Mandarinand i Mosvannet
Det er spesielt å møte en mandarinand ute i naturen i nærmiljøet.
Det ble et kort møte. Mandarinanda var i bevegelse hele tiden, hold seg inntil krattet og var ganske aggressiv når andre fugler nærmet seg. Etter kort tid var den borte.
Utstyr
  • Sony alpha 300
  • Sigma DG macro 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_462562} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Trond W.

Se her har du også fått fanget denne flotte fuglen. Som du sier var den rastløs. Selv hadde jeg med mat og klarte få den litt nærmere.
Utfordringen med denne fuglen er at hode og halen fort blir litt utbrent. Synes det ble et pent miljøbilde. Likte refleksjonen i vannet på mandarinanda. Gratulerer med ny art.

Trond
Hans-Jørgen H.

Flott bilde av Mr.Mandarinand Solvår!
Her sammen med hettemåke og herr og fru toppand.
Moro å se noe så farverikt.
Fin kveld fra Tyrin.
Dirk R.

foto.no er så lærerik, tusen takk Solvår å vise fram det fine bilde av and, viste ikke engang om deres eksitens. flott bilde.
hilsen dirk
elin a.

Der fikk du den. Grattis.
Flott bilde.
elin
Solvår B.

Tusen takk for tilbakemeldingene Trond, Tyrin, Dirk og Elin!
: ) Solvår
Venche J.

Veldig flott bilde av mandarinen Solvår.
Nå er jeg bittelitt misunnelig. :)
Flott fra deg.
Wenche.
Roar K.

En slik har jeg bare sett en gang - i Akerselva faktisk. I og med at de andre fuglene her er både uskarpe, utbrente og/eller gjengrodde i det sorte fikk jeg tanken om å kutte bildet rett bak den fargerike mandarinanda og deretter blåse opp bildet til en tilsvarende størrelse stående format som du nå har liggende. Slik vil du få mer mandarinand samtidig som man får en følelse av at anda er på vei inn i bildet fordi du da får mer luft foran enn bak. Jeg ville gjort et forsøk for da jeg tok musematta og dekket over høyre halvdel av bildet så ble det et fint bilde av mandarinanda alene mot de nakne kvistene bak.

Roar
Duy P.

Ser at du hadde hard lys på shooten, men du kom godt ut av situasjonen.
Misunner deg med denne arten. En dag skal jeg nok til Stavanger å feste denne på brikka. Når luftrommet er i orden : )

mvh duy
Frode L.

Da har du fått den vakre anda på brikka, og noen til.
God skarphet med fine farger.

Frode.
Kjell Ivar Ø.

Denne anda har jeg aldri sett fantastisk flott
fugl.
mvh Kjell Ivar
Solvår B.

Tusen takk for tilbakemeldingene alle sammen!
Roar - Jeg prøvde det du foreslår før jeg la ut dette bildet. Mandarinanda er heller ikke helt skarp, og denne uskarpheten kommer altfor godt fram når jeg blåser opp bildet. Jeg var barnslig stolt over å ha fanget den fargerike fuglen, og hadde lyst å vise den fram. Derfor denne litt rotete kompen.
Jeg fikk et par skarpe bilder, men der falt det skarpe sollyset på en slik måte at bildene ikke kunne brukes. Jeg kommer nok til å forsøke igjen hvis anda viser seg.
: ) Solvår
Avsluttet .

Hei Solvår
Ja, jeg synes vi skal ta vel vare på innvandrere, som denne mandarinanda.
Leste jo faktisk det i Stavanger Aftenblad at noen mente å avlive dem, slik at de ikke får utbredelse i Norge, da den ikke hører hjemme her.
Hm, vi kan jo ikke gå hen å ta livet av alle innvandrerne heller da! Polakker som russere, sveitsere og alle sammen er jo velkomne til et kulturelt samfunn. Så sant de har ærlige hensikter.

Så, jeg sier bare fy til den som ville drepe mandarinanda.
Om 50 år, vil den være en av våre fuglearter, det er jeg sikker på, så får vi se når vi fyller 110 år Solvår, om min uttalelse stemmer hehe.

3 arter i et og samme bildet, med mandarinanda som interressepunkt nr.1.

Jeg vil bare få lov å gratulere deg med å få denne fuglen på brikka, kjempebra. Rent teknisk, så har du jo ikke lyset på din side. Men hva gjør vel det, du har den. Og neste gang får du kanskje enda bedre bilde av den. Skjønt, de blir litt mer sky nå når de blir mamma og pappa utpå våren.
mvh arild
Solvår B.

Takk for dine betraktninger, Arild!
Jeg vil få understreke at om 50 år er jeg "bare" 108 år. he he
Jeg var ved Mosvannet i dag for å prøve å ta et bedre bilde. Jeg fant gjemmestedet til anda, men det var ikke mulig å få den fram fra krattet. Jeg prøver igjen. Kanskje Tyrins metode med smultringer er tingen.
: ) Solvår
Ole Arne S.

Gratulerer Solvår med og få denne farverike anda på brikka..
Var ved mosvannet i dag og fikk også knall bilder av denne anda, har vell ca 100-150 bilder fra før av, man må jo knipse noen til da man har muligheten til det hehe..
Litt hardt lys her ser jeg..
Muligens du kan dempe høylyset noe og bildet vil fremstå mye bedre..
Tar du i RAW eller i jpg?
Tar du opptaket i RAW (råformat) så har du store muligheter for nettopp og dempe høylyset, dvs få frem flere detaljene de lyse partiene og også hente detaljer i de mørke partiene..
Tar du opptaket i jpg, da er det begrenset mulighet for akurat dette..

mvh Ole Arne
Ottar P.

Flott bilde av denne fargerike anda,
skarpt med fine farger i flott miljø!
Solvår B.

Tusen takk for tilbakemeldingene, Ole Arne og Ottar!
Jeg tar bilder i RAW-format. Jeg er ganske fersk når det gjelder å bruke PSE, så her har jeg mye å lære. Jeg tar et lite skritt av gangen. Og så hjelper nok fotoerfaringen etterhvert. Jeg har det veldig artig!
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu