Solflekker
Øyeblikket da sola går ned over Ringebufjellet. Solflekkene fremsto ekstra tydelig akkurat da. De er i virkeligheten større enn jordkloden og endret utseende i løpet av de ti minuttene jeg tok bilder. Sammenliknet med slike kraftutladninger blir kraftledningen i forgrunnen småtterier.
Utstyr
  • Nikon D1
  • Nikkor-P 500 mm f/4 ED-IF og TC-14C
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/4000s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • AnnetStativ. Å vente til sola går inn i skyene sparer øynene!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger457
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Christian K.
Ikke bare føler jeg den enorme varmen fra solkulen. Jeg er også imponert over måten du viser de to elementene sammen på. Høyspentledningen og kraftkliden.

Bjørn, hvor var du under den totale solformørkelsen i fjor? Eclipse 99. Jeg var i Frankrike. Se neste bilde. Skulle gjerne hatt 500 mm'n din da. Og deg!

Neste sjanse blir i Sør-Afrika 2001...
Geir Joar H.
Bjørn - jeg er ofte uenig i dine kommentarer her på foto.no, men du kan til tider komme opp med de mest fantastiske bilder. Dette er et av de. Solflekkene er absolutt tydelige. GLIMRENDE!
Jon Olav N.
Jeg er enig med CK at du på en imponerende måte viser symbolikken mellom kraftledningene og solkula. Her stråler det energi. Det var synd vi skilte lag i Grimsdalen.
Åse G.
Et helt utrolig flott bilde! Jeg blir overveldet av selve motivet, og komposisjonen er som nevnt over symbolsk og fin. Gratulerer!!!!
Hans- Georg S.
Megakraftfullt, føler nesten man blir ladet opp når man ser på bildet en stund.
Sola er jo perfekt eksponert.
kai j.
Veldig bra Bjørn, dette likte jeg godt.
Kinehw h.
Herlig symbolikk! Et godt eksempel på at det man til vanlig prøver å unngå å få med av og til kan gjøre hele bildet (i hvert fall halve!!). Kjempebra!
Mvh
Aleksander J.
Kuult, rått. Men jeg har hørt man skal være svært forsiktig med å se inn i søkeren når man tar solbilder med tele, selv om solen er aldri så svak. Noen tips så man ikke svir av netthinna?
Birna R.
AJ: se *aldri* direkte på sola når det ikke er skyer i veier. det kan bli det siste du fikk se .. Det gjelder uansett om du blender objektivet helt i ''bånn''. Eneste unntaket måtte være om du tok på deg en sveisemaske, men slikt utstyr drar vel de færreste på ute?

Her var sola nesten skjult av tunge skyer og det var ikke noe problem å fokusere bildet i søkeren, selv med en såpass ''sterk'' brennvidde som 700 mm.
Gitte R.
Må bare si en ting, dødsrått!
Ronald J.
Nå må jeg kjøpe meg sveisemaske .....
Fint bilde Bjørn ..
Må nok ha sveisemaska foran digitalkameraet
hvis det går i det hele tatt... :-)

Liv L.
Kjempeflott!!Ikke så dumt med omvei over Ringebufjellet.Takk for turen.
Tom Just O.
Solflekker? Er det ikke rusk på linsa?
Birna R.
TJO: kvalitetsnivået på dine kommentarer er åpenbart synkende. Denne er direkte dum, men kanskje du ikke klarer å komme med noe bedre? Til din opplysning: disse flekkene var synlig med det blotte øyet og sikert også med ditt foretrukne optikkmerke.

Hadde det vært ''rusk på linsa'' så hadde det ikke sett slik ut - det burde du ha visst.
Carsten A.
TJO: Med ''rusk på linsa'' hadde en nok ikke fått flekker på filmen.

Spøk til side. Oppriktig talt, for noen dager siden projiserte vi (min sønn og jeg) et bilde av solen med en 1000mm refraktor, og jeg mener bestemt at vi da så tilsvarende solflekker. Effektivt 700mm viser nok omtrent det samme.
MVH CA
Tom Just O.
Spøk til side; det er nok overveiende sannsynlig at dere
har sett/fotografert solflekker. Solflekk-aktiviteten har vært
sterkt økende siden 1996 og når en topp i år.
Tom Just O.
Her kan dere se hvordan solflekkene så ut i desember 1990
http://www.spaceweather.com/java/solar-anim.html
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu