Siv i vind
Folk på kveldstur langs stranden stoppet opp å lurte på hva jeg drev med, der jeg krabbet rundt i sivet og blitzet....,man føler seg jo ikke så smart.....
Utstyr
  • EOS 1N
  • Sigma EX 14mm HSM
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeFuji Velvia
  • ja
  • AnnetUtfyllingsblitz EV-1, fra v.side
    Stativ og snorutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger272
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4558} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Åse G.

Flott! Dette bildet er fint og abstrakt, og viser igjen at du har øye for motiv og tak på teknikken. Første øyekast virket som om det var skygger av sivene, mao bildet tatt inne, men det er vel effekt av blitz (flere ganger?) og lang lukkertid?
Ann F.

De skulle sett resultatet så hadde de skjønt det, krabbingen var bryet verdt!
Trine S.

Dette var et nydelig bilde. Flotte farger. Det ser nesten ut som om sivene er lagt oppå bakgrunnen og kaster skygger.

;-)Trine
Geir Joar H.

Fint - den tredimensjonale effekten gjør bildet spesielt!
Birna R.

'Sivet'' er strandrug, som er et gras! Jeg gremmes ...
Forøvrig er bildet resultatet av en bra idé, men ikke helt vellykket gjennomført. Blitzlyset kommer åpenbart fra venstre og er i hardeste laget på venstre side av bildet. Burde ha vært dempet eller diffusert adskillig mer.

Synkronisering på bakre lukkergardin er ellers en nyttig teknikk for naturbilder, som det er tydelig vist her. Litt mer trening, så sitter resultatet!

Carsten A.

Jeg liker både idé, utførelse og resultat, men er enig i at lyset er i hardeste laget på venstre side. Ettersom stråene der ikke er utbrent burde det være en relativt enkel sak å dempe dem ned i Photoshop. Dette gjelder først og fremst de 2-3 på venstre side, men om en først går igang med slikt, kan en jo vurdere hvilke og hvor mye på hvert strå. Selektiv etterbelysning altså, for dem som er mer fortrolig med tradisjonell mørkeromsterminologi.
MVH CA
Dag T.

Fint bilde, men jeg er enig med de to foregående i den ujevne belysningen. Venstresiden har en morsom bieffekt, det ser ut som et kveldsbilde som du har lagt strå på og deretter avfotografert.
Anders K.

Dyktig kreativ fotografering. Bilde synes jeg å ha en 3D effekt.......
Jorunn H.

Dette var et lekkert bilde!!
Erland P.

Nu har jeg jo ikke meget forstad på natur foto,men jeg syntes nu godt nok at dette er et flot billede.
En dansk fotoven
Torbjørn V.

Stilig bilde og en tøff komposisjon. Jeg likte de opplyste sivene veldig godt, samt at du også kan se bevegelsene i sivet. Godt gjort og et godt bilde. Godt gjort med den mørke blå himmelen og dybeskarpheten!

Jeg har ellers lagt merke til at de fleste av dine bilder drar mange kommentarer--det tyder på at du har en god evne til å engasjere publikum gjennom dine bilder.

:-)
Carsten A.

TV: Forklaringen er nok dels at Hans-Georg er ganske aktiv og lager mye bra, dels at han er ganske kritisk med det han legger ut. Det er faktisk ganske smart å holde de middelsgode og direkte dårlige bildene for seg selv!
MVH CA
Helge L.

At dei tre grasstråi på venstre side er lysare, er heilt greit, ettersom dei er nærmare. Dei er dermed med på å skapa meir dybde. Roleg og fint bilete.
Liknande bilete kan ein også ta med dei fleste kompaktkamera. Bruk stativ, slå på blitzen manuelt, still på vidvinkel, vent til det byrjar å skumra, og bestill litt vind!
Mats N.

Denna är rakt av en fullträff, diverse detaljpirk ang. ljuset som ej är helt perfekt eller ej. Snygg effektiv komposition, lagom tonskala, och bra användning av blixt/andra ridå synk etc.
Har försökt med liknande, men får säga att CA uttryckte det bra; de får stanna hemma:-)
MVH/Mats N.
Hans- Georg S.

Takker for mange gode og opplysende kommentarer, spesielt til TV og CA med deres tilleggskommentar.

Konklusjonen ang. bruk av blitz som belysningskilde på ''strandruget'' i dette tilfellet, og i naturen generelt, må være at dette utøves med den største forsiktighet.

HL: Har du noen eksemplarer? Skulle gjerne sett det/dem.
Torbjørn V.

CA: Den siste kommentaren din tar jeg til etteretning, og jeg skal heretter være mer kritisk til hva jeg selv legger ut.

:-)
Dag T.

Nåja, det er en god og en litt mindre god grunner til å legge ut bilder her: for å få konstruktive kommentarer, og for å få ros.

Det siste er selvsagt fristende, men jeg tror det første er lurerere på sikt. Så får man ofre litt ære i de minst vellykkede forsøkene.
geir j.

Imponerende stilig bilde. Syns ikke ujevnheten i blitzlyset sjenerer i det hele tatt.
Heidi Elise A.

Gørbra!! Det gjør at man får lyst til å lære skikkelig å ta slike bilder selv også. Flott bilde!
Audun S.

Likte bildet godt med unntak av den for kraftige belysningen av stråene til venstre. Særlig fargen på himmelen (og eksponeringen av denne) er spesiellt vakker. Slikt lys varer desverre altfor kort tid og opptrer ikke ofte, men lysvariasjoner er jo noe av det som gjør naturfotografering spennende.

Til CA og DT: jeg er enig med dere begge, en smule kritisk sans er ikke av veien når en legger inn bilder, men det er ikke noe i veien for å legge inn bilder en ikke er helt fornøyd med for å få konstuktiv kritikk. Bildekritikken er vel like lite en konkuranse i å legge inn flest mulig perfekte bilder som størst mulig antall bilder. Det siste har jeg slett ikke sans for, bedre med en mindre antall bilder som har noe ved seg enn en drøss tilnermet like eller ukritisk innlagte bilder. mvh audun
Carsten A.

Hans-Georg har rimelig god kritisk sans, så den diskusjonen er kan hende ikke så velbegrunnet akkurat her. Men det forekommer desverre en god del svært ukritisk innlagte bilder. Det var egentlig på det punktet jeg hadde mitt lille hjertsukk.
MVH CA
Avsluttet .

Verkligen flott..toppen med skuggorna som ger fin dimension i bilden..du är en duktig och kreativ fotograf,Hans-G..
mvh/Gunte..
Stephen F.

Fargene, og komposisjonen er utrolig bra.

Med andre ord, en meget bra ide.
Frøydis A.

Nok et behagelig bilde fra deg! Ser ut som jeg har mye å lære ja! Du har noen flotte former og farger i de fleste bildene dine! Håper det kommer mer!
:) Har surfet innom mesteparten av bildene dine, og du har en stil jeg virkelig liker!
Kunne godt tenkt meg og hatt noen av bildene dine på veggen...
Hans- Georg S.

FAO: Takker for det, fint at du liker dem. Bilder på veggen ? Tja....
Peter K.

Bra! Tøft med blitz... dette har du gjort før!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu