I min hage
Enda en liten blomst har dukket opp i vårt ennå ikke lukede blomsterbed. En sterk rosa blomst på en tynn stengel.

Først da jeg fikk se den på min store LCD-skjerm oppdaget jeg de fantastiske fargene som naturen her har stelt i stand. Utrolig fargekombinasjon!

Wikipedia:
Skogstorkenebbslekta (Geranium) er en slekt i storkenebbfamilien. Karakteristisk for slekta er frukta som har gitt opphav til navnet (og hele familiens navn): Griffelen blir i frukt til en lang, stiv søyle som kan minne om storkens nebb. Ved basis av dette "nebbet" ligger de fem frøene inne i hvert sitt hylster. Dette hylsteret er sammenvokst med tynne spiler på "nebbet". Hos flere arter får disse spilene en indre spenning som bidrar til aktiv utkastelse av frøene når hylster rundt frøet plutselig løsner fra fruktas basis. Slik kan frøene spres flere meter fra planta.
Storkenebbslekta kjennetegnes av forgreina stengler med dypt flika blader. Blomstene har fem kronblader, begerblader og fruktblader. Det er to kretser av pollenbærere og følgelig ti pollenbærere. Blomsterfargene går i hovedsak i rosa til purpur, men hvitt er heller ikke uvanlig særlig hos skogstorkenebb.
Det er et drøyt titalls opprinnelige norske arter[1] og samla finnes de i de fleste terrestriske habitater, men ingen er spesielt tilpassa fjellet (skogstorkenebb kan finnes godt over skoggrensa).
Bildet inngår i albumet Makro - Nærbilder av blomster, dyr, mm
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger71
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_467481} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Harald D.

Fin blomst med flotte farger,flott bilde.
mvh
Harald
Bent S.

Vakkert bilde, flotte farger på blomsten.

vh
Bent
Bjørn T.

Flotte farger og komposisjon! Mvh Bjørn
Håvard F.

Enkelt, vakkert og gjennomført fra deg Knut.
Liker fargene, fokus og blendervalget.
mvh
Håvard
Jørn K.

BlomsterKnut er utpå igjen?
Du er blitt knallgod på å presentere blomster. Liker vikel, farger og utsnitt.

Fotohilsen
Jørn.
Lars E.

Hei Knut !

Fin komp og et fint utsnitt. Enig med deg at naturen har laget mange fine her. Fin og dus bakgrunn som kler bildet svært godt.

M.v.h.
Lars
Tone A.

Her har du funne ein blom i familien geranium, dvs storkenebbfamilien.Desse blomane er både i lilla-, rosa- og blåtonar.
Her har du fått fram særpeget til storkenebbfamilien, dvs den nebbliknande frukta.
Begerblada kjem fint fram saman med kronblada med sine linjer.Skarpe støvbærarar framme saman med arret.
Eg er ikkje sikker på kva navnet er på denne rosatona geraniumen, men synes nok at rosatonane er litt for sterke noko som også bakgrunnen forsterkar med sine grøntonar.
Men elles god bruk av DOF, kor ein skimtar fruktknuten som arret kjem opp frå og dei mest dansande pollenbærarane.Med det kvadratiske utsnittet og midstillinga gir du ro til bildet.
:) Tone
Knut R.

Tusen takk til dere alle og spesiell takk til Tone som ga meg så mye viktig informasjon.

Det er mulig at jeg har litt for mye fargemetning, husker jo ikke akkurat hvordan blomsten så ut, men av beskrivelsen på Wikipedia så sies det at fargen kan variere fra det helt rosa til purpur.

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu