Den gamle mannen og havet
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_452222} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Liv F. D.
Go kveld Tove,
Jo dette kan jeg like. Kreativt laget og fint i farger og kontraster. Han står nok og drømmer seg tilbake til havet denne karen her. Jeg liker godt den spesielle effekten du har i disse bildene.

mvh
Liv ")

Terje K.
Tove, jeg skjønner jo at du har en ide her og det er jo mye bra her, men totalen syns jeg nok ikke seiler inn til gull (uff det ble vel platt på en gull kveld)
Jeg syns det blir to adskilte bilder her en venstre hoveddel, hvor jeg aner seil, skip og storm. Her syns jewg du klarer deg veldig fint :-)
Den gamle mannen syns jeg dessverre blir litt stuslig... atår liksom på bryggekanten med follede hender og ber om bedre tider...

Du faller litt gjennom i dag, men stå på Yove :-)
Terje
Inger-Lise S.
Jeg blir nysgjerrig på hva den gamle sjømannens tanker berører her han står og betrakter skuta..Kanskje står han og drømmer? Minner? For jeg stusser på at skuta har fulle seil så nær land.
Men stilen liker jeg, det er en effekt jeg har lært meg å like godt,- etter å gjennom lang tid ha forundret meg over at denne stilen fikk ros. Men jeg har heldigvis innsett at det ikke bare dreier seg om skarphet og farger ;-) Jeg liker effekten, men kan lite om den..

Hilsen Inger-Lise
Tone A.
Første inntrykk er at sjømannen er altfor stor samanlikna med seglbåten i forgrunnen som er på veg mot han.I bakgrunnen er seglet mykje større og gir litt dybde til bildet saman med sjøsprøyten med flott lys.
Litt meir luft mellom sjømannen og seglskipa saknar eg her. Det er berre sjømannen som er skarp her og den nederste delen av seglskipet. Elles er det lystona og duse felt som gir ei kjensle av at han drøymer.Gråtonane forsterkar nostlagien her. Pluss for posituren på mannen og den glitrande teksturen i høgresida, men minus for komposisjonen.
Helsing Tone
Odd E. k.
Synest du formidler dette bildet godt og der det gis assosiasjoner. Du har en fin balanse i bildet mellom mannen i høyre del og seilbåten/båten som kan tolkes i to opplevelser og som er i havsnød. Bilder fremmer assosiasjoner om at dette er i drømmen, der sjømannen har opplevd sterke hendelser og som han nå opplever på nytt. Det skarpe lyset gir vage konturer som i drømmen. Et vanskelig bilde å formidle, men for meg har du greid det meget bra Tove...

Mvh

Odd E.
Inger Anne Maritsdotter V.
Slik eg ser det, ser eg også to bilder i bildet ditt, men likevel står de godt sammen. For meg danner de et budskap som kler godt sammen. Liker tonene du har brukt her.

Inger Anne
Hans-Jørgen H.
Kan tolkes vidt dette Tove.
Synes du har greid å få frem en drømmende, visuell dimensjon. En gammel sjømann ser tilbake... Ark for ark i boka rulles frem, og han forsøker å sette livet i perspektiv.
Velger å se det visuelt slik som mannens "hypofysestilk"fremstiller det i drømmen.
Hva han holder i hendene er jeg usikker på.
Nostalgisk og litt sårt.
Liker det jeg ser da det berører...
Tyrihilsen.
Håvard F.
Liker at det er fargesvakt S/H
Fin historie som kan tolkes vidt :)
mvh
Håvard
Tove H.
Tusen takk for ulike og interessante tilbakemeldinger! Ser at flere oppfatter bildet som en fortelling om en sjømann som ser tilbake og liker bildet som det er. Jeg tenkte at sjømannen drømte seg tilbake til havet og at minnene kom seilende.... Derfor også delingen av bildet i to. Ser også innvendingene, kan gi rom for forbedringer... tar dem med i tankeboksen. Tusen takk til dere for at dere ga meg respons på bildet - nyttig for meg!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu