Hvitveis
Det er langt ned fra toppen av trærne, der solen slikker treets kroner, til skogbunnen hvor Hvitveisen titter opp mellom gammelt løv.

Der fant jeg denne nyutsprungne bitte, lille blomsten som strakk seg mot lyset.
Bildet inngår i albumet Makro - Nærbilder av blomster, dyr, mm
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger94
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_463095} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Solvår B.

Jeg har krøpet rundt på skogbunnen og tatt bilder av hvitveis de siste dagene. Det er ikke lett. Skarp sol mot det hvite osv.
Her har du fokus på bladene som er flott belyst av sola. Selve blomsten er uskarp. Jeg hadde ønsket meg fokus på blomsten.
: ) Solvår
Avsluttet .

Jeg slutter meg til Solvårs kommentar, med unntak av at jeg ikke har krøpet fundt i lyngen enda. :•)
Odd A.

Flott blomst dette. Flotte farger og fin eksponering. Er enig med Solvår i at fokus burde ligget i blomsten. Er litt tidlig på hvitveisen hos meg. Begynner å bli en noen barflekker der hvor sola får godt tak. På disse stedene er det nok ikke mange dagene til hvitveisen blomstrer.
Mvh
Odd
Avsluttet .

Hei Knut
Enig med de andre om uskarpheten i blomsten. Men jeg vet selv hvor krevende det kan være å ta blomsterbilder. Først har du lyset, så har du vinden du gjerne skal slite med, og ikke minst hvor skal du legge snittet. Ved makro av blomster så spiser jeg meg gjennom motivet ved å endre focusen litt om gangen, og en får frem nytt og annerledes bilde hver gang av samme motivet. Fortsett med blomster. Alt for mange overser disse flotte motivene. Hilsen Roar
Isidoros P.

Hei knut.Spenende og med et litt utfordring for bedrakteren..du har valgt å sette focus på bladene..bare elsker det..nå er ikke bare flott å se men artig også..
isidoros
Geir K.

Liker motivet ditt godt her. Hvitveisen er flott plassert i bildeflaten. Savner at blomsten er like skarp som bladene.

Mvh Geir
Knut R.

Tusen takk for alle kommentarer som gjør meg glad!

Det som gleder meg mest er at dere er så ærlige og oppriktige i kommentarene. Det overrasker meg, fordi jeg så ofte ser at man enten ikke sier noe eller så er man bare ensidig positiv. Supert!

Jeg er veldig enig i kommentarene. Jeg skulle gjerne hatt mer fokus/skarphet på blomstens støvbærere. Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde, om det er bevegelsesuskarphet som følge av at det blåste litt. Fokuspunktet ligger faktisk på blomsten og med f/5.6 burde det være dybdeskarphet nok. Lukker er 1/250, - mulig det ikke var rask nok.

Likevel er jeg fornøyd med komposisjon og etterbehandling.

Så får jeg vel lete meg frem til en ny blomst og prøve på nytt.

:-) Knut
Solvår B.

Så fint at du setter pris på en ærlig kommentar, Knut. Jeg velger ofte å tie, fordi jeg ikke er flink nok rent teknisk. For meg går det på magefølelsen. Derfor er det ikke lett å kritisere. Samtidig setter jeg selv stor pris på ærlige og konstruktive kommentarer. Så iblant hopper jeg ut i det.

God blomsterjakt videre og god helg!
) Solvår
Marit K.

Liker bilde ditt av kvitveisen svært godt. Fokuset på blada rammar inn den skjøre vårblomsten.... Gjer motivet til eit annleis og spennande inntrykk:)


Mvh Marit
Hans-Jørgen H.

Dumt at ikke skarphetsfokus lå på selve blomsten Knut, men vakkert og stemningsfullt likevel.
De har hatt det tøfft de siste frostnetter hvitveisene noe som tydelig kunne sees i dag da de hang svært med hodet og nekta å åpne seg helt. Så også med denne vil jeg tro. Mens derimot blåveisen er barskere og tåler frosten mye bedre.
Gute helga fra Tyrin.
Knut R.

Tusen takk for enda flere hyggelige kommentarer!

Jeg har undersøkt litt om dette med fokusering. Nikon sitt program View NX viser at fokuspunktet i bildet ligger midt i blomsten. Likevel ser man jo at skarpheten ligger på bladene.

Dette skyldes da trolig et fenomen som kalles front eller bak-fokusering, dvs at skarpheten legges et foran eller bak der fokuspunktet i kamerahuset legges. Dessverre er dette også et fenomen som kjennetegner enkelte Sigma-objektiv i kombinasjon med enkelte kamerahus. Jeg benytter vanligvis et annet kamerahus når jeg tar makro, og jeg har ikke hatt de samme problem med dette da.

Tror ikke fenomenet utelukkende relaterer seg til Nikon eller Sigma. I noen kamerahus kan man også finjustere dette ifht det enkelte objektiv. På nettet finnes dybdeskarphetsark man kan skrive ut og ta bilder av. Da vil man se dette mye klarere.

Kjøper man Sigma objektiver hos FotoVideo, så får man også justert objektivet der.

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu