Little Egret and Pond heron
Var litt for rask her for jeg hadde ikke stilt inn polfilteret så det ble kraftig overeksponert. Bildet er tatt med støtte på et bilvindu pluss støtte mot dørstolpe fra stillestående bil. Synes likevel det ble et noenlunde brukbart bilde da jeg fikk dratt lyset ned og kontrasten opp. Ikke akkurat high key, men man kan kanskje få en følelse av. For de som ikke kjenner disse fuglene så er den hvite en silkehegre=Little Egret=Egretta garzetta.
Den brune har norske ornitologer av en for meg merkelig og ubegripelig grunn gitt navnet mangrovehegre. Joda, man ser den der en sjelden gang også, men stort sett påtreffes denne fuglen over alt hvor det finnes dammer og pytter derav den engelskspråkelige betegnelsen pondheron. Selv bruker jeg sistnevnte direkte oversatt til norsk - nemlig damhegre.
Når ikke opp mot alle de flotte fuglebildene som presenteres her. Jeg tar stort sett det jeg får. Fyrer løs på de fuglene som kommer i min vei eller drar dit jeg vet de er i hopetall. Blir nok mer en slags jaktsport som det er spennende å se hvordan ble når man kommer hjem og får det opp på skjermen.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • CANON EF28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger100
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_455743} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Lars Ivarson F.

Stiligt mot heilt kvit bakgrunn, enkelt men sjåverdig..likte ramma di også Kva med ein reindyrka svart kvitt versjon?
Rolf G.

Likte dette! Kan være det var overeksponert, men det har blitt en fin effekt av motivet mot hvit bakgrunn.
Harald N.

Flott med to hegrer i eit skudd.
Mvh
Harald
Roar K.

Takker dere tre for hyggelige og positive kommentarer.

Roar
Lisbeth S.

Artig at du fikk med begge på samme bilde ble fint med den hvite bakgrunnen, ikke topp teknisk som du sier, men serverdig fordet.
mvh Lisbeth
Jon K. L.

Av og til er feileksponeringer vellykket og dette bildet er et bevis på det - fantastisk flott og spennende fremførelse. Artig med den mørke som nesten blir kamuflert blant grenene i forhold til den lyse hegren.

Jon K.
Roar K.

Takker så mye for de positive ordene fra dere Lisbeth og Jon.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu