siste reis?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-03-22 23:57:21
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annetsh-negativ, avfotografert med digitalkamera
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger87
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_457863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Håvard F.

Det ser ut som siste reis.. er skuta forlatt? Ser ut som den har tatt inn mye vann. Ligger dypt i vannet. Mange historier dukker opp i hodet mitt når jeg ser bildet. Flott Knut
mvh
Håvard
Jan Erik F.

Ble nesten litt vemodig av å se dette bildet Knut, synes det er flott! Bra komp og fine gråtoner, gjør seg veldig godt i sort/hvitt.

Hilsen Jan Erik
Knut Georg F.

Takk for gode kommentarer Håvard og Jan Erik. Trolig ei skøyte i sandfart i farvannet nær Stadt. Ikke mye å flyte på her:-)
Mvh Knut
John H.

Hei
Var det ikke for antenner og radar kunne dette like gjene vært fotografert for 50 år siden. Skrogformen tyder på at dette er en båt som er bygd før krigen. Nei, den bærer ikke preg av å være forlatt. Den er i fremdrift. Rustikk og røft preg gjør dette til et meget severdig bilde. Måsen over gir en ekstra dimensjon, men den hadde blitt mer sentral med mer luft over. Meget bra dette. Tatt fra hurtigruta?
John
Knut Georg F.

Hei John, takk for god tilbakemelding. Bildet er 35 år gammelt, og det går frem av v2 at båten heter Johanne Berg. Møtte den på vei nordover med Johan Hjort (se: bilde nr. 518664)
Mvh Knut
Hans Karl k.

Flott bilde som satte tanker og minner i gang.
Minner meg også om første seilturen min over Hustadvika da møtende båter ofte "forsvant" på andre siden av bølgen/dønningen.
Morsomt også å se igjen båttypen.
Mvh Hans K.
Knut Georg F.

Takk for fin kommentar Hans.
Mvh Knut
Jørn K.

Liker V2. Får følelsen av at hvis måken setter seg så synker båten. ..
Liker den gamle stilen her, (joda jeg så at bildet ER gammelt.) Lurer litt på om det var mulig å ta et lignende bilde i dag, og få den stilen ved hjelp av etterbehandlig?

FOtohilsen
Jørn.
Knut Georg F.

Hei Jørn, takk for kommentaren.
Interessant med trenden at bilder skal konverteres til svart-hvitt,og kanskje også gjenskape "svakhetene"/særpregene fra en kjemisk prosess. Det enkleste er sikkert å ta frem det gamle kameraet (eller kjøpe brukt, jeg har et stort lager:-), fremkalle filmen og avfotografere den (som jeg har gjort her). Utover det har sikkert PS muligheter til å gjenskape/omskape det meste, men her er jeg ikke særlig bevandret.
Forøvrig synes jeg at mange motiver (spesielt der det er mye detaljer) bærer seg mye bedre i farger enn i sort-hvitt. SH-bilder synes jeg krever mer omtanke i motivvalg (er personlig blitt glad for et negativ jeg gjenoppdaget forleden: bilde nr. 518936 )
Mvh Knut
Mvh Knut
Inger-Lise S.

Hei Knut!
For noen bilder! V1 er jo best teknisk, og måken løfter bildet. Men v2! Slikt ( og værre) har jeg bare lest om, og sannelig har vi grunn til å beundre sjømennene! Artig at du viser disse bildene, for jeg liker godt å lese bøker om båter og båtliv, båter i uvær etc.

Hilsen Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu