Mars på Lia
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-04-22 06:45:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/9.5
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_462674} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet har en viss trist og våt vinterstemning. Fargene er gode, og motivet bra i seg selv, men kanskje litt oppbrukt. Det i seg selv krever muligens litt ekstra fra fotografen, og det er det jeg savner her.

Jeg synes bilspora som går rett inn/ut fra kamera ødelegger hele bildet, eller roen i det. Etter det stusser jeg litt over tåka om ser litt blura ut (?), og jeg savner et element der inne.

vh ingebjørg
Anna K.
Hei Ingebjørg og takk for respons!

Jeg lurer bare på hvilket motiv er ikke “oppbrukt” per dagens dato? Hvilken fugl er ikke fanget av kamera ennå, hvor mange ganger solnedganger ble og forblir fotografert i alle fasonger, hvor mange barn smiler på dotten daglig å kommer til å smile? Så når dette er sagt, så kunne jeg gjerne høre på hva savner du egentlig her?

Når det gjelder veien så den er helt nødvendig her - den gir dybden og knutter motivet sammen. Det finnes noen regler i fotografering av tåket for å unngå at bilder ble matt og uoversiktlig, en av dem at det skal vare skarp nok layer for å gi nettopp dybden. …Og nei, bildet er ikke bluret! Tvert imot har jeg brukt en del kontrast for å få de nærmeste trær ut av tåka .

Mvh Anna
Andreas Bøe F.
Jeg er delvis uenig i Ingebjørgs kommentar. Et motiv kan godt være "oppbrukt" eller klisjèaktig om man vil. Det i seg selv synes jeg ikke bør være et argument når man kommenterer et bilde. Det er en grunn til at det finnes tusenvis av bilder av solnedganger og fugler her inne. Hjelp heller fotografen til å finne ut hva som kan gjøres for at bildet eventuelt kan skille seg fra alle andre. Jeg synes dette funker som det er. Liker stemingen i bildet. Liker bilsporene, det lager en fin kontrast til det hvite. Er enig i at noe, for eksempel en person gående på veien der inne i tåka, kunne vært interessant. Men det var vel ikke en person der, og jeg klarer fint å lage noen historier ut av bildet slik som det er. Synes bildet formidler en trist, men optimistisk stemning. -Andreas
Anna K.
Hei og tusen takk for kommentaren Andreas.

Mvh Anna
Avsluttet .
Fin fortelling av overgangen mellom vinter og vår og med tilhørende tåke som gjerne oppstår i pluss minus null garder området. Ikke så mye mer enn det, men nok til å illustrere den tydelige historien som jeg ser i motivet. Sporene i forgrunnen gir det lille ekstra (og nødvendige) som skal til for å engasjere seg i innholdet.
Ole A. V.
Sort/hvitt, blås ut de blålige tonene (himmel/tåken), og kjør hard og "grisete" kontrast på sørpen og bilsporene.
Historien beholdes, det visuelle inntrykket blir noe helt annet.
Jeg er enig med det Ingebjørg sier, men synes samtidig at bildet har en uforløst kvalitet som kan komme frem gjennom en annen etterbehandling. Sånn som det fremstår nå synes jeg faktisk det ser ganske så kjedelig og ordinært ut.
Anna K.
Takk for tilbakemelding Kjell og Ole!

Ole, hvordan kunne du behandle dette bilder selv om du hadde "rå-material"? Blir taknemellig for innspill og vil gjærne prøve det ut! :-) (prøvde litt forskellig selv men endet med den versjon)

Hilsen Anna
Terje A.
Våt snø i mars, det øvre gruslaget i veien er i oppløsning.Bildet formidler en sen vinter..vår stemning.Synes farger forsterker det her.Kunne kanskje valgt et lavere standpunkt, for å legge mer vekt på forgrunnen..mer trøkk på hjulspora som leder innover i bildet. Liker bildet.
Mvh Terje
Anna K.
Hei Terje!

Jeg er aldri statisk når jeg tar mine bilder og har faktisk prøvd å ta et lavere standpunkt , men da forsvinner veisving og hulspora faktisk også, fordi de er jo bedre synlig oppefra, og alt forgunn ble til en møkkete stripe. Tusen takk for kommentar. :-)

Mvh Anna
Anna K.
V2 er faktisk første versjon som jeg laget og var fornøyd med, men hadde valgt å legge på mer kontrast før jeg send bilde til Månedens bilde her foto.no....
Inger-Lise S.
Hei Anna!
Et nydelig bilde med fin stemning. Dyktig presentert.
Ellers enig med deg vedr. "oppbrukte tema"..Har sett det skrevet noen ganger i årenes løp..også av folk som legger ut slike tema..
Lykke til til den som skal finne ubrukte tema, sier jeg.. Det er neimen ikke lett!

Gratulerer med 5.plassen i konkurransen "Mellom vår og vinter"! Dette bildet passer fint til tema.

Hilsen Inger-Lise
Nils L.
Eneste jeg har å utsette på dette er valgte utsnitt, som etter min mening ikke yter motivet helt rettferdighet. Motivet er spennende, men utsnittet demper spenningen noe.

Mvh Nils
Anna K.
Tusen takk for kommetarer Inger-Lise og Nils!

Valg av utsnitter er ikke tilfeldig, den "fremkaller" klassisk diagonall fra begynnelsen av veien til toppen av ve.tre som er noe høyre enn hø.tre... Så dette var tanken min :-)

Mvh Anna
Brita S.
Hei! Jeg så dette bildet først i dag og likte det så godt. Opplever en god stemning i bildet hvor innholdet gjøtr seg godt alene uten noe ekstra. Komposisjonen interressant da du har denne diagonalen som går over til å bli en nesten midststillt linje med veien og trærne i bildet. For meg skaper det ro. Nydelig. Mvh Brita
Brita S.
Hei! Jeg så dette bildet først i dag og likte det så godt. Opplever en god stemning i bildet hvor innholdet gjøtr seg godt alene uten noe ekstra. Komposisjonen interressant da du har denne diagonalen som går over til å bli en nesten midststillt linje med veien og trærne i bildet. For meg skaper det ro. Nydelig. Mvh Brita
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu