Espen Møgster
Et av portretten i skole boken min, Møkster "dei som kunne bu utan bru".
Bildet inngår i albumet Møkster "Dei som kunne bu uta bru" - Min slekt kommer fra Møkster en liten, vakker øy langt ute i havgapet. Øyen ligger sørvest for Bergen, i Austevoll kommune, Hordaland fylke.
For å komme til og fra Møkster er man avhengig av båt, og eneste faste forbindelsen er den daglige hurtigbåten. Noen ganger en hemsko, men kanskje en positiv faktor som har preget øyen og gjør den til det den er i dag.

“Jeg har i voksen alder satt mer og mer pris på det unike og vakre Møkster kan tilby. Både naturen og atmosfæren på øyen er spesiell i positiv forstand, og jeg skulle ønske mange flere hadde fått mulighet til å oppleve dette øysamfunnet. Det er på mange måter annerledes enn det livet vi lever i byene. Jeg er derfor takknemlig for de opplevelsene jeg har hatt her siden jeg var barn, og ser fram til fortsatt mange gode stunder på øyen.

Det er mange ting som gjør øyen spesiell for meg og for mange andre. Den viktigste faktoren slik jeg ser det, er menneskene som bor der, og det fellesskapet man har skapt sammen i en naturlig harmoni.

Denne harmonien har inspirert meg til å lage denne boken, som er en portrett dokumentasjon av øyas fastboende vinteren 2010”.

For den som ikke kjenner øyen, kan kanskje en liten introduksjon være til nytte.
Det er i dag rundt 50 fastboende, i varierende alder, der den eldste er over 90 år. På vår og sommertid er det mer folksomt med hytteboere, og båtturister som gjerne benytter seg av gjestebryggen.
Folketallet blir da gjerne 2-3 ganger så stort.
Møkster har egen butikk og skole, noe som er ett viktige tilbud til de fastboende, og uten dette vil livet her bli svært tungvindt, kanskje umulig.

Møkster var og er en ressurs rik øy. I gamle dager levde de av sjøen, gjerne innen sjøfart, fiskeri og losing.
Drift av gårdene var også en del av hverdagen.
I dag er mye av dette endret og oppdrett er blitt en av hovednæringene.
Utstyr
  • Nikon D80
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger38
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_459114} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (0)
Vær den første til å glede fotografen med en kritikk på dette bildet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu