det er i orden med bildemappene. Prøver å ta en ting av gangen.
: ) Solvår
Eva Marie P.

Liker komposisjone, så stort alt blir når man får kontrastenmed dei små menneskene som går på sanden. Dei gjør mykje for helheten her.
Jeg liker kompen slik den er, forgrunnen skaper dybde og gjør dette landskapet uendelig stort.
Eg tenke på kor små vi egentlig er i denne svære verden. Avogtil føler man seg liten...
Et flott bilde Solvår.
-epl

Avsluttet .

Jeg har faktisk ikke noe mer å tilføye når jeg leser Cathrine sin kommentar. Enig i alt som hun skriver.
Det jeg kan si, som jeg jo ikke er stolt av, er at jeg faktisk ikke har vært på Hellestø-stranda. Grunnen til det er nok at jeg har min elsk til Bore og Sele.
Veldig bra jobba Solvår.
mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Et bilde som formidler dimensjonene godt med personene i det store landskapet, godt illustrert av deg.
Inger Anne
Solvår B.

Takk for tilbakemeldingene, Eva , Arild og Inger Anne!

Jeg har lagt ut en beskåret utgave, og nå ser jag at kloningen på venstre side ble helt mislykket. Jeg skal øve mer!! Sukk...
: ) Solvår
Avsluttet .

Kjære Solvår.
Du har ingen grunn til å sukke. Du skal vite, vi har vært igjennom dette vi også. Og jeg har ihvertfall merket, at alderen gjør at man lærer noe senere, og glemmer dobbelt så fort:)

Meget vellykket, v3 Solvår.
mvh arild
Øyvind S.

Bildet bærer preg av ro og fred i takt med naturen, menneskene på stranda gir dimensjonene til bildet samt forgrunnen, derfor velger jeg meg orginalen som den beste.. godt bilde..
Øyvind
Solvår B.

Tusen takk, Arild og Øyvind! Det varmer med god-ord for både V1 og V3.
: ) Solvår
Cathrine L.

Jepp versjon 3 sitter 99.5 prosent, et lite tødsj til heilt nede i venstre side så har du den:-) Nei nå var jeg pirken og stygg hehe bare måtte:-))) Treffes må vi, hadde vært kjempe kos. Skulle fått til en strandtur med kamera alle vi Jærbuer:-) Nei han er ikkje odelsgutt:-)
Mvh cathrine
Solvår B.

Jeg ser at du har studert bildet nøye, Cathrine! Joda, det er bittelitt der nede i hjørnet som jeg ikke har fått bort. : ) Men du skjønner sikkert at jeg var fornøyd med V3 i forhold til V2.
Vi snakkes.
: ) Solvår
Tone A.

Hei Solvår
Godt at du har fått gode råd her frå mange.Sjølv har eg mykje å læra når det gjeld arbeid i photoshop, men i tillegg kjem jo det å mestra alle finessane på fotokameraet, eksponeringa, fanga motiv og ha ein god komposisjon.
"Digital fotografi i praksis", av Magnar Fjørtoft kan eg verkeleg anbefala.Den går frå det mest grunnleggande til det meir avanserte, og er flott som oppslagsbok.
Her synes eg at du har fått fram godt ein kjøleg vinterdag frå Hellestø ein overskya dag, som gir eit mjukt lys til bildet. All snøen på strendene og landskapet bakover saman med grøntona sjø med skummande bølger forsterkar at her er det kaldt.
Komposisjonen er mest roleg i v3 kor dei 3 personane gir kontrast spesielt med dei rødtona kleda.Den bruntona stranda med si blaute strandrand gir litt varme til dei elles kjølege tonane i bildet.Men elles synes eg at fargane er gode her på ein slik overskya dag og snøen er ganske så lystona. Du lærer etterkvart, det må vel vera ei bruksanvisning med det redigeringsprogrammet du har. Elles er jo barn og ungdomm så flinke på dataen, så bruk dei.
Du har fanga ei fin vinterstemning frå Hellestø ein heller kjøleg dag kor kun 3 personar er ute på tur.Flott at du har fått med heile strandbuen og det er god dybde i bildet.
Stå på, helsing Tone
Solvår B.

Tusen takk for lang og oppmuntrende tilbakemelding, Tone! Problemet eller utfordringene for meg er at jeg har for liten kunnskap om kameraet. Her er jeg igang med å lære masse. Erik Lerbæk gir meg fjernundervisning tilpasset en dame på min alder. Han er en utrolig flink lærer.
Jeg har også for liten datakunnskap. Skal melde meg på kurs, tror jeg. De fleste veiledninger ang. PSE går på pc, mens jeg har Mac. Så dette blir vanskelig for en voksen dame. Samtidig er det SÅ morsomt å hoppe i det, og få gode råd og mange tilbakemeldinger. Det er mindre enn to år siden jeg kjøpte meg et lite kompaktkamera, så det har skjedd mye på kort tid.
God OL-kveld!
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu