Sliten type
Da jeg hadde besøk av min samboer og hennes datter her borte i Goa var vi på flere turer. På en av disse var vi innom Goas hovedstad Panjim eller Panaji som den offisielt heter. Allerede da jeg kom til Goa første gang 1.januar 1973 var navnet forandret til Panaji, men den dag i dag brukes det gamle navnet Panjim. Det står t.o.m. på bussene som går dit. Etter lunch ville damene en tur inn i denne parken som ligger like før man kjører inn og ut av Panjim. Husverten min som også har taxi og er mer eller mindre min privatsjåfør her borte også og jeg ble sittende i bilen. Da kom jeg til å se litt fremover langs parkens gjerde og der fikk jeg øyen på denne fremtoningen her. Hva han hadde fått i seg skal jeg ikke ha noen formening om, men det virket ikke en gang som han registrerte at jeg strakk meg ut gjennom et åpent bilvindu og tok et par snapshot for det er vel det dette er. Skikkelige portretter overlater jeg til de med mye profft lysutstur. paraplyer, elektroniske fjernutløsere både til kamera og blitzer osv. osv. Jeg tar mine snapshot og lar bakgrunnen være som den var der og da.
Synes bildet viser tydelig mannens tilstand der og da (et situasjonsfoto) - og da er jeg vel fornøyd.
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd lent ut av et bilvindu på stillestående bil.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_456428} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .

Situasjonsbilder kan ofte bli veldige gode da de får frem situasjonen der og da, noe jeg synes du har lyktes bra med her.
Farger og kontraster er bra, skarpheten også.

Mvh Jan Roar
Marit O.

Jeg får vondt inni meg av og se dette ansikte,det snakker for seg selv Roar!


Mvh Marit
Kirsten H.

Bilder som dette forteller en historie om hva slags verden vi lever i. Veldig godt dokumentarfoto.
mvh Kirsten
Roy Arne K.

Hei
Ja, her er kommentarer unødvendig - Flott dokumentasjon, men han ser jo helt for j.......vlig ut.

Mvh. rak
Lars Ivarson F.

Bra snæppa sjått dette her. Fyren har eit blikk, som meir enn 1000 ord fortel, at det var neppe han som vart 'poesert' med orda "ondt ofte lider den fiskermand" For at han har slukt meir enn agnet, er gjerne klart..Om det var flytande eller fast eller kanskje religiøst, kan me berre spekulere på, slik fotografen også gjer...Men elendet er heilt klart tilstades i denne dokuen frå India. Sluttvis kan me sjølvsagt arrestere fotografen på at han ikkje prøvde å blure bakgrunnen litt i alle fall, for heilt ut ville bli heilt feil. Om biletet då hadde fortalt ei meir eller mindre fengslande historie, skal neppe seiast for høgt..Ein tankevekkar frå Goa er det i alle fall..
Oddrun B.

Uff, han ser virkelig sliten ut,og helt rusa. Bra fanget.

mvh Oddrun
Isidoros P.

Sterk gateportrett...Likte dette godt.
isidoros
Dirk R.

veldig trist bilde, men veldig bra fanget!
hilsen dirk
Eli R.

Det er noe med å vise bilder som setter folk i et dårlig lys jeg sliter mer og mer med. Selv om jeg også har tatt slike bilder selv. :-)

Når du i tillegg proklamerer "jeg vet ikke hva han hadde fått i seg" og danderer det i gullramme så blir det for meg det lille ekstra... for mye. Beklager.

Ja du "fanget" han. Men ikke bra syns jeg.
Jani F.

Beklager, men eg må seie meg einig med Eli her. Føler at du kjem for nær... Denne mannen har ikkje krefter til å seie nei til å bli fotografert i all sin elendighet.
- Jani -
Roar K.

Takker så mye for kommentarene. Fint var det at her også kom noen negative reaksjoner på at jeg viser en side av India man ikke vil se. Sannheten er at antall alkoholikere i India er økende og i Goa spesielt der det antagelig grunnet en avtale mellom India og Portugal om at Goa skulle fortsette å være et frihandelsområde uten tobakk og alkoholavgifter da India overtok Goa og Portugal etter 451 år trakk seg ut i 1961. Ei flaske brandy koster i butikk 18 kroner her i Goa. Nasjonalbrennevinet Feni som vesentlig lages av cashewfrukten og også av kokosnøtter koster omtrent ingenting. I tillegg kommer narkotiske stoffer som vi kjenner fra vesten, men som etter det jeg har sett for det meste brukes av folk fra vesten og er ikke så utbredt blant lokalbefolkningen i Goa som jeg kjenner best til - kan ikke uttale med for resten av India.

Ja, Eli og Jani - jeg kom svært nær fordi jeg brukte et 18 - 200 mm objektiv. Helt riktig at han ikke var i stand til å si nei. Det er heller ikke en tiger i et bur i en dyrehage som går hvileløst fram og tilbake, fram og tilbake. Det stolte dyret kan heller ikke si nei til å bli fotografert i all sin fornedrelse der den vandrer fram og tilbake, fram og tilbake i sitt fengsel. Men ingen protesterer mot fotografering på vegne av den stolte tigeren i bur, som lever fritt ikke så veldig langt fra her hvor jeg tilbringer vintrene. For et par år siden var det en leopard helt inne i sentrum av Panjim. Jeg har på de 14 vintrene jeg har bodd her borte enda ikke møtt en inder som sier nei til å bli fotografert selv i sin fornedrede fattigdomstilværelse. De stiller seg faktisk opp når de ser du kommer med et kamera og vil gjerne bli fotografert. Det er som om de ser det som en ære at du vil ha dem på brikka. Derfor vet jeg jo ikke om han her hadde noe imot å bli fotografert i overstadig beruset tilstand. Tiggerne kledt i sine filler som går rundt og tigger i all sin fornedrelse her borte sier aldri nei til å bli fotografert. Hvor går grensa. Tigeren i buret og han her kunne ikke si nei. Tiggeren i sine filler kan, men gjør det ikke. Det er virkeligheten jeg fotograferer enten det er drankeren eller tiggeren. Begge befinner seg i en fornedret situasjon.

Roar
Lars-Anders M.

Meget bra portrett.
mvh
LAM
Roar K.

Takker så mye, lars-Anders.

Roar
Duy P.

Meget bra dokumentert.
God undertekst Roar.
Jeg har vært i India flere ganger, men har ikke is i magen å dra fram kamera. Det er herlig å se andre bilder.

mvh duy
Tom F.

Har sett igjennom dine bilder, og liker de fotojournalistiske snapshots/portretter svært godt.
Du er "dønn" ærlig i de uttrykkene, og dokumenterer noe som vi helst vil gjemme vekk, fordi vi kanskje føler et lite stikk i samvittigheten vår, når vi ser fornedrelsen og elendigheten du dokumenterer.
Når det er sagt, kan mennesker i slum leve et flott liv, det kommen an på hvordan man definerer et vellykket liv..

Du gir f i softbokser, skarp eller uskarp bakgrunn, skeiv horisont og tønneforvrengning.., helt topp!!

Jeg vil bli engasjert og berørt av budskapet i bildet, ikke om man skal klone vekk en flekk i venstre hjørne.

Ser frem til å se mer av dine dokumentariske portretter i tiden fremover.
Ingvald Bright N.

Et godt bilde av et menneske som har tatt ut det meste. På tross av ornamenter så er også disse av den slitte typen og fungerer som fin underbygger. Liker den grå ramma, men den yttre ville jeg unngått.
mvh Ingvald.
Vegard S.

Et sterkt bilde..
Det er virkeligheten vi får se gjennom ditt objektiv. Meget bra levert dette.

Mvh Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu