Kanadagjess i formasjon for spasertur
Opptak fra Østensjøvannet søndag 23.mars 2003 i kvelds-sol.
Utstyr
  • D100
  • Nikkor AF VR 80-400/4.5-5.6
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 200 Digitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1175
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_46182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (48)
Tom A. T.
Godt sett og dyktig utført. Artig formasjon som hever bildet godt over gjennomsnittet.
mvh Tom T
Lars Erik N.
Et bra bilde. Som også Tom nevner så er det en fin formasjon dette her.
- Lars
Vegard E.
hehe...Et bilde som får meg i godt humør. Passer meget godt at lyset faller inn fra venstre. Men det ser ut som du har en flekk eller noe på hodet til gåsa lengst til høyre?
Avsluttet .
Liker det meste i dette bildet. De kalde fargetonene, komposisjonen og det beste av alt, motivene :))

:o) Henning
Bjørn H.
Greit dette,fin blåtone i bakgrunnen..:)
Hans Chr. S.
Rigtigt fint billede - og godt set.

Hilsen Hans
Elisabeth W.
Formasjonen trekker bildet flere hakk opp for meg også. Enda et eksempel, tenker jeg, på at det ligger mye tid bak de gode bildene, særlig de som involverer f.eks. fugler. I tillegg til alt som skal stemme med alle bilder, gjør motivet som det selv finner for godt.
Kanadagjessene gjør seg i mine øyne svært godt mot denne bakgrunnsfargen.

-- Elisabeth
Øyvind A.
Artig. Visste ikke at de kunne GÅ i formasjon, også.
mvh Øyvind
Avsluttet .
Dette går langt utenpå svanebildene jeg har sett fra din hånd den siste tiden. (Selv om de på ingen måte var noen dårlige bilder). Dette er utrolig fint komponert, godt sett, godt teknisk og i det hele tatt bra. Mye latent humor også. Virkelig flott.

Mvh
Ola
Toini B.
hehe, måtte smile av dette! Flott komposisjon!

toini
Marius J.
Ikke vanskelig å være enig med de resterende her !
Ketil K.
Bevisst komponert. Godt sett. Ikke sikker på at dette går utenpå de beste av svanebildene, men det kan ha med motivvalg mer enn komposisjon å gjøre kanskje??
Erik B.
Bildet hadde vært perfekt hvis de hadde gått i takt. Men gjess skal være vanskelige å instruere

Mvh Erik
Reidun G.
Dette bildet får meg til å storsmile. Festlig !
Kvaliteten som sådan er som forventet fra deg.
Reidun
Bjørn H.
For å være ærlig,gir ikke dette bildet meg noe spesielt,du har fanget avgangen bra,ellers greit nok.
Frank W. G.
Fint, og et bilde som inneholder en lun og fin stemning av humor. Ellers enig med de som måtte mene at dette er ''bedre'' enn dine forgående.

Frank
Ann F.
Ett-to-ett-to
:-)
Festlig bilde.
Litt uryddige i takten, det gjør det enda bedre.
Mvh Ann
Hans-Einar O.
Enig med de to sistnevnte. Morsomt og absolutt severdig.
mvh Hans
Geir Helge S.
Jeg måtte trekke på smilebandet her CA, artig situasjon. Men skal jeg være dønn ærlig, så virket dette litt manipulert (tenker da særlig på nest fremste gås, kan ikke forklare hvorfor. Det er nærmest en fornemmelse...). Skal ikke påstå at det faktisk er manipulert (da ville du vel nevnt det?), men jeg tenkte du skulle få en ærlig tilbakemelding.
Mvh. Geir
Tor Erik F.
Godt komponert, fin 'historie'. Bra bilde !
Anne-Cecilie Wendelborg H.
Artig bilde og fin komp.
Dag A.
Jaja, der røyk teorien om at gjessene flyr i plog for å minske luftmotstanden - de er tydeligvis bare født sånn! Fornøyelig motiv med mengder av skjult lun humor som ikke blir forstyrret av tekniske detaljer som er under pari.
mvh Dag Altin.
Carsten A.
Hyggelig å få positiv reaksjon på et bilde jeg likte svært godt selv allerede før jeg tok det - og takk for det!

Helt enig med EW at fugle- og annen naturfotografering kan være (tid)krevende. På den annen side, Østensjøvannet ligger bare 15-20 minutter unna, så når jeg vurderer lyset til å være bra, er det bare å ta en rask tur. På et godt kjent sted er også standplasser for ''gode'' bakgrunner, vinkler (og aktiviteter!) godt kjent. Men slikt som dette nytter det jo ikke å regissere. Jeg gikk imidlertid rundt og lette etter grupper, fugl som inntok noen severdige posisjoner etc. Den som leter skal finne, som skrevet står. Det det ikke står noe om er hvor mange bomturer man må ha pr. ''funn''.

Akkurat her fikk jeg ett - 1 - opptak - de to neste ble forstyrret av stokkender (halvtamme, som det vrimler av ved Østensjøvannet).

Også helt enig med Ola, min sangsvaneserie har et helt annet formål, først og fremst dokumentasjon av et interessant, vakkert og trivelig innslag i vår fauna.

GHS skal selvsagt være ærlig, all bildekritikk er meningsløs uten ærlighet. Og det er legitimt å spørre som han gjør. Svaret er nei, samtlige av gjessene spankulerte på isen i akkurat denne formasjonen. Men de var ganske langt unna, så selv med 400mm dekket de bare ca. 1950x1300 piksler (av 3008x2000), eller med andre ord snaut halvparten av opptaksformatets flateinnhold. Jeg er ikke sikker på hvilken gås som skal regnes som ''nest fremste gås'' - sett i forhold til marsjretningen eller ''fremst'' i forhold til nedre bildekant? Vel, upsampling med USM (noen ulike teknikker) og litt vel rask bildebehandling har utvilsomt skapt litt av hvert som ikke skulle vært der (kanteffekter - halsen til fuglen helt til høyre, og under gumpen på enkelte gjess). VE har pekt at det er ''en flekk eller noe på hodet til gåsa lengst til høyre'' - ser det, men har ingen forklaring utover at gåsa kan ha beveget hodet, evt. har den fått noe slam på hodet. Den ''nest fremste gås'' sett i forhold til nedre bildekant (nr. 3 fra venstre) har et lys eller ''glorie'' over hodet. Ser jeg på originalen i stor forstørrelse er nok dette er en uskarp solrefleks på is/snø i iskanten.

Det gjenstår mao. endel arbeid for en optimal presentasjon.
MVH CA
Arve k.
Hei Carsten !
Dette var et trivelig bilde,vellkomponert listig bilde.

Arve:-)
Steinulf L.
Selvfølgelig er et et flott bilde med masse humor, som kommentert over. Vel så interessant var det å lese om hvilke krav du stiller til deg selv CA. Inspirerende!
monica p.
¨Her er det meste sagt, både positivt og påpek om ting som kunne vært forandret, så jeg setter meg heller ned med et stort smil og nyter bildet ditt Carsten, for dette fikk meg virkelig i godt humør.
Et veldig bra bilde.
Mvh Monica:o)
Rune N.
Artig situasjon, og godt sett! Fotografisk også veldig bra etter min mening, med en herlig farge på isen. Hovedmotivet fremstår veldig tydelig.

Jeg så en gang noen fallskermhoppere holde på å øve formasjonshopping liggende på små traller på bakken. Sikkert noe av det samme disse holder på med også, men de må øve mer på retningen i forhold til formasjonen!

mvh
Rune
Fred S.
Et avvepnende gåsekompani i sluttet orden. Et herlig bilde !
vh freds
Jonas L.
Artig og annerledes fuglebilde.
mvh JL
Øistein S.
Alt er egentlig sagt, og jeg føyer meg derfor bare i gratulantenes-rekker :)

Meget bra!

-øistein-
Håvard H.
Dette var et vanvittig stilig motiv :) 5 teite dyr vagger på søndagstur.. Keep up the good work Carsten og gratulerer med enorm respons på bildet =)
Stein Rune B.
Ok bilde
monica p.
Jeg måtte bare se det en gang til, hysterisk morsomt bilde dette.
Monica:o)
Nils B.
Mye bra er sagt om bildet og det er jeg saktens ening i. Men det som slår meg, er at det virker så utrolig ''naturtro. Komposisjons messig er det bra og stemning til tusen. Flott CA, enda noe og strekke seg etter.
mvh Nils
Svein B.
Tja.....!!
Et greit nok bilde, men utenom en artig sitasjon, synes jeg egentlig ikke dette bildet er så spesielt bra.
Noen fine blåtoner i isen, og ganske skarpe gjess, men utenom det gir ikke bildet meg så mye. Men det er nå min smak da ser jeg....;)

mvh
Svein B
Hans- Georg S.
Fin oppbygging av bildet og nydelig lys.... likte dette.
Sverre S.
Et helt fantastisk motiv som jeg har sett på mange ganger. Kunne brukt måneder og år på å følge denne flokken for å få et slikt bilde, dersom ideen oppstod før bildet.

Mvh
Sverre
Carsten A.
SS: Tja, om idéen oppstod før bildet, kanskje et sekund eller to. Derimot var sted, tid og lys ganske planlagt - men om noen fugler plasserte seg ''riktig'' var jo ikke regisserbart. Formasjonen, og mangelen på innblanding fra ''uvedkommende'' fugler (som det vrimlet av), varte kanskje 3-4 sekunder.
MVH CA
Rune Edvin H.
Ikke ille.
Rune
Tarjei Ekenes K.
kjempesøtt

:-D ! son tarjeiav !
Torgeir S.
For et utrolig artig bilde, nydelig fanget, hærlig komposisjon!

Mvh. Torgeir
Lars-Anders M.
Meget bra. Men dom vender deg ryggen. Ikke pent gjort.
Line Kristin W.
Virkelig til å bli i godt humør av, for et øyeblikk det må ha vært :-D

Alt annet er for lengst kommentert, kan bare legge til at jeg liker det veldig, veldig godt ... jeg også :-)

- Line :-)
Hans Olav S.
Det meste er vel sagt fra før. Så jeg nøyer meg med å si:
Et riktig flott bilde. Topp komposisjon og utsnitt!

MVH
Hans Olav
Trine T.
Kjempe tøft :)
Per R. G.
Hærlig og tøft bilde
John S.
Jeg har ventet på våren, lenge nå. Og ettersom hukommelsen min ikke er til å stole på så tok jeg en titt på noen litt eldre bilder. Dette er tatt ved Østensjøvannet søndag 23.mars 2003. Dermed er det dokumentert at våren kanskje ikke er forsinket. Det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Det var da et veldig trivelig bilde, foresten.
Carsten A.
Vel, men det var mye mer vår der da enn det er nå (eller ihvertfall igår 16.03.06), da snøen lå dyp på det samme stedet.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu