Første egne scannede bilde
Si gjerne hva dere mener om bildet som sådan, også, men jeg er veldig interessert i kommentarer på det digitale resultat. På min skjerm ser det ganske likt ut som diaset, dog er ikke diaset fullt så hvitt i ett lite parti i venstre del av klokken.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger391
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_45786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
På min skjerm fremstår bildet som ganske kornete, noe som spiser av skarpheten... Prøv å scanne på en annen oppløsning, gjerne også kjøre bildet gjennom Neat Image med forsiktig(!) filtrering.

Bjørn
Avsluttet .
Jeg har jo ikke sett diaset, men dette synes jeg ser bra ut. Kan ikke se skjemmende korn i det hele tatt, tror BAL må se på skjermen sin og innstillingene (jeg jobber på en profesjonelt kalibrert skjerm med riktige farger og har sett på bildet i Photoshop). Personlig ville jeg foretrekke en litt høyere kontrast uten å endre fargene, prøv f.eks. å sette endepunkteene i Levels til hhv. 23 og 243 og se om du liker det. Du mister ubetydelig av høylys og skygge, men får mer smell i bildet.

PS Gratulerer med ny skanner!
Øyvind A.
Synes dette ser helt utmerket ut, jeg. Klarer ikke å se hverken korn eller andre digitaliserings/komprimerings-artefakter. Ser fra diskusjonssiden at du har en scan elite II. Bruker samme scanner selv, og er godt fornøyd, bortsett fra at ICE'en ikke alltid klarer flater med lite kontrast.
Fint bilde også, forresten. Fine farger og passe soft. Ville kanskje foretrekke den gule ''knuppen'' litt skarpere.
mvh Øyvind
Erlend K.
Et bilde i god AF stil !

Jeg liker utsnittet ditt, og ikke minst referansen til den ''andre'' blomsten til høyre i bildet. Fint skaprhetsplan.

Kunne godt tenke meg å krype rundt på bakken i lag med deg én gang til...

:-)

Erlend
Avsluttet .
Hmm. Ser det på jobben nå, med kalibrert LaCie skjerm, og må nok trekke tilbake påstanden om mye korn (i går så jeg det på Dell-laptopen, ser ut som om den skjermen rett og slett ikke holder mål!). Enig med TS ang. levels, det gir ''smellet'' i bildet.

Grattis med ny scanner, forresten :)

Bjørn
John G.
Fint! Motivtypen kler det begrensede skarphetsplanet...
John http://www.home.no/johngithmark
Carsten A.
Meget bra! Gratulerer med teknisk fint gjennomført scanning!

Godt bilde+god scanner+AF = fin kombinasjon.

Om det skal være mere ''smell'', ''trøkk'' eller lign. her er ærlig talt ikke et spørsmål om teknikk, men et spørsmål om personlig billedmessig vurdering.

Bildet får imidlertid litt mer brillians med USM på A:500, R:0.3, T:ca. 5-8, eventuelt får det noe mer markert toneseparasjon med USM USM på A:50, R:50, T:0-10 (etter personlig vurdering). Dersom du absolutt vil ha maksimal brillians i bildet (i og for seg tvilsomt) vil det komme endel grums i endel av bildets jevne partier. Dette kunne en evt. regulere med Neat Image - men som bildet er vist er det intet behov for det.

Her har du valgt en litt mykere framstilling enn det valget jeg trolig hadde gjort selv med det samme bildet. Slike valg skal imidlertid være personlige.
MVH CA
Reidun G.
Helt nydelig, enda et bilde fra deg som kommer til å ligge i bakhodet når blåklokkene kommer :-)
Reidun
Elisabeth H. N.
Nydelig ja, ingen bemerkninger vedr scanning.
Elisabeth
Thorfinn B.
til å være det første egne scannede bilde så er resultatet meget bra og vel så det. Det utbrente partiet på selve klokka demper du lett i PS.
Tone H.
Jeg kan heller ikke se noen korn. Syns bildet var utrolig pent!

-Tone-
Ann F.
Takk for kommentarer. Det var gøy å få scanneren i hus og i drift etter noen innledende problemer. De ble heldigvis rettet etter god hjelp herfra, (bl.a. CA og TS), men enkelt er det ikke å få til pene scans!

Erlend da, du må da ikke si slikt høyt skjønner du, du kan få dårlig rykte. Det må være vår hemmelighet.
:-)
Men forslaget er ikke gærn't, kanskje det går an å avtale noe?

Neat Image har jeg av og til hørt om.
Hva, hvor, hvordan?

Mvh Ann
Carsten A.
Søk med Google, søkestreng f.eks. ''Neat Image'' eller bruk denne linken: http://www.neatimage.com

Ypperlig program. Litt rar interface, og litt krevende i innledningsfasen, men supert når en har fååt innsikt i hvordan programmet virker.
MVH CA
Erlend K.
AF - ;-)

CA - Jeg har testet Neatimage, og jeg er imponert.

Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu