Arkershus festning
Utstyr
  • Leica M6
  • Summicron M 35
  • Brennvidde35mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji press 800
  • Nei
  • AnnetPS:
    crop
    -> monokrom
    div layers m. curves, dodge, burn etc
    påført grain
    -> RGB
    litt toning
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger276
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_46288} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .

Motivet er stemningsfullt nok, men det skjemmes av masse skygger som gir bildet en detaljrikdom som er forstyrrende. Korningen synes jeg ikke fungerer, og i tillegg oppfatter jeg bildet som generellt uskarpt. Fuji Press 800 er da ikke så dvask. Du har jo et kamera/optikk som er noe av det ypperste som finnes, og da er det litt rart at bildet ikke er bedre teknisk-kvalitetsmessig. Det kan jo være noe du tilsikter, men for meg fungerer det altså ikke så godt. I det hele tatt benytter du jo en kamerapark som noen og enhver kunne misunne deg (Leica M, Leica R, Voigtländer Bessa L, Hasselblad), og da hadde det vært fint å se deg utnytte disse kameraenes suverene egenskaper. Er det kanskje scanneren/scanningen din hvor du har en utfordring?
Arne JW K.

Robbie: Du har nok rett i at scanner-mulighetene mine foreløpig ikke i det hele tatt står i stil til kamera-utrustningen. Dermed blir profilen på bildene jeg legger ut her, tilpasset det; og jeg forventer at kritikken dermed går på komposisjon, detaljer, motiv etc.
Trass i utrustningen, er jeg en naiv amatør som ønsker å få tilbakemelding på hvordan bildene mine oppfattes i et forum som dette.
Skarpheten i dette bildet er nok også påvirket av at det er et nokså lite utsnitt som er forstørret opp, derfor brukte jeg heller det utgangspunktet til å lage et bilde som ikke baserer seg på skarphet.
Takk for kritikken uansett - alle innfallsvinkler er interessante.
Avsluttet .

Joda, jeg skjønte vel at det var et lite utsnitt av en kornete film pluss en middelmådig scanner det dreide seg om, men jeg har ikke noe annet valg enn å kommentere det jeg ser, uansett ''produksjonsmåte''. Detaljrikdommen i bildet ditt har jeg kommentert, og budskapet er at jo færre billedelementer, jo bedre. Det er jo slik hjernen vår fungerer, sjalter ut det som ikke er interessant i det vi betrakter. Ikke så med et nådeløst og usentimentalt kameraobjektiv, da er det vi som er nødt til å gjøre forenklingen for det, gjennom søkeren. Du har jo selv laget et glimrende eksempel på ''less is more'', ditt bilde bilde nr. 60262 ''Rickshaw''.
Lykke til videre (og kanskje med et nytt scannerkjøp...;-)
MVH
Arne JW K.

Robbie: Som sagt - jeg er takknemlig for kritikken din, den er noe av det mest konstruktive jeg har fått.
Og jeg er fullstendig enig med det du skriver om at ''less er more'' - og dette er stort sett det jeg etterstrever.
Men noen ganger er ''kompliserte'' bilder også interessante, dersom man klarer å organisere detaljrikdommen i en vellykket komposisjon. Derfor hadde jeg lyst å teste dette bildet i forumet her, nettopp for å få den type tilbakemelding som du gir.
Når man jobber med eget bilde, blir man ganske blind etterhvert, og trenger innspill. Jeg testet bildet på et par stykker før jeg la det ut, og lot det ''stå til'' selv om jeg ikke selv føler jeg er 100% fornøyd med det.
Jeg har forøvrig tatt en kjapp kikk på bildene dine, og anerkjenner tyngden i kritikken din ;-)

Arne
Avsluttet .

Hm. Du virker som en seriøs og bra fotograf. Hyggelig.
Tor Erik F.

Enig med Robbie, men liker det likevel.
Jeg synes det blir for lyst i toppen. Det stjeler noe av oppmerksomheten og ødelegger litt den stemningen og mystikken jeg synes skapes i tunnelen/undergangen
mvh Tor Erik
Arne JW K.

Tor Erik:
Takk for tipset.
Så det ikke selv før nå; det er faktisk lettere å oppdage det når man ser på thumbnail'en, og bare ser flatene og komposisjonen, og ikke detaljene.

Arne
Ferran C.

I like it very much, nice impresion.
Ferran
Ferran C.

I like it very much, nice impresion.
Ferran
Eli L.

Du har mange fine sort-hvit bilder! Dettte var absolutt fantastisk, og jeg er ikke neig med noe av det som er kritisert ovenfor. Elsker kornen, fargetonene og komposisjon, dette var bar et hærlig bilde som må stå som det er.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu